Αισιόδοξος ο Βασιλειάδης παρά τις εντάσεις

Ο Γιώργος Βασιλειάδης στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση αναφέρθηκε και στα όσα προηγήθηκαν, με τις εντάσεις που έλαβαν χώρα, χωρίς πάντως να χάσει την αισιοδοξία του ότι παρά το συγκεκριμένο σκηνικό, η επόμενη μέρα θα βρει τς ομάδες και τους φορείς στο ίδιο τραπέζι για να συζητάνε για το καλό του αθλήματος. Αναφέρθηκε επίσης στην τήρηση της τάξης την Κυριακή.
Στην αρχή των δηλώσεών του είπε: "Μετά το αδιέξοδο του τελευταίου μήνα και το διαφαινόμενο αδιέξοδο μέχρι το τέλος του
Πρωταθλήματος αποφάσισα να συγκαλέσω σύσκεψη με τους επικεφαλής και των εμπλεκόμενων ομάδων και των εμπλεκόμενων φορέων για να μπορέσουμε να συζητήσουμε επί της ουσίας και να βρούμε μια λύση.
Ο πρώτος στόχος ήταν να διαφαλίσουμε ότι την Κυριακή, και μετά την απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατεβεί στο παιχνίδι, να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος διασάλευσης της δημόσιας τάξης. Αυτό επιτεύχθηκε. Ηρθαμε σε μια συμφωνία με τον ΕΣΑΚΕ και νομίζω ότι -εν πολλοίς- δεν θα έχουμε ζητήματα την Κυριακή. Από εκεί και μετά το δεύτερο θέμα που ήθελα να θέσω ήταν να ξεκινήσει μια διαδικασία συζήτησης για την ομαλοποίηση της κατάστασης. Μία συζητήση που δεν θα φέρει αποτελέσματα αύριο, προφανώς δεν θα λείψουν οι διαφωνίες, προφανώς δεν θα λείψουν οι εντάσεις. Το θέμα είναι να βρούμε την κοινή συνισταμένη ούτως ώστε να επανασχεδιάσουμε τους βασικούς κανόνες που αυτή τη τη στιγμή οδηγούνε σε διαφωνίες.
Νομίζω ότι και αυτό, και πριν την έλευση των εντάσεων, επιτεύχθηκε. Συνεχίζουμε από Δευτέρα την προσπάθεια -με θεματοφύλακα τη ΓΓΑ- να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση. Αρα, αυτή τη στιγμή έχουμε σαν δεδοσμένο ότι ο αγώνας την Κυριακή δεν αναβάλλεται, δεν θα γίνει.
Από εκεί και μετά, ο ΕΣΑΚΕ ή οι ομάδες της Λίγκας δεσμευτήκανε να φέρουνε προτάσεις, να καταλήξουνε σε συγκεκριμένο πλάνο και αυτό να υλοοιποηθεί. Δεν μπορούσαμε να έχουμε δέσμευση από την ΕΟΚ ότι θα το υλοποιήσει δεδομένου ότι έλειπε ο επικεφαλής. Παρ' όλα αυτά περιμένουμε".
Για την απουσία Βασιλακόπουλου είπε: "Δεν θέλω αυτή τη στιγμή -και έτσι όπως οδηγήθηκε και στο τέλος η συνάντηση- δεν θέλω να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο που θα ρίξει λάδι στη φωτιά και θα αποσπάσει τη συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα και από τις λύσεις τις οποίες συζητήσαμε. Νομίζω ότι οτιδήποτε άλλο ρίχνει νερό στον μύλο μιας αδιέξοδης κόντρας που στο τέλος αφήνει ζημιωμένο το ίδιο το άθλημα".
Είπε ακόμη: "Οταν υπάρχει μια συμφωνία ότι θα καθίσουνε να καταλήξουνε σε πέντε προτάσεις, να συζητήσουνε για να δούνε πώς θα δομήσουνε ακόμη και το θέμα της διαιτησίας, τότε νομίζω ότι έχει γίνει ένα πρώτο βήμα. Σας λέω ότι έχουμε έναν μακρύ δρόμο μπροστά μας, εμείς έπρεπε να πάρουμε αυτή την πρωτοβουλία.
