ΠΑΟΚ: Στην τελική ευθεία… (video)

Ώρα … τελικού – άλλου ένα – για τον ΠΑΟΚ που απόψε στις 20:00 (NOVASPORTS PRIME) υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για τα Play Offs της Stoiximan Super League και την εξ αναβολής αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Είναι ο πρώτος αγώνα από μία σειρά

τριών που καλούνται ν’ ανταποκριθούν ο Ράζβαν Λουτσέσκου με τους ποδοσφαιριστές του σε διάστημα μιας εβδομάδας, όντας στο κατόπι του εναπομείναντος στόχου της ομάδας, ήτοι την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, σε συνάρτηση και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα στον επίλογο της σεζόν.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι… τώρα

Ωστόσο, το αποψινό είναι και το – πλέον – κομβικό ματς (σ.σ. μέχρι το επόμενο), καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια απωλειών, με την ΑΕΚ να βρίσκεται επικεφαλής στη βαθμολογία με 75 βαθμούς, τον ΠΑΟΚ μαζί με τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση με 71 και τον Ολυμπιακό ένα βαθμό πίσω, στους 70. Δεδομένα που καταδεικνύουν την «καταδικαστική» χροιά που μπορεί να έχει ένα πιθανό, ισόπαλο αποτέλεσμα στην επικείμενη αναμέτρηση και τις φιλοδοξίες των δύο ομάδων για την κατάκτηση του τίτλου.

Για τη συμπλήρωση της πλήρους εικόνας, οι «Ερυθρόλευκοι» την προσεχή Τετάρτη θα υποδεχθούν την «Ένωση» και την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν το «Τριφύλλι» στη Λεωφόρο, την ίδια ώρα που η ΑΕΚ θ’ αγωνίζονται εντός έδρας με αντίπαλο τη Λαμία.

Είναι η πρώτη φορά στη σεζόν που ο 55χρονος Ρουμάνος τεχνικός κι οι ποδοσφαιριστές του είχαν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να μπορέσουν να δουλέψουν απρόσκοπτα και να προετοιμαστούν για την επόμενη αγωνιστική τους υποχρέωση χωρίς τις απουσίες των διεθνών. Επί προσθέτως είναι μία από τις σπάνιες φορές που το ιατρικό δελτίο είναι – πλέον – «λευκό», με τον «ήρωα» του προηγούμενου αγώνα Ζόαν Σάστρε να ξεπερνά το πρόβλημα που είχε αποκομίσει από ένα χτύπημα αντιπάλου, τον Γουίλιαμ Τρόοστ – Εκόνγκ να προπονείται για πρώτη φορά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα αφήνοντας πίσω του τη βαρύτατη θλάση με την οποία αγωνίστηκε κι επέστρεψε από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και τον Κίριλ Ντεσπόντοφ να δηλώνει «παρών» ύστερα από τις ενοχλήσεις στη μέση που τον ταλαιπώρησαν το προηγούμενο διήμερο.

Οι σκέψεις των πρωταγωνιστών

Για τη λογική προσέγγισης ενός τέτοιου αγώνα μοιράστηκαν τις σκέψεις τους μιλώντας αποκλειστικά στο Novasports.gr, ο στενός συνεργάτης του κ. Λουτσέσκου, Παντελής Κωνσταντινίδης, όπως κι οι ποδοσφαιριστές Τόμας Κεντζιόρα, Μπράντον Τόμας. Κοινός παρονομαστής στις τοποθετήσεις τους η συνείδηση, η αποφασιστικότητα κι η συγκρατημένη αισιοδοξία απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που προέρχεται από μια ιστορική νίκη – πρόκριση επί της Άστον Βίλα, εξασφαλίζοντας – για πρώτη φορά – στην ιστορία του την παρουσία σ’ έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ήτοι του UEFA Europa Conference League.

πηγή: PAOKfc.gr

Μια σπουδαία επιτυχία που πριμοδοτεί την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με αντίστοιχη ψυχολογία κι ανάλογη αυτοπεποίθηση, την οποία οι ποδοσφαιριστές καλούνται ν’ αναχαιτίσουν με ισόποση – αν όχι μεγαλύτερη – αποφασιστικότητα και «δίψα» για το αποτέλεσμα, έχοντας στο πλευρό τους τον κόσμο τους, που έπαιξε καταλυτικό ρόλο με την αρωγή του και στην προηγούμενη αναμέτρηση.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος ωστόσο ανήκει σε όλους όσοι θα βρεθούν εντός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών έχοντας ως «οδηγό» το πώς μπήκαν στο ματς κόντρα στην ΑΕΚ, όταν με τον Κωνσταντέλια κατάφεραν να προηγηθούν στο 3’ αλλά χωρίς αυτά που ακολούθησαν, δηλαδή τη γρήγορη ισοφάριση και το νωθρό μισάωρο που τη διαδέχθηκε, πολλώ δε περισσότερο, στιγμές αμυντικής αδράνειας σαν κι αυτήν που έφερε την ανατροπή στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους.

Τα δεδομένα…

Η διαχείριση του έμψυχου δυναμικού στα Play Offs (απ)έδειξε πως αυτό περιορίζεται πλέον στους δέκα τέσσερις ποδοσφαιριστές, στοιχείο σημαντικότατο έχοντας στα υπ’ όψιν τα τρία διαδοχικά ντέρμπι σε διάστημα επτά ημερών και του τί συνέβη σε ανάλογες αγωνιστικές συνθήκες μέσα σε τόσο περιορισμένο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, παράλληλα με τη – χωρίς περιθώρια – ανάγκη του απόλυτου σε κάθε μία από αυτές τις αναμετρήσεις.

Η ρήση «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» φέρεται να δείχνει τον… δρόμο και στην προκειμένη περίπτωση, πιθανόν με μία διαφοροποίηση στην αμυντική γραμμή, αν και πάλι το συνολικό πνεύμα, ο χαρακτήρας της ομάδας, το… «μέταλλο» όπως λέγεται, αναμένεται να είναι τα κυρίαρχα στοιχεία πάνω στα οποία θα οικοδομηθούν όλα τα υπόλοιπα μέσα από την προσωπικότητα και την ικανότητα του κάθε ενός.

Συνολικά αναμένεται ένας άκρως ενδιαφέρον αγώνας ανάμεσα σε δύο πολλές καλές ομάδες με τις λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά. Λίγες ώρες έμειναν, λίγη υπομονή ακόμη…

Keywords
Τυχαία Θέματα