''VAR -βάτη'' πρόκριση για την Τότεναμ (video)

Η Τότεναμ θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ στα ημιτελικά μετά από ένα φοβερό ματς στο Έτιχαντ. Τρεις φορές άλλαξε χέρια η πρόκριση, το χρυσό γκολ ο Γιορέντε στο τελικό 4-3. Ακυρώθηκε γκολ του Στέρλινγκ στις καθυστερήσεις!

5 γκολ και 3-2 σε 22 λεπτά!!!

Γκολ με το καλημέρα για την Μάντσεστερ Σίτι με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να σκοράρει και να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα νωρίς...Οι γηπεδούχοι
πέτυχαν γκολ στο 4ο λεπτό στο πρώτο σουτ του αγώνα με τον Άγγλο διεθνή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Λορίς βάζοντας πολύ ωραίο γκολ.

Η απάντηση της Τότεναμ ήταν άμεση με τον Σον Χιουνγκ-Μιν να σκοράρει ξανά, όπως έκανε και στο Λονδίνο και να φέρνει το ματς στα ίσα στο 8ο λεπτό. Ο Κορεάτης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λαπόρτ και με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 1-1. Στην επόμενη φάση η Τότεναμ πήρε το προβάδισμα ξανά με τον Σον να πιάνει εξαιρετικό πλασέ και να βάζει μπροστά τους Λονδρέζους μετά την πάσα του Λούκας Μόουρα.

Η Σίτι έψαχνε 3 γκολ για την πρόκριση

Με τη σέντρα η Μάντσεστερ Σίτι ισοφάρισε με τον Μπερνάντο Σίλβα που επέστρεψε στην 11αδα (έλειψε στο πρώτο ματς) μετά από τραυματισμό γράφοντας το 2-2 στο 11ο λεπτό. Στο 21ο λεπτό η Σίτι έκανε την ανατροπή με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα μετά το άψογο γύρισμα του Ντε Μπρόινε. Ο Άγγλος έφτασε τα 5 γκολ στην πιο παραγωγική του σεζόν στο θεσμό.

Η Σίτι απέκτησε ΚΑΙ ψυχολιγικό προβάδισμα αρχίζοντας να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και να προσπαθεί να κάνει το παιχνίδι της ψάχνοντας ακόμα ένα γκολ...

Άτυχος ο Σισοκό

Ο Μουσά Σισοκό χτύπησε σε μία μονομαχία με τον Ντε Μπρόινε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει πριν φύγει το ημίχρονο με τον Φερνάντο Γιορέντε να περνά στην κορυφή της επίθεσης και τον Ποτσετίνο να αλλάζει τα πλάνα του στο γρασίδι.

Υπήρχε και ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο που δεν κατέληξε σε γκολ, με τον Σον να σουτάρει δυνατά αλλά δίπλα από τα δοκάρια του Έντερσον.

Αποφασισμένη η Σίτι, γκολ ο Αγουέρο

Με φόρα μπήκαν οι γηπεδούχοι ψάχνοντας το γκολ της πρόκρισης...Φάουλ του Ντε Μπρόινε, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Λορίς, νέα ευκαιρία για τη Σίτι με τον Στέρλινγκ, σπουδαία επέμβαση του Λορίς, ο Ρόουζ πρόλαβε στην συνέχεια τον Μπερνάντο Σίλβα που καιροφυλαχτούσε! Νέα σπουδαία επέμβαση του Λορίς, ο Γάλλος σταμάτησε τον Ντε Μπρόινε και πέταξε με υπερένταση την μπάλα σε κόρνερ.

Η Τότεναμ απείλησε με την κεφαλιά του Γιορέντε που μάζεψε σχετικά εύκολα με Έντερσον και λίγο αργότερα ο Κουν Αγουέρο εκτέλεσε τον Λορίς μετά την ασίστ του Κέβιν Ντε Μπρόινε για το 4-2 και σκορ πρόκρισης για την Μάντσεστερ Σίτι στο 58ο λεπτό.

Άλλαξε ξανά χέρια η πρόκριση

Στο 75ο λεπτό η Τότεναμ πέτυχε γκολ με τον Φερνάντο Γιορέντε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τρίπιερ με την Τότεναμ να έχειξανά τον πρώτο λόγο. Η Σίτι πίεσε προς στο τέλος χάνοντας ευκαιρίες με τον Αγουέρο και τον Γκουντογκάν.

Ο Στέρλινγκ πέτυχε γκολ στις καθυστερήσεις όμως ακυρώθηκε μετά από χρήση του VAR. με τον Αγουέρο να βρίσκεται σε αντικανονική θέση πριν δώσει την μπάλα στον Άγγλο. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και η Τότεναμ πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση!

-Για 2η φορά στην ιστορία της η Τότεναμ βρίσκεται σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τελευταία φορά το 1962 όπου αποκλείστηκε από την Μπενφίκα.

Τότεναμ έγινε η 7η ομάδα από την Αγγλία που προκρίνεται στα ημιτελικά, προσπερνώντας την Ισπανία σε συμμετοχές.

-Πρώτη νίκη της Σίτι σε αγγλικό εμφύλιο, χωρίς αντίκρισμα όμως, τελευταία φορά που βρέθηκε ημιτελικά ήταν το 2016, πριν έρθει ο Πέπε στο νησί.

Στάδιο: City of Manchester (Etihad)

Διαιτητής: Κιουνέτ Τσακίρ (Τουρκία)

Κίτρινες: Σισοκό, Ρόουζ, Ουανιάμα

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόλκερ, Κομπανί(C), Στέρλινγκ, Γκουντογκάν, Αγουέρο, Λαπόρτ, Ντε Μπρόινε, Μ.Σίλβα, Ντ.Σίλβα (63'Φερναντίνιο), Μεντί(84'Σανέ)

Τότεναμ (Ποτσετίνο): Λορίς(C), Τρίπιερ, Ρόουζ (90'Σάντσες), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Σον, Ουανιάμα, Σισοκό (41'Γιορέντε), Άλι, Έρικσεν, Μόουρα (82'Ντέιβις)

Keywords
Τυχαία Θέματα