Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ έχει ραντεβού με την ιστορία

Ο Βάσκος τεχνικός έχει γίνει ήδη ο πέμπτος προπονητής, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει δυο διαφορετικές ομάδες σε δυο σερί ευρωπαϊκού τελικούς. Πέρυσι, ο Μεντιλίμπαρ είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Europa League με τη Σεβίλλη, επικρατώντας της Ρόμα με 4-1 στα πέναλτι (1-1).

Ο 63χρονος προπονητής θα έχει την ευκαιρία στον τελικό με τη Φιορεντίνα να γίνει ο δεύτερος προπονητής, που θα οδηγήσει δυο ομάδες σε δυο σερί κατακτήσεις ευρωπαϊκών τίτλων. Ο πρώτος ήταν ο Ράφα Μπενίτεθ,

ο οποίος το 2004 είχε κατακτήσει το Κύπελλο UEFA με τη Βαλένθια, ενώ την επόμενη χρονιά (2005) πανηγύρισε την κατάκτηση του Champions League με τη Λίβερπουλ.

Τρεις σερί τελικούς έχει ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος έχασε το Κυπελλούχων το 1999 με τη Μαγιόρκα από τη Λάτσιο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι δυο χαμένοι τελικοί του Champions League με τη Βαλένθια κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης (2000) και Μπάγερν Μονάχου (2001).

Δυο σερί τελικούς έχουν επίσης ο Σβεν Γκόραν Έρικσον, ο οποίος είχε κατακτήσει το Κύπελλο UEFA με την Γκέτεμποργκ το 1982 και το 1983 οδήγησε την Μπενφίκα στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης, χωρίς να πανηγυρίσει τον τίτλο. Τέλος, ο Τόμας Τούχελ είχε τον χαμένο τελικό του Champions League το 2020 από την Μπάγερν Μονάχου ως προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν και τον κερδισμένο τελικό του 2021 ως προπονητής της Τσέλσι στον τελικό του Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα