Τακτική και προετοιμασία (video)


Παραμονή του προτελευταίου φιλικού αγώνα στην Ολλανδία (σ.σ. 12.30 τοπική ώρα, με αντίπαλο την Αντβέρπ του Λάζλο Μπόλονι), η μοναδική προπόνηση της ημέρας ήταν εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στην τακτική. Ακολούθως της προθέρμανσης με το παιχνίδι κατοχής σε περιορισμένο χώρο και περιορισμό στις πάσες, η συνέχεια δόθηκε με τον διαχωρισμό των δυο ενδεκάδων. Στη μια ήταν οι Κίτσιου, Χατσερίντι, Μαλεζάς, Μπαλογιάννης, με αμυντικά χαφ τους Σάκχοφ, Χαρίση, μεσοεπιθετικά τους Ζαμπά – Λάμπρου δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα με τον Ουάρντα
ανάμεσά τους και τον Μυστακίδη ως πλέον προωθημένο.

Στην άλλη ήταν οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, αμυντικά χφ τους Κάνιας, Μαουρίσιο, μεσοεπιθετικά τους Λημνιό, Μπίσεσβαρ δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα με τον Πέλκα στον άξονα και τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή.Το ένα γκρουπ δούλεψε στις στημένες φάσεις, εκτελέσεις πλαγίων άουτ, κόρνερ με σημασία κι έμφαση στις θέσεις και τις κινήσεις τόσο των αμυντικών όσο και των επιθετικών, την ίδια ώρα που το άλλο εξασκούνταν στην πίεση, το κλέψιμο της μπάλας και γρήγορη αντεπίθεση με διαγώνιες μπαλιές, συμμετοχή των χαφ στην ανάπτυξη κι έμφαση στο τελείωμα.

Στο τέλος της προπόνησης οι δυο ομάδες αντιμετώπισαν η μια την άλλη σε περιορισμένο χώρο με τους «αναπληρωματικούς» να επικρατούν 2-0 χάρη στα γκολ των Λύρατζη – Μυστακίδη.
Keywords
Τυχαία Θέματα