Μάντζιος: “Θα είμαστε σκληροί αντίπαλοι για τον Παναθηναϊκό!” (video)

Δέκα μέρες και σήμερα μετρούν οι “κίτρινοι” για τον πολυπόθητο γι’ αυτούς τελικό του Κυπέλλου. Τα πλέι οφ της Stoiximan Super League μπορεί να φτάνουν στο τέλος τους αυτή τη σεζόν, όμως, ξεκάθαρα πλέον το μυαλό όλων στον Άρη είναι στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, που θα κρίνει ένα τρόπαιο. Ο Άκης Μάντζιος, λοιπόν, στις δηλώσεις που έκανε σήμερα (14/5) στη NOVA εν όψει του αυριανού αγώνα με τη Λαμία

για την 9η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος, συνδύασε αυτή την αναμέτρηση με τον τελικό, επισημαίνοντας ότι το επιθυμητό είναι να δώσει ρυθμό στην ομάδα του για το γκράντε φινάλε. Επιπλέον, έστειλε μήνυμα στους “πράσινους” ότι θα βρούνε απέναντί τους έναν σκληρό αντίπαλο, λαμβάνοντας υπόψη πώς στάθηκε η ομάδα του και στους τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος κόντρα στο “τριφύλλι”.

Αρχικά, ερωτώμενος ο Μάντζιος πόσο βοήθησε την ομάδα του η μεγάλη διακοπή στο πρωτάθλημα, απάντησε: “Ήταν σημαντική, γιατί φτάνουμε στο τέλος και τη θέλαμε για την ξεκούραση και αποκατάσταση, σωματική και πνευματική, των παικτών”.

Στην ερώτηση, αν σε αυτό το χρονικό σημείο, δύο βήματα πριν τον τελικό του Κυπέλλου, οι παίκτες του είναι στο επίπεδο που θα ήθελε, επισήμανε: “Ήμασταν σε καλό επίπεδο και πριν τη διακοπή. Εξακολουθούμε να είμαστε στο ίδιο καλό επίπεδο. Συντηρηθήκαμε όπως έπρεπε στη διάρκεια της μεγάλης διακοπής, οπότε, ναι, είμαστε σε καλό σημείο. Είμαστε έτοιμοι για το φινάλε της σεζόν!”

Όσο για το πόσο βοήθησαν πνευματικά τους παίκτες του Άρη τα δύο καλά αποτελέσματα πριν τη διακοπή, απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τόνισε ο προπονητής της ομάδας: “Αρκετά! Είναι σημαντικό παίζοντας με μεγάλους αντιπάλους να έχεις καλή παρουσία και καλά αποτελέσματα”.

Ειδικότερα, σχετικά με το αν η νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό έδωσε έξτρα ώθηση στην ομάδα, μιας και είναι ο αντίπαλος στον τελικό, ο Μάντζιος είπε: “Στα τέσσερα παιχνίδια που δώσαμε με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στη διάρκεια της σεζόν, δείξαμε ότι θα είμαστε ένας σκληρός αντίπαλος στον τελικό του Κυπέλλου!”

Ο Μάντζιος τόνισε από καιρό τη σημασία να είναι όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι στο φινάλε της σεζόν και πιο συγκεκριμένα εν όψει τελικού. Είπε για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην ομάδα του: “Αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βέλεθ, οι υπόλοιποι παίκτες μας είναι καλά! Προβληματάκια πάντα υπάρχουν, όμως, εκτός απροόπτου, στον τελικό πιστεύω ότι όλοι θα είναι παρόντες. Δεν μπορούν να παίξουν όλοι στον τελικό, αλλά τους θέλουμε όλους να είναι καλά και σωματικά και πνευματικά. Ο Βέλεθ ευελπιστώ να προλάβει τον τελικό! Είναι ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας, ένας έμπειρος παίκτης, που τον χρειαζόμαστε.”

Αναφορικά με το πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι το παιχνίδι με τη Λαμία για τον Άρη, ο Μάντζιος επισήμανε: “Είναι ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Όλα τα παιχνίδια είναι χρήσιμα, γιατί πάντα κάτι βγάζεις μέσα από αυτά, ανεξαρτήτως αν έχουν ή όχι βαθμολογική σημασία. Έχει ενδιαφέρον από ψυχολογικής άποψης για εμάς αυτό το παιχνίδι. Επίσης, θέλουμε μέσα από αυτό οι παίκτες μας να βρούνε αγωνιστικό ρυθμό εν όψει του φινάλε της σεζόν”.

Και κατέληξε σχολιάζοντας πώς περιμένει ότι θα είναι η αυριανή αναμέτρηση με τη Λαμία: “Παίζουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα! Ήταν η έκπληξη του πρωταθλήματος. Είναι μια ομάδα, που έχει ένα πλάνο συγκεκριμένο στο παιχνίδι της. Είναι αρκετά ανταγωνιστική. Εμείς πρέπει να μπούμε στο ρόλο μας σε αυτό το παιχνίδι. Να είμαστε σοβαροί και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Θέλουμε και στα δύο παιχνίδια των πλέι οφ που απομένουν να νικήσουμε, για να πάμε με καλύτερη ψυχολογική διάθεση στον τελικό!”

Keywords
Τυχαία Θέματα