ΠΑΟΚ: Εγκλωβισμένος…

Ούτε στα Ιωάννινα δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ να βρει την πολυπόθητη για τον ίδιο αγωνιστική αντίδραση καθώς ηττήθηκε 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (77’ Σνάιντερ) διευρύνοντας τη στείρα περίοδό του στους εννιά αγώνες.  

Την ίδια στιγμή, στάθηκε τυχερός καθώς σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με τον τρίτο πλέον που τον ακολουθεί να είναι ο Παναθηναϊκός

στους πέντε βαθμούς απόσταση. Την Τετάρτη υποδέχεται τον Άρη, το Σάββατο θα βρεθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τη μεθεπόμενη Τρίτη θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό στην αυλαία των Play Offs, τέσσερις ημέρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου. Συνολικά τέσσερα – ακόμη – ντέρμπι ή τρία κι ένας τελικός σε διάστημα έντεκα ημερών με το ιατρικό δελτίο να … ξεχειλίζει.

Χρησιμοποιώντας τα ίδια πρόσωπα πλέον συστηματικά ανά τρεις-τέσσερις ημέρες, τα οποία δείχνουν πλέον «άδεια» από ενέργεια, μοιάζει εγκλωβισμένος σ’ ένα αγωνιστικό αδιέξοδο. Εξ ου κι η σχετική ερώτηση χθες μετά το τέλος της αναμέτρησης στα Ιωάννινα στον πλέον αρμόδιο με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να απαντά πως μοναδική διέξοδος είναι οι επιστροφές ποδοσφαιριστών που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά σ’ αυτήν την …. αντίδραση που μάταια αποζητά η ομάδα τον τελευταίο καιρό.  

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Το θέμα όμως είναι πως ο Ρουμάνος τεχνικός περίμενε επιστροφές και για τη χθεσινή αναμέτρηση αλλά αντ’ αυτών υποχρεώθηκε σε άλλες τρεις απουσίες, αυτές των Κρέσπο, Λύρατζη, Αν. Ζίβκοβιτς. Κι όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα μπορέσει να επιστρέψει κάποιος εκ των Βιεϊρίνια, Ντόουγκλας, Μπίσεβαρ, Ελ Καντουρί, Ζαμπά. Κατά συνέπεια, είναι υποχρεωμένος να πορευθεί ως έχει, με τα πρόσωπα που έχει στη διάθεσή του ….

Χθες, το πλέον ανησυχητικό ήταν πως ο ΠΑΣ είχε συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, με σαφή στόχευση στα άκρα της άμυνας του ΠΑΟΚ, γρήγορη εναλλαγή της μπάλας και μετάβασης από πλευρά σε πλευρά κι ο «Δικέφαλος» δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να το αντιμετωπίσει. Τρία γκολ δέχτηκε, πανομοιότυπα, τα δύο ακυρώθηκαν κατόπιν επανεξέτασής των από το VAR κι από τη μία δεν μπόρεσε να τα αποφύγει κι από την άλλη δεν κατάφερε ν’ ανταποδώσει, ούτε στο ελάχιστο.

Κάποια μικρά διαστήματα καλής κυκλοφορίας της μπάλας κι αντίστοιχης ανάπτυξης που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να σταθούν αρκετά για κάτι ουσιαστικό. Πολλώ δε περισσότερο όταν κοινός παρονομαστής αυτών είναι ο κακός, νεφελώδης επίλογος στο τελευταίο μέρος της εκάστοτε επιθετικής προσπάθειας. Η αδυναμία όσων δεν μπορούν ν’ αγωνιστούν την προκειμένη στιγμή συνιστά πρώτης τάξης ευκαιρία για όσους θα ήθελαν να (απο)δείξουν πως έχουν μια θέση στην ομάδα και για το μέλλον. Δυστυχώς είτε δεν το έχουν συνειδητοποιήσει είτε αποδεικνύουν το αντίθετο, ξεκάθαρα ….  

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο «Δικέφαλος» μοιάζει ως ένα σύνολο πληγωμένο σε όλα τα επίπεδα, με το κυριότερο όλων να είναι το πνευματικό. Δείχνει ανήμπορο να βγάλει αντίδραση, σθένος κι αποφασιστικότητα προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις την κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται για να «τελειώσει» τους στόχους του και να δρέψει τους καρπούς της πολύ μεγάλης κι άκρως αξιόλογης προσπάθειας που κατέβαλλαν όλοι μαζί από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και πριν από τα ματς κόντρα στη Μαρσέιγ.

Όταν το …. απλό έχει μετατραπεί σε …. πολύπλοκο έχοντας απωλέσει – σχεδόν – κάθε σταθερά που είχε αυτήν η ομάδα τότε γίνεται ευρύτερα αντιληπτό το μεγάλο και σημαίνον μέγεθος του προβλήματος. Μια διαδικασία επώδυνη, άκρως πιεστική μα συνάμα απολύτως διδακτική για τις σεζόν που ακολουθούν. Καλή συνέχεια, καλή δύναμη ….

Keywords
Τυχαία Θέματα