Ρεάλ – Μπασκόνια 91-95: Ο τρομερός Χάουαρντ εξασφάλισε τα play-in για τους Βάσκους

Η Ρεάλ ξεκίνησε αφιονισμένη το παιχνίδι, προηγήθηκε με 27-12 παίζοντας… showtime μπάσκετ, όμως οι Βάσκοι δεν τα παράτησαν. Ξεκίνησαν να ψαλιδίζουν τη διαορά και με τους Σεντεκέρσκις, Κοστέλο να δίνουν κρίσιμες λύσεις στο πλευρό του Χάουαρντ μείωσε σε 48-42 στο ημίχρονο.

Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν 56-47, όμως ο Χάουαρντ και ο Κοστέλο είχαν βρει ρυθμό, ενώ θετικός ήταν και ο Ρογκαβόπουλος. Ο Κοστέλο έδωσε προβάδισμα στη Μπασκόνια που έπαιζε σε φουλ ταχύτητα (58-60), με τη Ρεάλ να είναι

τραγικά άστοχη από μακριά. Ο Ρογκαβόπουλος με 5 σερί πόντους έκανε το 62-65, με την περίοδο να ολοκληρώνεται στο 64-65.

Η Ρεάλ αντεπιτέθηκε στην τέταρτη περίοδο και πήρε προβάδισμα με 73-69 χάρη στους Μούσα-Πουαριέ, όμως κάπου εκεί ξεκίνησε πάλι το τρομερό Χάουαρντ-ball. Ο βραχύσωμος Αμερικανός σκόραρε με κάθε τρόπο, η Μπασκόνια έτρεξε 13-0 σερί και έγινε αφεντικό του αγώνα (73-80). Η Ρεάλ δεν τα παράτησε, έφτασε στο δίποντο (86-88, 88-90), όμως ο Χάουαρντ βρήκε τον τρόπο να κερδίσει τα φάουλ από τον Χεζόνια, έβαλε τις απαραίτητες βολές και η Μπασκόνια έφυγε θριαμβεύτρια από το Παλάθιο, ενώ η Ρεάλ ηττήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά εντός έδρας μετά την ήττα από τη Μανρέσα για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα