ΠΑΟΚ: Έσω έτοιμος… (video)

Ήγγικεν η ώρα για τον Ράζβαν Λουτέσκου και τους ποδοσφαιριστές του να δείξουν πόσο πολύ θέλουν κι αν πληρούν τις προϋποθέσεις να γράψουν ιστορία, πετυχαίνοντας αποτέλεσμα κόντρα στην πανίσχυρη Άιντραχτ, που θα τους δώσει – είτε οριστικά είτε θα τους φέρει μια… ανάσα από – την πρωτιά στον όμιλο G του Europa Conference League.

Στόχος με πολλαπλά οφέλη αν κι εφόσον επιτευχθεί καθώς πέρα από τους σημαντικότατους τομείς που άπτονται των οικονομικών, του κύρους και των εντυπώσεων,

έχει ένα – επιπλέον – πάρα πολύ σημαντικό όφελος: Την απευθείας πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, αποφεύγοντας έναν – πιθανό – σκόπελο, αυτόν της φάσης των Play Off του UECL.

Τα δεδομένα…

Ο ΠΑΟΚ, που παραμένει αήττητος στην Ευρώπη φέτος, κατέχει την πρώτη θέση στον όμιλο, έχοντας πίσω του σε απόσταση ενός βαθμού τη γερμανική ομάδα. Οπερ εστί μεθερμηνευόμενον πως είτε με ισοπαλία διατηρεί τη μεταξύ τους απόσταση και θα θέλει τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική υποδεχόμενος την Ελσίνκι, υποθέτοντας πως – εύκολα ή δύσκολα – οι Γερμανοί θα περάσουν από την Αμπερντίν ή νίκη για να μην τον ενδιαφέρει καθόλου το τί μέλλει γενέσθαι στην ύστατη αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω πολύ εύκολα λέγονται ή γράφονται αλλά στην πράξη τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα και πιο απαιτητικά. Πολύ μεγάλο σημείο αναφοράς αποτελεί η παρουσία – κυριολεκτικά – χιλιάδων Ελλήνων οπαδών του «Δικεφάλου» που έχουν συρρεύσει από κάθε γωνιά της Ευρώπης, ξεπερνώντας κατά πολύ σε αριθμό τα – σχεδόν – τρεις χιλιάδες που δόθηκαν αρχικά.

Ωστόσο μπάλα παίζει η ομάδα, ο προπονητής με τους ποδοσφαιριστές που έχουν μπροστά τους άλλο ένα πολύ σημαντικό κίνητρο γράφοντας ιστορία καταφέρνοντας να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά την πρώτη θέση σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το μοναδικό πρόβλημα κι η προσέγγιση…

Ο Ρουμάνος τεχνικός αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα. Την απουσία του Ράχμαν Μπάμπα, με τον Γκανέζο – παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε από κοινού με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας – να μην καταφέρνει να ξεπεράσει το μυϊκό πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί. Κατά συνέπεια οι προοπτικές που δημιουργούνται είναι οι εξής δύο: Είτε θα παραμείνει στη θέση του ο Ράφα Σοάρες που πλαισιώνει το αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής, αφήνοντας τον Αντελίνο Βιεϊρίνια στο αντίστοιχο δεξί ή ο Πορτογάλος αρχηγός του «Δικεφάλου» θα περάσει αριστερά με τον Κεντζιόρα να επιστρέφει δεξιά.

EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡ. – ΠΑΟΚ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Μάλιστα για πρώτη φορά σε αποστολή συμμετέχει ο Μάρκος Αντόνιο, δίχως όμως η περίπτωσή του να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να πάρει χρόνο συμμετοχής. Για τον Βραζιλιάνο – δανεικό από τη Λάτσιο – μέσο μίλησε – και – χθες ο Ρουμάνος τεχνικός, που εν γένει ο τρόπος προσέγγισής του για την επικείμενη αναμέτρηση φάνηκε ξεκάθαρα μέσα από τα λεγόμενά του.

Έκανε λόγο για έναν ΠΑΟΚ συνειδητοποιημένο, με πλήρη γνώση του τί θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει, με σεβασμό στην ισχύ και την ποιότητα του αντιπάλου αλλά και με ισχυρότατη πίστη για τις δικές του ικανότητες. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κίριλ Ντεσπόντοφ, που εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου.

Όπως όλα δείχνουν…

Πέραν – λοιπόν – της αμυντικής γραμμής δε – φαίνεται – να υπάρχουν άλλα ερωτηματικά για την τεχνική ηγεσία αναφορικά με το αρχικό σχήμα. Γνωρίζοντας και περιμένοντας πως πρόκειται για έναν αντίπαλο που παίζει σε μια «καυτή» έδρα, με τρεις στην άμυνα, με ταχυδυναμικούς ποδοσφαιριστές κι αγωνιστικό στιλ με πολύ ένταση στο παιχνίδι του, που αποζητά τη… ρεβάνς για την ήττα στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου στην Τούμπα, φαίνεται πως έχει λάβει τις αποφάσεις του.

πηγή: PAOKfc.gr

Σ’ αυτό το ιστορικό ποδοσφαιρικό ραντεβού πρωτιάς, θέση αναμένεται να πάρουν στο 4-2-3-1 ο Κοτάρσκι, με τους Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα μαζί με Κουλιεράκη στο κέντρο της άμυνας, με τον Σοάρες αριστερά. Δίδυμο στα χαφ αναμένεται ν’ αποτελέσουν οι Οζντόεφ-Μεϊτέ, έχοντας μπροστά του τη μεσοεπιθετική τριπλέτα των Αν. Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Τάισον και στην κορυφή τον Σαμάτα.

Η αντίστροφη μέτρηση για την τελική ευθεία του αγώνα έχει ξεκινήσει κι οι απαντήσεις στα όποια ερωτήματα τη συνοδεύουν θα δοθούν στον αγωνιστικό χώρο της «Frankfurt Stadion – Frankfurt am Main», όπως αναφέρει η UEFA το γήπεδο της Άιντραχτ. Καλή συνέχεια, καλή δύναμη…

Keywords
Τυχαία Θέματα