FIA F1: Με το ζόρι λέμε… Ο Andretti δεν θα καταφύγει σε νομικές ενέργειες

FIA F1: Ο πρόεδρος της FIA, Mohammed ben Sulayem είναι βέβαιος ότι εάν απορριφθεί από τη F1, ο Andretti δεν θα καταφύγει σε νομικές ενέργειες.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Ben Sulayem ήταν φωνητικός σε μια σειρά ζητημάτων, μετά τους μήνες συγκριτικής σιωπής που ακολούθησαν τη νομική απειλή από τους δικηγόρους της FOM όταν αμφισβήτησε την οικονομική αξία του αθλήματος.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Κατάρ, σε πλήρη αντίθεση με τις επιθυμίες των ιδιοκτητών του αθλήματος, ο Ben Sulayem εξέφρασε την επιθυμία για λιγότερους αγώνες

και περισσότερες ομάδες, έχοντας, λίγες μέρες νωρίτερα, σημάδεψε την πιθανή είσοδο του Andretti.

Η κίνηση φαίνεται να βάζει τη FIA και τη F1 σε τροχιά σύγκρουσης, καθώς ούτε οι ιδιοκτήτες του αθλήματος, ούτε η πλειονότητα των υπαρχουσών ομάδων, θέλουν τον νέο, αν και θα ήταν ευτυχείς να δεχτούν τον συνεργάτη κινητήρα General Motors.

 Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΧίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας5 +1 βόμβες μεταγραφικές κινήσεις που συγκλόνισαν το MotoGPWolf: O George Russell είναι το μέλλον της F1 και της MercedesMotoGP Ινδονησία: O Bagnaia κερδίζει, το πρωτάθλημα αλλάζει ξανά

Έχει υποστηριχθεί ότι αν ο δρόμος του μπλοκαριστεί, ο Andretti θα μπορούσε να καταφύγει σε νομικές ενέργειες, ειδικά όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση όπου μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι παραβιάζει τους νόμους κατά του ανταγωνισμού, αλλά ο πρόεδρος της FIA δεν το κάνει πιστέψτε ότι αυτό είναι πιθανό.

«Όχι, δεν θα χρειαστεί να πάμε στα δικαστήρια», είπε. «Δεν νομίζω ότι κανένας από εμάς θέλει να πάει στα δικαστήρια.

“Ίσως ακούγεται πολύ συναρπαστικό και απειλητικό για τα ΜΜΕ”, πρόσθεσε, “είναι σαν, είναι πολύ, πολύ ωραίο γι’ αυτά. Αλλά δεν θα πάει στο δικαστήριο, είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Γιατί να πάμε στο δικαστήριο;”

Ερωτηθείς για τον λόγο της εμπιστοσύνης του, είπε: “Υπάρχουν πολλές πτυχές σε αυτό. Πρώτα απ ‘όλα, κοιτάξτε, είναι μια αμερικανική, η Liberty είναι μια αμερικανική εταιρεία. Διάβασα ότι η Liberty ενέκρινε και έλεγαν ότι θα θέλαμε να έχουν μια 11η ομάδα. Και μετά κοιτάζοντας την τιμή της μετοχής, ότι ανέβηκε αντί να πέσει όταν το δηλώσαμε, αυτό είναι καλό για αυτούς. Και τρίτον, το να πεις όχι σε έναν αμερικανικό ΚΑΕ, είναι πολύ δύσκολο. Στη χώρα, είναι καλό για τις επιχειρήσεις».

Ο πρόεδρος της FIA άφησε επίσης να εννοηθεί ότι εάν απορριφθεί, ο Andretti θα μπορούσε να προχωρήσει χωρίς να υπογράψει την ίδια εμπορική συμφωνία που συνδέει τις υπάρχουσες δέκα ομάδες με το άθλημα.

Έναν δημοτικό σύμβουλο μου θυμίζει ο Andretti

«Εάν η FOM αρνηθεί να έχει τα κεφάλαια, παρόλα αυτά η ομάδα μπορεί να μπει, το ξέρετε», είπε. «Αλλά, πιστεύεις πραγματικά ότι θα φτάσει τόσο μακριά;

“Ένα πράγμα θα έλεγα, ελπίζω και εμπιστεύομαι τον Στέφανο. Ο Στέφανο δεν προέρχεται μόνο από το εμπορικό, ο Στέφανο προέρχεται από την αυτοκινητοβιομηχανία και τον αθλητισμό επίσης.”

Ο Ben Sulayem ήθελε επίσης να υποτιμήσει την πρόταση ότι η στάση του στο θέμα είναι απλώς να ανταγωνιστεί περαιτέρω τους ιδιοκτήτες του αθλήματος, με τους οποίους δεν είχε την πιο εύκολη σχέση από την εκλογή του το 2021.

«Δεν θα τα σπάσει μεταξύ μας», είπε. “Δεν βάλαμε την FOM σε περίεργη θέση. Δεν υπήρχε, κανένας από τους ανθρώπους μου, είτε εγώ είτε η FIA, δεν είχε αυτή την πρόθεση. Αυτό είναι πολύ σαφές. Πρόθεσή μας είναι να προσθέσουμε αξία στο άθλημα και να κάνουμε μια ΚΑΕ .”

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο Sergio Perez απολογείται σε Christian Horner και Helmut MarkoCFMoto 800MT Explore Edition η παρουσίαση που πρέπει να δεις πριν αγοράσειςΠανελλήνιο Πρωτάθλημα ταχύτητας στις Σέρρες – Αποτελέσματα21o Motor Festival και ο απόηχος δεν σταματά…

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
FIA F1,Andretti