Σωτήρης Συλαϊδόπουλος: “Έργα και ημέρες” στον “ερυθρόλευκο” πάγκο

Η επιτυχία της Κ-19 του Ολυμπιακού απέναντι στη Μίλαν έχει ονοματεπώνυμο, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος.

Ο Έλληνας προπονητής ανέλαβε την Κ-19 του Ολυμπιακού τον Ιούλιο του 2021, μετά το τέλος της συνεργασίας του με την ακαδημία του Παναθηναϊκού. Μέσα σε τρία χρόνια την έκανε πολύ πετυχημένη. Συγκεκριμένα,

ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε να φτιάξει τον Ολυμπιακό του μέλλοντος, αξιολογώντας την υπάρχουσα σύνθεση των «ερυθρολεύκων», με την προοπτική να πάνε στην πρώτη ομάδα.

Η Κ-19 του Ολυμπιακού πανηγύρισε, υπό τις οδηγίες του, την κατάκτηση της Super League τη σεζόν 2022-23 για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια. Ο Ολυμπιακός εκείνη τη σεζόν, συγκέντρωσε 64 βαθμούς σε 26 παιχνίδια, όντας μάλιστα και η καλύτερη επίθεση σκοράροντας 59 γκολ, έχοντας δεχτεί μόνο 16 γκολ.

Επιτυχία στο Youth League

Μετά την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Συλαϊδόπουλος οδήγησε τον Ολυμπιακό στο Youth League. Πραγματοποιώντας αήττητη πορεία στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το τρόπαιο του Youth League και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτάει ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Η πορεία του στην πρώτη ομάδα

Στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού ο Συλαϊδόπουλος έκατσε για ένα παιχνίδι, μετά την απόλυση του Κάρλος Καρβαλιάλ. Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το παιχνίδι επικράτησε του ΟΦΗ με 4-0. Σε συνδυασμό, όμως, με την επιτυχία του στην ομάδα νέων, η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφάσισε να τον εντάξει στο δυναμικό της. Σε αυτή την εξέλιξη συμφώνησε και ο Βάσκος τεχνικός, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος τον ήθελε για βοηθό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα