Ποιος Ενκούνκου; Λοίς Οπεντά και oh la la!

Η ώθηση της Λεψίας για τερματισμό στην πρώτη τετράδα έχει τροφοδοτηθεί από τα γκολ Βέλγου επιθετικού. Η 28η αγωνιστική είδε τον Οπεντά να βάζει δύο γκολ, να βγάζει ασίστ σε μια κυρίαρχη εμφάνιση απέναντι στη Φράιμπουργκ. Η τελευταία φορά που παίκτης της Λειψίας είχε τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι ήταν το 2020, όταν ο Κρίστοφερ

Νκούνκου έκανε τέσσερις ασίστ εναντίον της Σάλκε. Μέχρι και πέρσι ήταν κάποτε το όνομα στα χείλη όλων των φίλων της Λειψίας, τώρα όμως είναι ο Οπέντά που λατρεύει όλη η πόλη. Τρίτος σκόρερ στη παρθενική του σεζόν στα γερμανικά γήπεδα με 24 γκολ πίσω από τον Χάρι Κέιν (35) και τον Σέρχου Γκουιράσι (25).

Φτάνοντας στη Γερμανία από το γαλλικό βορρά και τη Λανς, σημειώνοντας 21 γκολ στη μία μοναδική του χρονιά στη Γαλλία, ήταν μεταξύ των πέντε κορυφαίων σκόρερ του πρωταθλήματος. Από τότε που μεταφέρθηκε στο κέντρο της επίθεσης φεύγοντας από την πτέρυγα στο Άρνεμ και Φίτεσε, έχει φτάσει σε διπλά ποσοστά γκολ σε κάθε σεζόν. Η ταχύτητα, νούμερο ένα προσόν, δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των περισσότερων αμυντικών στην μέρα του. Χαμηλό κέντρο βάρους με τις άμυνες της Μπουντεσλίγκα να ζαλίζονται από τα σλάλομ του.

Οι γρήγορες διαδρομές του αποδεικνύονται και από τους αριθμούς. Συμμετέχει στην πιο γρήγορη πεντάδα του πρωταθλήματος, σημειώνοντας απίστευτα νούμερα (36,09 km/h) αυτή τη σεζόν. Αυτός ο αριθμός τον καθιστά επίσης τον πιο γρήγορο παίκτη της Λειψίας, κάτι που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Με το σύστημα 4-2-2 του Μάρκο Ρόζε, χρησιμοποιεί τον ρυθμό του για να τεντώσει τις άμυνες, μετακινούμενος συχνά και μακριά ώστε να αποτελέσει την πρόσθετη επιλογή και να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις.

Τα φυσικά χαρακτηριστικά τον καθιστούν κατάλληλο για το περιβάλλον του γερμανικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, το εξίσου εντυπωσιακό είναι η ποιότητα της εκτέλεσής του στην επίθεση. Είναι μόνο πίσω από τον Χάρι Κέιν σύμφωνα με τα (xGoals), σημειώνοντας 21,4 μέχρι σήμερα που έχει πετύχει 15 γκολ με το δεξί, πέντε με το αριστερό και τέσσερα με το κεφάλι.

Αυτή τη σεζόν, μόνο ο Κέιν επιχείρησε περισσότερα σουτ συνολικά (141) από τα 111 του Οπεντά. Ο επόμενος καλύτερος είναι ο Ντενίζ Ουντάβ της 3ης στη βαθμολογία Στουτγκάρδη με 82. Όχι μόνο είναι Openda ένας από τους πιο γρήγορους επιθετικούς στο πρωτάθλημα, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά συγκεντρωμένος στην περιοχή, πράγμα που σημαίνει ότι οι συμπαίκτες του μπορούν πάντα να βασίζονται σε αυτόν. Επομένως, δεν είναι περίεργο που έχει ξεκινήσει 30 από τα 31 παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι στιγμής για τη Λειψία. Επίσης, έχει μοιράσει και επτά ασίστ και έχει δείχνοντας και δημιουργική ικανότητα.

Τα φώτα πέφτουν στον Οπέντα. Με απολογισμό 13 γκολ μέσα στη νέα χρονιά, όσα και ο Κέιν, δείχνει έτοιμος να ολοκληρώσει δυνατά τη σεζόν. Η Λειψία και η Μπορούσια Ντόρτμουντ δίνουν σκληρή μάχη για την τελευταία θέση του Champions League που μέχρι στιγμής την κερδίζει η πρώτη. Το τελικό 4-1 πριν λίγες μέρες στο πρωτάθλημα, βρίσκει την πόλη να πανηγυρίζει μια διαφορά 5 βαθμών από τους Βεστφαλούς που έχουν στο μυαλό τους να ημιτελικά με την Παρί Σεν Ζερμέν και τη ρεβάνς στο Πάρκο των Πριγκήπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα