Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός 1-0: “Κρύο” γκολ σε αξιοπρεπή βραδιά (highlights)

Ο Ολυμπιακός γνώρισε ήττα 1-0 απ’ τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο για την 4η αγωνιστική του UEFA Europa League. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί για την εστία των “σφυριών” και το γκολ του Πακετά στο 75′ έκρινε το ματς. Δοκάρι είχε στο 86′ ο Καμαρά.

Πως ξεκίνησαν

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν προέβη σε μεγάλες εκπλήξεις

σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα. Ο Πασχαλάκης ξεκίνησε κάτω απ’ τα δοκάρια, στην άμυνα βρέθηκαν οι Ορτέγκα, Ρέτσος, Πορόζο και Ροντινέι. Μπροστά τους ήταν οι Έσε, Καμαρά και Αλεξανδρόπουλος, ενώ μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Ποντένσε, Φορτούνης και Γιόβετιτς.

Ο Ντέιβιντ Μόγιες ξεκίνησε με τον Φαμπιάνσκι στο τέρμα, στην άμυνα πήραν θέσεις από δεξιά προς τα αριστερά οι Κουφάλ, Μαυροπάνος, Αγκέρντ και Παλμιέρι. Ως αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Γουόρντ Πράουζ και Άλβαρεζ, η τριάδα μπροστά τους ήταν οι Πακετά, Μπενραμά και Κούντους, ενώ προωθημένος ξεκίνησε ο Μπόουεν.

Έδωσε μάχες για να συγκρατήσει τα “σφυριά”

O Ολυμπιακός είχε αρκετή δουλειά στο ξεκίνημα προσπαθώντας να συγκρατήσει την επιθετικότητα των παικτών του Μόγιες. Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Μπενραμά βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή και αριστερά, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ! Στο 6ο λεπτό ο Ολυμπιακός φώναξε για χέρι του Πακετά στην περιοχή, απ’ το κόρνερ του Φορτούνη, η μπάλα βρήκε στην ωμοπλάτη του Πακετά, έδειξε ο διαιτητής.

Σε ετοιμότητα ο Πασχαλάκης

Στο 13′ ο Πακετά βρήκε χώρο στην περιοχή να πασάρει στην αριστερή πλευρά στον αφύλακτο Μπενραμα, εκείνος έκανε το πλασέ, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Αγκέρντ πήρε κεφαλιά στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

Συνεργασία “όνειρο”, άστοχος ο Ποντένσε!

Στο 36′ μετά από ωραία συνεργασία Φορτούνη, Έσε ο Ορτέγκα βρήκε χώρο από αριστερά. Ο Αργεντινός έβγαλε καλή σέντρα στο ύψος του πέναλτι, ο Ποντένσε δοκίμασε απευθείας βολέ, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός στόχου!

Σταδιακή οπισθοχώρηση και “κρύο” γκολ

Στο 56′ ο Ελ Κααμπί πέρασε στη θέση του Γιόβετιτς. Στο 63′ η Γουέστ Χαμ δημιούργησε εξαιρετικές συνθήκες για γκολ με τον Μπόουεν να κάνει την ποδιά στον Ροντινέι από αριστερά για να βγάλει τον Γουόρντ Πρόουζ στο πέναλτι. Ο Πασχαλάκης μπλόκαρε με ασφάλεια την μπάλα! Η Γουέστ Χαμ πίεσε αρκετά τον Ολυμπιακό, με την ελληνική ομάδα να οπισθοχωρεί συνεχώς, αδυνατώντας να κρατήσει την κατοχή της μπάλας.

Στο 75′ η Γουέστ Χαμ βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα με τον Πακετά, ύστερα από γέμισμα απ’ τον άξονα του Γουόρντ Πράουζ. Ο Ορτέγκα κάλυψε τον Βραζιλιάνο μέσο, ο οποίος εκτέλεσε με απευθείας βολέ τον Αλεξανδρόπουλο. Στο επόμενο λεπτό Μασούρας και Σκάρπα, πέρασαν αντί των Ποντένσε και Αλεξανδρόπουλου.

Κοντά στον βαθμό στο φινάλε!

Στο 86′ ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Πορόζο πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Καμαρά έψαξε τα δίκτυα επίσης με το κεφάλι από πλάγια θέση, αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Φαμπιάνσκι. Δύο λεπτά αργότερα ο Ροντινέι μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε την κοφτή ντρίμπλα και πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ! Στο 90΄ο Μπιέλ πέρασε στη θέση του Έσε.

Ο Ολυμπιακός έμεινε στους 4 βαθμούς στον όμιλο, τους 9 έφτασε η Γουέστ Χαμ. Την επόμενη αγωνιστική οι “ερυθρόλευκοι” του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα συναντήσουν τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία (30/11), ενώ η Γουέστ Χαμ θα παίξει με την Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία.

Keywords
Τυχαία Θέματα