Ολυμπιακός: Έτσι έφτασε στον τελικό – Οι ιστορικές προκρίσεις (videos)

Οι εμφανίσεις του στους ομίλους του Europa League δεν ήταν ικανοποιητικές, ήταν όμως αρκετές για να τον ωθήσουν να γράψει μια ακόμη «χρυσή σελίδα» στην ιστορία του. Όχι, στο UEFA Champions League, όπως μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, αλλά στο Europa Confernce League.

Ο απολογισμός του Α΄ ομίλου; Η τρίτη θέση κι αυτό εξαιτίας της νικηφόρου αναμέτρησης επί της Μπάτσκα Τόπολα με 5-2, παίρνοντας έτσι το «εισιτήριο» για τα playoffs του Conference League.

Το ταξίδι προς την… «Αγιά Σοφιά»

Στη φάση των «32» του θεσμού, η κληρωτίδα τον έφερε αντιμέτωπο με τη Φερεντσβάρος. Η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας στάθηκε καλά απέναντι στους «ερυθρόλευκους», ωστόσο ο Ελ Κααμπί, με δύο γκολ, ένα σε κάθε ματς (1-0, 0-1) έδωσε την πρόκριση στους Πειραιώτες.

Στους «16» πραγματοποίησε μια από τις πιο εξεζητημένες προκρίσεις στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων. Ενώ ηττήθηκε στο Φάληρο με 4-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, επικράτησε στο υπερσύγχρονο στην Τοπόλα με 6-1!

Η ομάδα κάτω από τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, είχε αρχίσει να δείχνει πως δεν ήταν μόνο ένα άπιαστο όνειρο ο ευρωπαϊκός τελικός, αλλά είχε πάρει «σάρκα και οστά». Ναι μεν το «μαγικό μπαλάκι» να του έφερε στον δρόμο του την πανίσχυρη Φενέρμπαχτσε στα προημιτελικά, αλλά δεν πτοήθηκε. Η παρέα του Έντιν Τζέκο, για 57′ λεπτά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είχε χάσει τα «αυγά και τα Πασχάλια». Έχανε με 3-0 βρισκόμενη σε πλήρης σύγχυση. Το τελικό 3-2, έδινε ελπίδες στους Τούρκους, ωστόσο η εκπληκτική εμφάνιση του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την τρομερή παράσταση του Τζολάκη, έδωσε στον Ολυμπιακό την πρόκριση για τα ημιτελικά στα πέναλτι (2-3 πεν. 1-0 καν. διάρκεια).

Άτυχος… αλλά η τύχη πάει με τους δυνατούς. Οι Πειραιώτες στα ημιτελικά είχαν ίσως το δυσκολότερο έργο στην ποδοσφαιρική τους ιστορία. Στους «4» του θεσμού, τους περιμένε η Άστον Βίλα. Οι «χωριάτες» που διανύουν μια εξαιρετική χρονιά στο νησί (4οι στην Premier League, με αέρα 7 βαθμών από την 5η Τότεναμ), φάνταζαν το απόλυτο φαβορί από τους τέσσερις τελικούς διεκδικητές (Φιορεντίνα – Μπριζ το άλλο ζευγάρι). Οι «ερυθρόλευκοι» όμως βάλθηκαν να τρελάνουν κόσμο. Απίστευτη εμφάνιση και επικράτηση με 4-2 στο Μπέρμιχαμ και 2-0, στη ρεβάνς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός,olybiakos