Προφανώς υπάρχουνε διαφωνίες, χαώδεις διαφωνίες και το βλέπουμε και για αυτό οδηγούμαστε και στα αποτελέσματα της μη καθόδου του Ολυμπιακού την Κυριακή. Δεν λύθηκε το ζήτημα αυτό. Προφανώς υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και οπτικές και από τη δική μου την πλευρά, μολονότι, όπως έχω ξαναπεί, για τα θέματα της διαιτησίας και της οργάνωσης και της δομής της δεν έχω περιθώριο παρέμβασης. Από εκεί και μετά όμως αυτό που μπορώ να κάνω εγώ και πρέπει να κάνω εγώ είναι να προσπαθήσω με τέτοιες πρωτοβουλίες να βρω μια λύση. Ξαναλέω, παρά τις εντάσεις που δεν έχει νόημα ούτε να τις αναπαράγουμε, ούτε να τις εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο γιατί αυτές οδηγούνε στον αποπροσανατολισμό από το πραγματικό πρόβλημα, μεγάλο ή μικρό, ανάλογα την οπτική του καθενός, το θέμα είναι ότι υπήρξε ομοθυμία ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση
Για τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ότι δεν τον προστάτευσε την ώρα της έντασης και ότι ήταν ένα στημένο σκηνικό, είπε: "Δεν θέλω να σχολιάσω. Εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ από πού προκύπτει... Στημένο γιατί; Για ποιον λόγο; Θα ήταν στημένο αν ικανοποιούνταν τα αιτήματα κάποιου. Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Δεν θα μπορούσα να το κάνω. Υπήρξαν εντάσεις που δεν έχει νόημα να τις αναπαράγουμε".
Ο Υφυπουργός ρωτήθηκε από πού προκύπτει η ομοθυμία που ανέφερε. Και είπε: "Πριν τις εντάσεις υπήρξε η συναπόφαση και η βούληση ότι πρέπει να καθίσουμε, να βάλουμε πέντε κοινούς κανόνες".
Ρωτήθηκε από πού εκπορεύεται η αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση από τη στιγμή που και στο γραφείο Υπουργού δεν υπήρξε συνεννόηση. Απάντησε: "Κανένας μας δεν έχει εναλλακτικές και αν χρειαστεί η παρουσία μου να είναι σε μόνμη βάση, εφόσον μου ζητηθεί, θα είναι. Πάλι ως θεματοφύλακας όμως. Δηλαδή, στην ουσία της συζήτησης, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε".
Ρωτήθηκε για τη δήλωση που είχε κάνει για κακομαθημένους παράγοντες, όταν αποχώρησε ο Ολυμπιακός από το ΟΑΚΑ. Είπε: "Δεν έχει λόγο να ρίξουμε λάδι στη φωτιά. Νομίζω ότι εάν μείνουμε στο πρώτο σημείο της κουβέντας ότι καθόμαστε, κάθονται να συμφωνήσουνε σε πέντε βασικούς κανόνες που η ΕΟΚ θα πρέπει να υλοποιήσει, νομίζω ότι έχει γίνει ένα σοβαρό βήμα".
Είπε ακόμη: "Εφόσον χρειαστεί, το είπα και είμαι ξεκάθαρος, εφόσον χρειαστεί, θα ξαναγίνει. Νομίζω ότι θα υπάρξει η ωριμότητα παρά τις εντάσεις, δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες, θα υπάρξει η βούληση να διαφυλάξουν όλοι το άθλημα. Αυτό είναι το ουσιαστικό θέμα. Ολο αυτόν τον μήνα, δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία από τα θεσμικά όργανα. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το άθλημα και στο τέλος όλοι θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι για να βρούμε λύση".
Για το αποτέλεσμα της μη καθόδου του Ολυμπιακού την Κυριακή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε: "Ο,τι προβλέπει το Πειθαρχικό Δίκαιο του ΕΣΑΚΕ. Δεν θα μπούμε σε αυτή τη συζήτηση. Ο Ολυμπιακός δεν κατεβαίνει την Κυριακή. Θα ακολουθηθεί ο κανονισμός. Το θέμα της Κυριακής έμεινε στα θέματα της ασφάλειας. Από εκεί και μετά, επικεντρωθήκαμε στην επόμενη μέρα και να βρούμε έναν τρόπο και να τελειώσει αυτό το Πρωτάθλημα και κυρίως να ξεκινήσει το επόμενο σε στέρεες βάσεις".
Keywords
Τυχαία Θέματα