To PlayStation 5 έχει πλαίσιο κυκλοφορίας

Και είναι πιο κοντά απ'όσο περιμένετε.

Σταδιακά μαθαίνουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες για τη νέα γενιά οικιακών κονσολών, η οποία αναμένεται να αντικαταστήσει τα PS4 και Xbox One. H νεότερη πληροφορία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είναι η περίοδος κυκλοφορίας του PlayStation

5.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Wired και όπως επιβεβαιώθηκε από την ανάρτηση της Sony στο Ευρωπαϊκό PlayStation Blog, το PS5 θα κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του 2020. Εάν κρίνουμε από το λανσάρισμα του PS4, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε το PS5 κάποια στιγμή μέσα στο Νοέμβριο. Θυμίζουμε ότι το PS4 είχε κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου 2013 στην Βόρεια Αμερική και στις 29 Νοεμβρίου 2013 στην Ευρώπη. Μπορούμε πάντως να πούμε με σιγουριά ότι το χειριστήριο του PS5 χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία από αυτήν που είχαμε δει στο DualShock 4.

H Sony επιβεβαίωσε ότι η τεχνολογία δόνησης (rumble) που είχαμε δει σε όλα τα DualShock χειριστήριο θα αντικατασταθεί με haptic feedback. Με την χρήση αυτή της τεχνολογίας, το feedback που θα λαμβάνετε όταν π.χ τρακάρετε με το αμάξι σας σε ένα Racing game θα είναι διαφορετικό από αυτό που δέχεστε όταν κάνετε ένα tackling σε ένα game σαν το FIFA.

Επιπροσθέτως, το χειριστήριο του PS5 θα χρησιμοποιεί adaptive triggers, τα οποία λειτουργούν διαφορετικά από τα αντίστοιχα L2 και R2 triggers του DualShock 4. Πλέον οι developers θα μπορούν να προγραμματίσουν την αντίσταση των triggers, ανάλογα με το game. Λόγου χάρη, όταν προσπαθείτε να επιταχύνετε το όχημά σας σε ένα Racing η αντίσταση των triggers θα εξαρτάται από τον τύπο του οδοστρώματος.

Για περισσότερα πάνω στο PS5, δείτε πώς η κονσόλα θέλει να πατάξει την κλιματική αλλαγή και το πώς η Sony σχεδιάζει να φέρει νέα στούντιο, πριν την κυκλοφορία του PS5.

Πηγή: PCMag Greece

IGN Greece To PlayStation 5 παλεύει τις κλιματικές αλλαγές με νέα λειτουργία "Power Saving" Οι πρώτες εκτιμήσεις γύρω από την ισχύ του PS5 Νέα πατέντα της Sony έχει τους fans να ελπίζουν για PS5 Backward Compatibility

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα