ΑΕΚ: Έμεινε με τις εντυπώσεις και την πικρία (video)

Ακόμα ένας αγώνας φέτος στο Europa League που στο τέλος της βραδιάς η ΑΕΚ έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και τα κολακευτικά σχόλια για την εμφάνισή της, αλλά η ουσία και οι βαθμοί της νίκης δεν καταλήγουν στην πλευρά της. Το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Φιλαδέλφεια, αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο όπου οι Άγγλοι ήταν πιο πιεστικοί, η ΑΕΚ

κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Είχε πιο επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, αλλά δυστυχώς για τους παίκτες του Αλμέιδα καμία δεν μπόρεσε να μετατραπεί σε γκολ.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Αντίθετα, οι Άγγλοι που και αυτοί μετά το 0-1 είχαν ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, πήραν το προβάδισμα από ένα πέναλτι που έκανε ο Ντάμιαν Σιμάνσκι στον Ζοάο Πέδρο και δόθηκε μετά από παρέμβαση του VAR. Ήταν το έκτο φετινό πέναλτι που καταλογίζεται εις βάρος της Ένωσης στο Europa League. Η ΑΕΚ προφανώς και δεν άξιζε την ήττα σ’ αυτό το παιχνίδι, αλλά δυστυχώς γι’ αυτήν δεν μπόρεσε να την αποτρέψει με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση και να ετοιμάζεται για ματς… τελικό για την επιβίωσή της στην Ευρώπη και το Conference League.

Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τους παίκτες της ΑΕΚ πως δεν έδωσαν ότι είχαν για να φτάσουν στη νίκη, ακόμα και όταν η Ένωση έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γκατσίνοβιτς συνέχισε να είναι πιεστική και να ψάχνει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στη νίκη. Στο δια ταύτα, η ΑΕΚ για ακόμα μία φορά φέτος πληρώνει τις πολλές χαμένες ευκαιρίες της, την αναποτελεσματικότητα μπροστά από το αντίπαλο τέρμα. Ειδικά σε αυτό το επίπεδο όταν δεν αξιοποιείς τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται θα το πληρώσεις πολύ πιο εύκολα απ’ ότι ενδεχομένως με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ξεχώρισε σε ακόμα ένα ευρωπαϊκό ματς ο Στάνκοβιτς

Ο κόσμος της ΑΕΚ αναγνώρισε την προσπάθεια των παικτών της ομάδας του, χειροκρότησε ξανά στο φινάλε τους “κιτρινόμαυρους” παρά την πικρία του για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League. Πλέον, η ΑΕΚ παίζει την επιβίωσή της στην Ευρώπη στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ του Τζον Φαν Σχιπ που δεν έχει καμία σχέση με την προ μηνός ομάδα που παρέπαιε. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά η ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα ότι παίζει για δύο αποτελέσματα και δεν είναι υποχρεωμένη ως προς τον στόχο της και το πλάνο της να κυνηγήσει από την αρχή τη νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ, Έμεινε,aek, emeine