Τρεις παραλίες στο Παρίσι θα ανοίξουν για το κοινό το 2025 – Οι πρώτες βουτιές στον Σηκουάνα μετά από 100 χρόνια

Ένα χρόνο πριν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, η γαλλική πρωτεύουσα βάζει φιλόδοξα στοιχήματα με τον εαυτό της. Το πιο πρόσφατο είναι να μετατρέψουν τον Σηκουάνα σε προορισμό κατάλληλο για κολύμβηση πάνω από 100 χρόνια από όταν τα νερά του κρίθηκαν υπερβολικά μολυσμένα και επικίνδυνα για την υγεία.

Για να το πετύχουν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα καθαρισμού των υδάτων ύψους 1,4 δισ. ευρώ, ώστε κολυμβητές

να βουτούν άφοβα στα νερά του ποταμού.

Η αρχή φιλοδοξείται να γίνει με τους αθλητές των εθνικών ομάδων κολύμβησης που θα λάβουν μέρος στους Αγώνες το επόμενο καλοκαίρι. Στα νερά του Σηκουάνα, σε κεντρικά σημεία του Παρισιού, θα διεξαχθούν το 2024 τρία αγωνίσματα: Το τρίαθλο, ο μαραθώνιος κολύμβησης ή κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και το τρίαθλο των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Το μεθεπόμενο καλοκαίρι, αυτό του 2025, οι Αρχές της πόλης σχεδιάζουν να ανοίξουν για το κοινό τρία σημεία από όπου θα μπορούν να βουτούν στον Σηκουάνα άφοβα ακολουθώντας το παράδειγμα των αθλητών.

“Όταν ο κόσμος δει τους αθλητές να κολυμπούν στον Σηκουάνα χωρίς κανένα πρόβλημα για την υγεία, θα δείξει εμπιστοσύνη και θα αρχίσει να κάνει το ίδιο” εκτιμά ο Πιέρ Ραμπαντάν, αντιδήμαρχος του Παρισού, αρμόδιος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και προσθέτει ότι το έργο καθαρισμού των υδάτων του ποταμού αποτελεί “τη συνεισφορά μας για το μέλλον”.

Ο ποταμός Σηκουάνας κρίθηκε ακατάλληλος για κολύμβηση το 1923, όπως και τα νερά ποταμών σε πολλές μεγάλες πόλεις, εξαιτίας της μόλυνσης από βιομηχανικά και αστικά λύματα.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα