Βasket League: Mείωση «ανακύκλωσης» ξένων παικτών, αναζήτηση νέου «αίματος»

Οι έξι ξένοι παίκτες στο πρωτάθλημα της Βasket League, δεν αυξήθηκαν σε… έξι συν ένας -τουλάχιστον για την επόμενη αγωνιστική περίοδο- και οι ομάδες προχωρούν τον σχεδιασμό των ρόστερ τους με νέες προσθήκες, με την «ανακύκλωση» προσώπων να έχει μειωθεί αισθητά για την αλλαγή φανέλας, από την προηγούμενη σεζόν στην επόμενη.

Μπορεί τα προπονητικά επιτελεία να κάνουν scouting στην αναζήτηση ξένων παικτών από άλλα πρωταθλήματα, ώστε να βρεθούν καλύτερες επιλογές, αλλά η μεταγραφή Αμερικάνων παικτών που έχουν παίξει την προηγούμενη σεζόν στο πρωτάθλημα, έχει τις

προδιαγραφές εγγύησης για τις αγωνιστικές δυνατότητες που έχει δείξει. Πλεονέκτημα μίας τέτοιας επιλογής είναι η απουσία χρόνου προσαρμογής στις αγωνιστικές συνθήκες του πρωταθλήματος, ενώ το ζητούμενο είναι η προσαρμογή του ξένου παίκτη στην νέα ομάδα του και κυρίως την αγωνιστική «χημεία» με τους νέους συμπαίκτες του.

Με αυτά τα δεδομένα για τους 78 ξένους παίκτες που θα παίξουν στην Βasket League 2021-22, μέχρι τώρα, οκτώ παίκτες άλλαξαν φανέλα και ενώ τρείς ομάδες, η ΑΕΚ, ο Άρης και ο Απόλλων έχουν προχωρήσει σε συμφωνίες που δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, λόγω των ban (απαγόρευση μεταγραφών) που υφίστανται.

Πέντε από τις 13 ομάδες, επέλεξαν τουλάχιστον έναν ξένο παίκτη που είχαν…αντίπαλο την περσινή περίοδο και προχώρησαν στην απόκτηση του.

Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον Ντάριλ Μέϊκον (ΑΕΚ), ενώ απέκτησε και τον Άλφα Ντιαλό (Λαύριο), αλλά ως γνωστόν πρόκειται να τον αποδεσμεύσει, γιατί δεν ήταν επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη και κρίθηκε άπειρος για το επίπεδο της Euroleague.

O Hρακλής απέκτησε τον Έλστον Τέρνερ (ΠΑΟΚ), το Λαύριο τους Κένι Γκόινς (Κολοσσός) και Τζέρι Σμιθ (Λάρισα) που άρχισε την ελληνική…καριέρα του από τον Ήφαιστο Λήμνου, ενώ διπλή «ανακύκλωση» έκανε το Περιστέρι, με τους Τζος Χάγκινς (Ηρακλής) και Γιανίκ Μορέιρα (ΑΕΚ). O Mορέϊρα θα έχει δεύτερη θητεία στο Περιστέρι και τρίτη σεζόν στο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ελλάδα. Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ο Μάρβιν Τζόουνς (Περιστέρι).

Γιανίκ Μορέϊρα

Συνολικά, έξι ξένοι παίκτες άλλαξαν φανέλα στο πρωτάθλημα και ο αριθμός είναι σαφώς μειωμένος από τους 15 που «ανακυκλώθηκαν» στην περσινή σεζόν.

Τζέρι Σμίθ

Σε αυτούς τους ξένους παίκτες που έκαναν…εσωτερική μεταγραφή στην Βasket League, προστίθενται και οι συνάδελφοι τους που είχαν σε προηγούμενες σεζόν στην Ελλάδα και επιστρέφουν, όπως είναι οι Ίαν Μίλερ, Τσαντ Μπράουν (Περιστέρι), Οκάρο Ουάιτ, Τζεχάιβ Φλόιντ (Παναθηναϊκός), Αμπντούλ Γκάντι, Κέντρικ Ρέι (Προμηθέας), και Κιμ Τίλι (Κολοσσός).

Η μεταγραφική περίοδος είναι μακρά και υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος για αλλαγές και νέες προσθήκες στην διάρκεια της προετοιμασίας. Εφτά ομάδες-εκτός των τριών προαναφερθέντων που έχουν τα ban της FIBA-αναζητούν ακόμα το «κλείσιμο» των ρόστερ τους στις θέσεις των ξένων παικτών. O Iωνικός έχει τα μεγαλύτερα κενά, αναζητώντας 5 ξένους παίκτες, η Λάρισα χρειάζεται τρείς παίκτες, δυο ο Παναθηναϊκός (μετά την αποδέσμευση του Μπρέϊ), ο Κολοσσός και το Λαύριο, ενώ μια ακόμα επιλογή πρέπει να κάνουν ο Ηρακλής, ο Προμηθέας και ο Ολυμπιακός.

Keywords
Τυχαία Θέματα