Η βολική συγκυρία

Οι συγκυρίες είναι συστατικό της Ευρωλίγκας. Αυτή την εβδομάδα ο Ολυμπιακός βρίσκει απέναντι την Φενέρ χωρίς δύο πιο κοφτερά της δόντια, τον Γουίλμπεκιν και τον Μότλι. Συμβαίνει, όπως συνέβη πέρσι από την ανάποδη. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ταξιδέψει στην Πόλη μετά από δύο εβδομάδες απραξίας λόγω κορωνοϊού και ήταν σκουριασμένοι, δυσκίνητοι, αγνώριστοι.

Σε τελική ανάλυση, ισχύει το ίδιο αξίωμα. Εκμεταλλεύσου τη συγκυρία, γιατί δεν ξέρεις πότε θα έρθει ξανά, ή πότε θα γυρίσει ανάποδα. Ο Ολυμπιακός

προέρχεται από το καλύτερο ματς της σεζόν κόντρα στην Βίρτους, βλέπει τον Κάναν να βάζει κάποιες καλές εμφανίσεις στη σειρά (πρώτο ημίχρονο ντέρμπι/Βίρτους/ΠΑΟΚ) και τους Πίτερς/Μπλακ/Μπολομπόι να συνεισφέρουν.

Οι αμφίβολοι θα παίξουν και αυτοί τον ρόλο τους. Γουόκαπ, Μπλακ και Μακίσικ δεν προπονήθηκαν την Δευτέρα, όμως ο κόουτς Μπαρτζώκας δήλωσε αισιόδοξος πως όλοι τους θα προλάβουν το ραντεβού. Είναι και θέμα διαχείρισης: με πέντε παιχνίδια σε έντεκα ημέρες το ρόστερ θα επιβαρυνθεί σημαντικά. Πιθανόν πάντως να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας το γεγονός ότι απέναντι στην Βίρτους ξεκουράστηκαν σε επίπεδα ελληνικού πρωταθλήματος οι καταπονημένοι, γεγονός που πιθανώς θα τους δώσει την ενέργεια να βγάλουν την διπλή εβδομάδα στα γνωστά τους στάνταρ.

Η Φενέρ θα προσπαθήσει να καλύψει το έλλειμμα επιθετικού ταλέντου με την μαχητικότητα και τους αυτοματισμούς της. Δεν της βγήκε απέναντι στη Ρεάλ πριν 10 μέρες, κυρίως γιατί σούταρε πολύ άσχημα από μακριά (6/24 τρίποντα). Ο Νικ Καλάθης είχε απέναντι του τον κρυπτονίτη Ταβάρες και όχι πολλούς σουτέρ να εκμεταλλευτεί: τότε ο Ιτούδης είχε διαθέσιμο τον Μότλι, αλλά όχι τον Γκούντουριτς. Απέναντι στην Άλμπα ξεπέρασε τους 100 πόντους έχοντας 8(!) διαφορετικούς παίκτες να σκοράρουν σε διψήφιο νούμερο, απόδειξη της δουλειάς που γίνεται φέτος στο Βόσπορο από τον σαφώς ανανεωμένο Έλληνα προπονητή. Την ίδια στιγμή ο Ντισόν Πιερ είναι αμφίβολος και ο Νέμανια Μπιέλιτσα δεν έχει πατήσει ακόμα παρκέ Ευρωλίγκας.

Ίσως είναι μιας μορφής ύβρη, μιας και ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει κοτζάμ πρωτοπόρο, όμως πιθανώς το παιχνίδι να είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους να πάρουν όχι μόνο τη νίκη, αλλά και κάποια σημαντική διαφορά. Η λογική λέει ότι η Φενέρ δεν θα καταφέρει να κρατήσει την κορυφή για πολύ καιρό ακόμα, όμως δεν αποκλείεται καθόλου να έχει παραπλήσιο ρεκόρ με τους Πειραιώτες πλησιάζοντας προς το τέλος της κανονικής διάρκειας, οπότε ένα πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία είναι πάντα ένα καλό αποκούμπι.

Δεν θα είναι εύκολο, όπως ποτέ δεν είναι στην Ευρωλίγκα. Ξεδοντιασμένη ή όχι, η Φενέρ είναι ακόμα επικίνδυνη αν αφήσει κανείς τον Μαχμούτογλου να ζεσταθεί, τον Γκούντουριτς να κάνει λίγο από όλα, τον Μπούκερ να βρει ρυθμό, τον Χέιζ να ποστάρει όλο το βράδυ και κυρίως τον Νικ Καλάθη να κινεί τα νήματα όπως ελάχιστοι μπορούν. Το υποστηρικτικό καστ των Τούρκων (Μπιρσέν, Μπιμπέροβιτς, Χαζέρ) θα δώσει ό,τι μπορεί σε επίπεδο hustle.

O Ολυμπιακός παίζει με τα λευκά στην παρτίδα. Με ένα καλά υπολογισμένο άνοιγμα, μπορεί να οδηγήσει το παιχνίδι σε αποφασιστικό προβάδισμα και να αποφύγει δράματα στο φινάλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα