Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-5: Η ατρόμητη και ο αγνώριστος!

Η ομάδα του Περιστερίου, ήταν αήττητη 10 αγωνιστικές και είχε να χάσει στην έδρα της για το πρωτάθλημα από τον περασμένο Απρίλιο.

Το πρώτο γκολ του Πόνσε όμως στα 78”, διέλυσε όλα τα σερί, καθώς η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, πήρε την ευρύτερη φετινή της νίκη και συμπλήρωσε αήττητο 13 αγωνιστικών. Ο Αργεντινός πρόσθεσε άλλα δύο στη συνέχεια, ενώ σκόραραν επίσης οι Κάλενς και Γιόνσον.

«Αέρας» στο πρώτο ημίχρονο!

Η ΑΕΚ, μπήκε πιο συγκεντρωμένη αλλά και…ευνοημένη

από τον δυνατό αέρα που επικρατούσε στο Περιστέρι και ο οποίος φυσούσε υπέρ της στο α’ μέρος, έχοντας επιλέξει γήπεδο κερδίζοντας το στρίψιμο του νομίσματος!

Έτσι, χρειάστηκε μόλις 78” για να ανοίξει το σκορ, στο πιο γρήγορο γκολ της για τη φετινή σεζόν, με τον Πήλιο να βρίσκει από αριστερά τον Πόνσε με υπέροχη μπαλιά και τον Αργεντινό να εκτελεί ιδανικά με διαγώνιο σουτ για το 0-1!

Ο Ατρόμητος, έμοιαζε αιφνιδιασμένος και στο 5′, παραλίγο να βρεθεί πίσω 0-2, όταν ο Γιόνσον, μετά από εκτέλεση κόρνερ, βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα.

Η Ένωση όμως συνέχισε να κυριαρχεί και στο 15′ είχε ένα σουτ του Κάλενς, στην αγκαλιά του Τσιντώτα.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Γκατσίνοβιτς ξέφυγε από αριστερά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πόνσε, που πρόλαβε τον Τζαβέλλα και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ με προβολή!

Στο 29′, ο Τσούμπερ βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, αλλά σούταρε πάνω στον Τσιντώτα, ενώ στο 34′, ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου έβγαλε με ωραία εκτίναξη την μακρινή προσπάθεια του Γιόνσον από τον άξονα.

Από το κόρνερ που προέκυψε, ο Βίντα δεν μπόρεσε αρχικά στην περιοχή, αλλά τα κατάφερε με σουτ ο Κάλενς, κάνοντας το 0-3, με το πρώτο του γκολ φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ!

Ο Ατρόμητος, χρειάστηκε να περάσουν 42 λεπτά για να απειλήσει, με μακρινό σουτ του Κούεν που έβγαλε ο Στάνκοβιτς.

Χατ-τρικ και μετά Γιόνσον!

Ο Ίλιτς, έκανε επιθετικές αλλαγές στο ξεκίνημα του β’ μέρους, σε μία προσπάθεια να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ όμως είχε ξανά την πρώτη καλή ευκαιρία, σε φάση παρόμοια με αυτή του 0-3, αλλά τον Κάλενς αυτή τη φορά να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια στο 48′.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γκατσίνοβιτς τροφοδότησε στον άξονα τον Τσούμπερ, το σουτ του Ελβετού όμως ήταν αδύναμο και κατέληξε εύκολα στα χέρια του Τσιντώτα.

Ωστόσο, ο Ατρόμητος δεν απέφυγε το τέταρτο γκολ, καθώς στο 58ο λεπτό, ο Άμραμπατ έδωσε δεξιά στον Ρότα, αυτός γύρισε για τον επερχόμενο Πόνσε, που δεν μπόρεσε να νικήσει με την πρώτη τον Τσιντώτα, αλλά πήρε ο ίδιος την επαναφορά μετά την ασταθή απόκρουση, για το πρώτο του χατ-τρικ με την Ένωση!

Οι φιλοξενούμενοι, συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες και στο 65′ Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ συνδυάστηκαν, όμως ο Ελβετός σούταρε άστοχα από την περιοχή.

Στο επόμενο λεπτό όμως, η Ένωση πέτυχε και το πέμπτο γκολ, με τον Γιόνσον να κερδίζει κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ του Πήλιου, την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στα δίχτυα του Τσιντώτα, με τη βοήθεια του δοκαριού.

Ήταν η πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2009 που η ΑΕΚ σκόραρε πέντε φορές εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, σε ένα 5-1 επί του Πανσερραϊκού, με δύο γκολ του Μπλάνκο, δύο του Τζιμπούρ και ένα του Σκόκο!

Ο Ατρόμητος, προσπάθησε απλά για το γκολ της τιμής στο 73′, με κοντινή κεφαλιά του Αντζιέλσκι, που έβγαλε εντυπωσιακά ο Τσιντώτας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΕΚ 0-5

Stoiximan Super League 2023/24, 19η Αγωνιστική, Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Γκολ: 2′, 15′, 58′ Πόνσε, 35′ Κάλενς, 66′ Γιόνσον
Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας, Ξάνθη), Κούλα
Κίτρινες: Βίντα, Πισάρο
Κόκκινες: –
Ατρόμητος (Ίλιτς): Τσιντώτας – Κιβρακίδης (46′ Τσακμάκης), Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ (62′ Αθανασίου) – Γκονθάλεθ, Κούντε (46′ Αντζιέλσκι), Κούεν – Γιουμπιτάνα (63′ Ρομπάιγ), Βέργος, Βαλέντσια (63′ Ντιρκς).
AEK (Aλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος – Άμραμπατ (68′ Ελίασον), Γιόνσον, Πινέδα (68′ Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (83′ Πισάρο) – Τσούμπερ (73′ Φαν Βιρτ) – Πόνσε (68′ Αραούχο).

Keywords
Τυχαία Θέματα