Τίμο Βέρνερ: Ένας γεννημένος σκόρερ επιστρέφει στο Λονδίνο

Έγραψε ιστορία στην Γερμανία, κέρδισε το UEFA Champions League με την Τσέλσι πριν από την επιστροφή της Μπουντεσλίγκα με την αγαπημένη του Λειψία. Σε ηλικία 27 ετών, ο Γερμανός επιθετικός είναι ένας από τους μόλις τέσσερις ενεργούς παίκτες που έχουν σημειώσει 100 γκολ στην Μπουντεσλίγκα, μαζί με τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Μάρκο Ρόις και Τόμας Μίλερ. Η Τότεναμ τον χρειάζεται και ο Βέρνερ είναι δείχνει έτοιμος

για ένα restart στο Βόρειο πλέον Λονδίνο με την φανέλα της Τότεναμ.

Πριν εμφανιστεί στη Λειψία και την Τσέλσι, ο Βέρνερ έκανε πάταγο με τις μικρές ομάδες της Στουτγκάρδης. Αφού εντάχθηκε σε ηλικία έξι ετών, έγραψε το όνομά του ως ο νεότερος πρωτοεμφανιζόμενος και σκόρερ του συλλόγου. Αργότερα έγινε ο νεότερος παίκτης της Μπουντεσλίγκα που σημείωσε γκολ και έφτασε τις 50 συμμετοχές, όλες πριν από την ηλικία των 19 ετών. Στα 23 του, είχε γίνει ο νεότερος που σημείωσε 200 συμμετοχές , σηματοδοτώντας μάλιστα την περίσταση με το 75ο γκολ του στην Μπουντεσλίγκα εναντίον της Κολωνίας.

Αφού έφυγε για την Αγγλία, ο Βέρνερ σημείωσε 23 γκολ και μοίρασε 21 ασίστ σε 89 αγώνες για την Τσέλσι μεταξύ 2020 και 2022, παίρνοντας τα χέρια του στο Champions League, το UEFA Super Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA. Έγραψε επίσης ιστορία ως ο ταχύτερος σκόρερ του Champions League του συλλόγου, σκοράροντας μετά από μόλις 82 δευτερόλεπτα εναντίον της Ζενίτ στη φάση των ομίλων 2021/22.

Τα σχολικά του χρόνια πίσω του, ο Βέρνερ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο Fritz Walter το 2013 – ένα ετήσιο βραβείο που απονέμεται από την Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε νεαρούς παίκτες – στην κατηγορία U17, μπροστά από τον Γιούλιαν Μπραντ της Ντόρτμουντ. Του απονεμήθηκε το ασημένιο μετάλλιο πίσω από τον αμυντικό της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Τζόναθαν Τα, στην κατηγορία U19 δύο χρόνια αργότερα.

Αφού η Στουτγκάρδη υποβιβάστηκε το 2016, μετακόμισε στη Λειψία, όπου ξεδίπλωσε όλο το ταλέντο του. Ήταν ο Γερμανός με τα περισσότερα γκολ της Bundesliga με 21 γκολ το 2016/17, με τη Λειψία να τερματίζει πίσω από την πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου και να προκρίνεται στο Champions League.

Η φόρμα του σκόρερ του Βέρνερ του χάρισε την πρώτη του συμμετοχή στη Γερμανία σε μια φιλική νίκη επί της Αγγλίας τον Μάρτιο του 2017. Στη συνέχεια σκόραρε στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών αργότερα εκείνο το καλοκαίρι, βοηθώντας την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ να κερδίσει το τουρνουά. Τώρα μετρά πάνω από 50 συμμετοχές και μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν εντυπωσιακό μέσο όρο σχεδόν ενός γκολ κάθε άλλο παιχνίδι για τη χώρα του. Συμμετείχε τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 όσο και στο Euro του 2020, αλλά δυστυχώς έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 λόγω τραυματισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα