Ο Λιβάι χαμογελάει ξανά και η ΑΕΚ διασκεδάζει περισσότερο τα ματς (videos)

Η φετινή σεζόν δεν άρχισε καλά για τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος προερχόταν από την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του, καθώς πέρυσι σημείωσε με την ΑΕΚ 18 γκολ και 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο από την εκκίνηση της φετινής χρονιάς ταλαιπωρήθηκε από συχνούς μικροτραυματισμούς που όμως δεν του επέτρεπαν να επιστρέφει και να βρίσκει ρυθμό. Ούτε στο Europa League,

ούτε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι χαρακτηριστικό πως χρειάστηκε να περιμένει ως τις 12 Νοεμβρίου και τον αγώνα με τη Λαμία για να βρει το πρώτο του γκολ και να το πανηγυρίσει έξαλλα χαρίζοντας τη νίκη στην ΑΕΚ με 3-0, έχοντας κάνει νωρίς το 1-0.

Και πάλι όμως ο 26χρονος διεθνής επιθετικός δεν μπόρεσε να αγωνιστεί σε δεύτερο διαδοχικό ματς, καθώς νέος τραυματισμός τον κράτησε εκτός για σχεδόν έναν μήνα. Στην επιστροφή του όμως βρήκε ξανά δίχτυα και μετά από μόλις 3 λεπτά παιχνιδιού, όταν άνοιξε το σκορ στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, με την ΑΕΚ ωστόσο να μένει στο ισόπαλο 2-2.

Τρεις ημέρες μετά, στις Σέρρες η ΑΕΚ είχε νέα βαθμολογική απώλεια κόντρα στον Πανσερραϊκό (2-2) με τον Λιβάι Γκαρσία ωστόσο να βρίσκει δίχτυα για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της ομάδας του.

Η… μηχανή του Λιβάι Γκαρσία πήρε για τα καλά μπροστά. Το διάστημα της διακοπής των Χριστουγέννων βοήθησε σημαντικά τον ίδιο να καλύψει σημαντικό από το χαμένο έδαφος και στο πρώτο παιχνίδι του νέου έτους, κόντρα στον Βόλο στην “Αγιά Σοφιά” πέτυχε για πρώτη φορά δύο τέρματα, με την Ένωση να κερδίζει 3-0.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ, καθώς άνοιξε το σκορ στο 32′ και στη συνέχεια από τη δική του ενέργεια ήρθε το γκολ του Τσούμπερ για το 0-2.

Ο Λιβάι Γκαρσία πλέον μετράει πέντε συνεχόμενα παιχνίδια στη Super League έχοντας βρει δίχτυα, αποδεικνύοντας πως παιχνίδι με παιχνίδι πατάει καλύτερα στα πόδια του και προσφέροντας όλο και περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Δεν είναι μόνο τα γκολ που σημειώνει ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, αλλά η γενικότερη παρουσία του στην επίθεση της Ένωσης. Το μαρκάρισμά του είναι δύσκολο εγχείρημα για κάθε αντίπαλο αμυντικό. Είτε στις μονομαχίες, είτε στην ταχύτητα. Ο Γκαρσία όσο αποκτά καλή φυσική κατάσταση θα είναι ακόμα πιο δυνατός και πιο δύσκολος αντίπαλος. Το σημαντικό και για τον ίδιο, αλλά και για την ΑΕΚ είναι πως έχει επιστρέψει υγιής και αυτό τον κάνει να χαμογελάει ξανά, όπως φυσικά και την ομάδα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα