Ο Αλέξανδρος Φουρλής και ο Ρουμάνος Ντανιέλ Μπουκούρ πρωταγωνιστές της ημέρας στο IPPOS SPRING TOUR


Ο βροχερός καιρός δεν πτόησε τους αθλητές, τα άλογα και το κοινό, που απόλαυσαν αγώνες υψηλού επιπέδου στις εντυπωσιακές ιππικές εγκαταστάσεις του Ippos Club, καθώς το ιπποδρόμιο έμεινε ανεπηρέαστο από τις καιρικές συνθήκες και ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις των συμμετεχόντων.

Στον αγώνα CSI2* με εμπόδια ύψους 1,40 μ., ο οποίος περιλάμβανε και τα μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα της ημέρας, νικητής αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Φουρλής με τον ίππο Idefix del Laghetto,

πραγματοποιώντας άπταιστη διαδρομή με χρόνο 60.51 και αφήνοντας αρκετά πιο πίσω στη 2η θέση τον Βούλγαρο Ιβάιλο Μπόνεφ με τον Lot of Special, που επίσης έκανε άπταιστη διαδρομή με 65.67, ενώ 3ος με μικρή διαφορά (65.83) τερμάτισε ο Ρουμάνος Κονσταντίν Ποπέσκου με το Hero.


Στην κορυφαία εξάδα του αγωνίσματος τους πλαισίωσαν ο Ρουμάνος Λούκα Ρουξαντάριου με τον ίππο Django de Hus (άπταιστη διαδρομή, 67.45), ο Ιταλός Ρομπέρτο Πρεβιτάλι με τον Hachiko, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος απ’ όλους (60.37) αλλά επιβαρύνθηκε με 4 βαθμούς ποινής, και ο Παναγιώτης Τσακτίρης με την Orienta V.t Recht Eind (4 βαθμοί ποινής, 60.54).

Ο νικητής της 2ης θέσης, Ιβάιλο Μπόνεφ, ανέφερε μετά την επιτυχία του:
«Οι εγκαταστάσεις εδώ είναι φανταστικές και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Άννα Παπαγεωργίου και στον Ντράσκο Ντόκιτς, που έχουν κάνει σπουδαία δουλειά. Αυτό το ιππικό κέντρο αποτελεί μία πολύ σημαντική συνεισφορά για την περιοχή των Βαλκανίων και θα βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη του αθλήματος. Για μένα, η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να φέρω πολλά άλογά μου και να τα δοκιμάσω στους αγώνες. Είχα επτά άλογα την περασμένη εβδομάδα και έξι σε αυτό το τετραήμερο. Θα προσπαθήσω να έρθω ξανά εδώ τον Οκτώβριο, στους αντίστοιχους αγώνες του IPPOS AUTUMN TOUR».

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας για την κατηγορία CSI2*, που είχε εμπόδια ύψους 1,30 μ., την πρωτιά κατέκτησε ο Ρουμάνος Ντανιέλ Γιονούτ Μπουκούρ με την Jaretina BH, με άπταιστη διαδρομή και χρόνο 63.25. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αλέξανδρος Φουρλής με τον Cinnamon, πετυχαίνοντας άλλη μία διάκριση με άπταιστη διαδρομή και χρόνο 65.82, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η Μαριάνση Κυριακοπούλου με τον Pellegrino Van’t Edelweishof (άπταιστη διαδρομή, 65.92).

O Μπουκούρ υπογράμμισε έπειτα από την επικράτησή του:
«Δεν περίμενα να κερδίσω, αλλά βρέθηκα σε πολύ καλή ημέρα και χαίρομαι που τα κατάφερα. Ήρθαμε μόνο για τη δεύτερη εβδομάδα των αγώνων και τα βρήκαμε όλα εξαιρετικά. Οι διοργανωτές κάνουν πολύ καλή δουλειά και είναι πολύ ευγενικοί μαζί μας, οι εγκαταστάσεις είναι καταπληκτικές και υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές για να στηθεί ένα υπερθέαμα. Η Jaretina BH δεν είναι πολύ νεαρή, αλλά ξεκίνησε με καθυστέρηση και γι’ αυτό συμμετείχαμε στα εμπόδια ύψους μόνο 1,30 μ.. Είναι πολύ καλή και θα δούμε πώς θα πάει, ελπίζω ότι στο μέλλον θα γίνει το δεύτερο άλογό μου στα Grand Prix. Προέρχομαι από οικογένεια ιππέων, ο πατέρας μου ήταν ένας από τους καλύτερους στη Ρουμανία, γι’ αυτό μεγάλωσα με άλογα γύρω μου. Ένα από τα όνειρά μου θα ήταν να είχα τέτοιες ιππικές εγκαταστάσεις και στην πατρίδα μου».

Η πρεμιέρα περιλάμβανε και έναν αγώνα CSI1* με εμπόδια ύψους 1,15 μ., όπου την πρώτη θέση κατέλαβε η Κύπρια Άννα Ιρένε Γκοσέτ με τη Cindy, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία της περασμένης εβδομάδας στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Στην κατηγορία για νέα άλογα, ο Ρουμάνος Γιονούτ Ουρσάκε κατέκτησε τη νίκη στην κλάση για πενταετείς ίππους και με εμπόδια ύψους 1,10 μ. με τη J’Adore Le Lux, ο συμπατριώτης του Ντάμιαν Κοζοκάριου επικράτησε στους εξαετείς ίππους με τα εμπόδια στο 1,25 μ. με τον Cashmere Blue, ενώ στους επταετείς ίππους με ύψος εμποδίων 1,30 μ. κέρδισε ο Δημήτρης Νάτσης με την Corrie Z όπως ακριβώς είχε πετύχει και στο αντίστοιχο αγώνισμα της προηγούμενης εβδομάδας.

Περισσότερες πληροφορίες για το IPPOS SPRING TOUR 2024 και το αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων θα βρείτε στον δικτυακό τόπο https://ipposclub.com/.

Keywords
Τυχαία Θέματα