Oλομέτωπη επίθεση Ολυμπιακός και Μαρινάκης στην Κυβέρνηση για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο

Πολλές είναι οι φορές που ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει στραφεί κατά της Κυβέρνησης. Ειδικά όταν νιώθει πως θίγονται τα συμφέροντά του και ο Ολυμπιακός αδικείται από αποφάσεις και διαδικασίες. Αυτή τη φορά όμως ίσως να είναι λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες. Διότι, η αρχή είναι απλώς αυτή. Τα προσεχώς έρχονται.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια και δεν έχει να κάνει

μόνο με το τωρινό κυβερνών κόμμα. Κάθε φορά που ο Ολυμπιακός αδικείται, νιώθει πως αδικείται, ή νομίζει ότι αδικείται, υπάρχει μια συντονισμένη (πολλές φορές και ασυντόνιστη) επίθεση προς την Κυβέρνηση. Τα παραδείγματα είναι πολλά τα τελευταία χρόνια.

Από την περίοδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχει ξεκινήσει αυτό το επιθετικό επικοινωνιακό αλισβερίσι. Ο Πάνος Καμμένος και ο Σταύρος Κοντονής δέχθηκαν πολλάκις τα «πυρά» του Ολυμπιακού, εν συνεχεία ασφαλώς και ο Αλέξης Τσίπρας με τη συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων και αφορμή το «Πρωτάθλημα των Πρεσπών», όπως ονομάζουν στον Ολυμπιακό τον τίτλο που πήρε ο ΠΑΟΚ.

Στη θεωρία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τέτοια ζητήματα επικοινωνιακού ελλείμματος δεν θα υπήρχαν. Στη θεωρία. Διότι, αυτά αλλάζουν από μέρα σε μέρα και ανάλογα με τις εξελίξεις. Ουδείς μπορεί να ξεχάσει άλλωστε το τι έγινε αμέσως μετά το πέναλτι που καταλογίστηκε κατά του Άβιλα πάνω στον Ιωαννίδη στη Λεωφόρο και την επίθεση του Γιάννη Βρέντζου προς το Μαξίμου. Δηλώσεις που είχαν και συνέχεια ασφαλώς στο Ρέντη από τον ίδιο τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού και απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέχεια με συνέντευξή του.

Οι σχέσεις «πάγωσαν» τότε και από τότε δεν έφτιαξαν ποτέ. Τα πνεύματα ηρέμησαν, ο χρόνος έδωσε τόπο στην οργή, αλλά ουδείς ξέχασε. Ειδικά η πλευρά του Ολυμπιακού.

Μαρινάκης – Ολυμπιακός: Πιο συντεταγμένη η επίθεση αυτή τη φορά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι απλό να μπαίνει στο κάδρο. Η δημοφιλία του και η δυναμική του δεν προσπερνιέται μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Όχι πως βγαίνει φυσικά από αυτό, αλλά οι στόχοι πλέον είναι διαφορετικοί. Η επιστολή που έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με αφορμή τα όσα γίνονται στην ΕΠΟ είχε ευθεία επίθεση προς την Κυβέρνηση χωρίς αναφορά προς τον Πρωθυπουργό.

«Ανύπαρκτη και εξαφανισμένη» ήταν οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε και μάλιστα ανέφερε πως: «δεν επιθυμεί την κάθαρση επειδή την εξυπηρετεί, όπως και τους φίλους της». Ο στόχος ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. «Αόρατος» ήταν ο χαρακτηρισμός που του δόθηκε για την επιστολή. Νωρίτερα, και μέσω από της συνέντευξης από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Μιχάλη Κουντούρη, έγινε αναφορά για τα ποσά που πληρώνει ο Ολυμπιακός στην Εφορία και τα ποσά που δεν πληρώνουν οι υπόλοιποι. Ονομαστικά στον Κωστή Χατζηδάκη απευθύνθηκαν οι… απορίες για τον λόγο που εθελοτυφλεί για τη φοροδιαφυγή των άλλων ομάδων.

Την ενόχληση του Ολυμπιακού έχουν ήδη αντιληφθεί, από πρώτο χέρι, οι βουλευτές Πειραιά. Ανεπιθύμητη στο Καραϊσκάκη πλέον οι Βουλευτές Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας μετά την απόφαση για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την αφαίρεση ενός βαθμού στους «ερυθρολεύκους».

Άνθρωποι που βρίσκονται στα πέριξ του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη, ισχυρίζονται πως αυτές οι ενέργειες είναι μόνο η αρχή. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Πειραιά έχει πάρει απόφαση να πάρει θέση απέναντι από το Κυβερνών κόμμα, με όλο τον επικοινωνιακό του μηχανισμό, «χτυπώντας» σε όλα τα μέτωπα. Κι αυτή τη φορά τα «στεγανά» της Κυβέρνησης δεν είναι τόσο αδιάτρητα για να αντέξουν τον κραδασμό.

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Oλομέτωπη, Ολυμπιακός, Μαρινάκης, Κυβέρνηση,Olometopi, olybiakos, marinakis, kyvernisi