Ευρωλίγκα: Η έκτακτη τηλεδιάσκεψη για το υγειονομικό πρωτοκόλλο θα κρίνει και την διεξαγωγή της 19ης αγωνιστικής

Η έξαρση μεταδοτικότητας της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορωνοϊού, έχει προκαλέσει δεκάδες θετικά κρούσματα σε παίκτες και προπονητές των περισσότερων ομάδων της Ευρωλίγκα, με αποτέλεσμα την Δευτέρα (3/1) να γίνει έκτακτη τηλεδιάσκεψη των 18 ομάδων της διοργάνωσης για να αποφασισθούν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο, καθώς και το τι μέλλι γενέσθαι με την 19η αγωνιστική ( 6 -7 Ιανουαρίου) γι την τέλεση της ή την μερική αναβολή αγώνων ή ακόμα και την εξ όλοκλήρου αναβολή της.

Η Ευρωλίγκα, ήδη, όρισε ημερομηνίες για τέσσερα αναβληθέντα παιχνίδια (Ζαλγκίρις

Κάουνας–Αρμάνι Μιλάνο (8/2/22)- Αρμάνι Μιλάνο–Άλμπα Βερολίνου (18/1/22)- Βιλερμπάν–Μπάγερν Μονάχου (25/1/22)- Φενέρμπαχτσε–Ρεάλ Μαδρίτης (8/2/22), αλλά παραμένουν στον “αέρα” ο ορισμός νέων ημεριομηνιών για τα παιχνίδια των δυο ελληνικών ομάδων (Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις).

Το κύριο θέμα της τηλεδιάσκεψης θα είναι το πρωτόκολλο της Ευρωλίγκας για τον κορωνοϊό και η αναθεώρηση του, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν αλλάξει προς την αρνητική πλευρά, λόγω του “κύματος” της πανδημίας. Αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο να περιοριστεί ο χρόνος της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς παίκτες, όπως έχει συμβεί στο ΝΒΑ, από τις 14 σε 5-6 μέρες.

Η διακοπή της διοργάνωσης δεν υπάρχει ούτε στην ατζέντα της διάσκεψης, αλλά δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη στις ομάδες και στην διοργανώτρια αρχή. Το ζητούμενο είναι να μην συσσωρευτούν αναβολές αγώνων, με αποτέλεσμα το καλεντάρι να ”φορτωθεί”, σε συνδυασμό και με τις εγχώριες υποχρεώσεις, οι οποίες επίσης έχουν δεκάδες αναβολές ήδη στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπεται ότι μπορεί να υπάρξουν αναβολές αγώνων λόγω κρουσμάτων αν δεν υπάρχουν, τουλάχιστον, οκτώ διαθέσιμοι παίκτες, αλλά κανένας αγώνας δεν μπορεί να αναβληθεί πάνω από τρεις φορές και όσες ομάδες ξεπερνούν το όριο και δεν βρίσκουν διαθέσιμη ημερομηνία, θα χάνουν το παιχνίδι, με δική τους υπαιτιότητα και σκορ 20-0. Επίσης, προβλέπεται ήττα με 20-0 για τις ομάδες που δεν θα τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο πρώτο παράπτωμα και αποβολή τους από τη διοργάνωση στο επόμενο.

Το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας προβλέπει μόνο μια διακοπή (14-20 Φεβρουαρίου) για την διεξαγωγή των Κυπέλλων σε διάφορες χώρες και η κανονική περίοδος συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι τις 7-8 Απριλίου (με ακόμη τρεις «διαβολοβδομάδες» διπλών αγωνιστικών) και τα playoffs να έχουν προγραμματιστεί στο διάστημα 19 Απριλίου-4 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα