Ολυμπιακός: Πως ο Κορμπεράν θα διαχειριστεί την απουσία Εμβιλά

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του (22.00, MC LIVE Novasports.gr) την πρεμιέρα στη φάση των ομίλων του Europa League, απέναντι στη Ναντ. Η γαλλική ομάδα δεν αποτελεί φόβητρο για τον Ολυμπιακό, ωστόσο

πρόκειται για ένα σύνολο που χαρακτηρίζεται από αθλητικότητα και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, ειδικότερα σ’ ένα εκτός έδρας ματς. Ο Κάρλος Κορμπεράν βρίσκεται σε φάση προσαρμογής στον Ολυμπιακό, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ενσωματώσει τους νέους παίκτες και τα αγωνιστικά του στοιχεία στον εναπομείναντα κορμό.

Σ’ αυτή τη διαδικασία προέκυψε η απώλεια του Γιάν Εμβιλά, ενός παίκτη ιδιαιτέρως σημαντικού για την αγωνιστική εικόνα των Πειραιωτών. Ο Γάλλος έμεινε εκτός δράσης και αυτό προκαλεί εκ πρώτης όψεως αρκετά προβλήματα στον Ισπανό κόουτς. Δεν πρόκειται μόνο για έναν παίκτη σημαντικό για τη συνοχή των γραμμών του Ολυμπιακού, αλλά και για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος πολύ σύντομα θα έμπαινε στον ρυθμό του ματς, εξαιτίας της καταγωγής του.

Ο Κορμπεράν από εκεί και πέρα θέλει να αντικαταστήσει τον Γιάν Εμβιλά με μια λύση που θα προσεγγίσει σε μεγάλο βαθμό τις αγωνιστικές αρετές του Γάλλου μέσου. Ο Ολυμπιακός πρέπει να διατηρήσει τη σιγουριά με την μπάλα στα πόδια μπροστά απ’ τα “ερυθρόλευκα” στόπερ, ενώ η διαχείριση του passing game, πρέπει να εξελιχθεί με τα λιγότερα σφάλματα. Αυτά είναι τα κύρια στοιχεία που προσφέρει ο Εμβιλά στον Ολυμπιακό, αν εξαιρέσουμε φυσικά και την πληθωρικότητα της προσωπικότητας του.

Ο Ολυμπιακός είναι πιθανότερο να παρουσιαστεί με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη ως “αντί – Εμβιλά”. Είναι ο παίκτης που μπορεί να παραμείνει ψύχραιμος σε συνθήκες “φωτιά” σ’ ένα ματς, ενώ διαθέτει την ποιότητα για να κατευθύνει χωρίς λάθη τις πρώτες μπάλες απ’ την άμυνα. Ο Κορμπεράν σκέφτηκε τη λύση του Ρέτσου και φυσικά δοκίμασε τον “διψασμένο” Έλληνα διεθνή. Ας μην ξεχνάμε πως ο 24χρονος έχει μετρήσει ελάχιστα αγωνιστικά λεπτά στην επανεμφάνιση του στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Παρά την εμπειρία και τις εικόνες που έχει αποκομίσει στην καριέρα του η ένταξη του στην ενδεκάδα σ’ ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι σε μία “ξένη” θέση, ενέχει μεγάλο ποσοστό ρίσκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Κορμπεράν, Εμβιλά,olybiakos, korberan, emvila