Αυτό το Champions League ποια ομάδα θα το πάρει;

14:45 1/1/2024 - Πηγή: Sportime

Το Champions League επιστρέφει με την νοκ-άουτ φάση τον Φεβρουάριο του 2024 και ίσως να ξέρουμε τον νικητή. Δεν θα είναι πάντως η Μάντσεστερ Σίτι.

Κάθε χρόνο, όταν ξεκινάνε και γυρίζουν τα μπαλάκια της κλήρωσης, ο νους πάει στα προφανή. Όλοι μας έχουμε οραματιστεί νικητή του UCL ήδη από την κλήρωση με βάση τη φόρμα, το ρόστερ ή τη δυναμική του.

Σχεδόν πάντα, αυτή

η εκτίμηση είναι εντελώς διαφορετική με το αποτέλεσμα του Μαΐου. Με βάση αυτή τη λογική, η κάτοχος του τροπαίου μένει εκτός συζήτησης. Ναι, θα στενοχωρήσουμε τους φίλους των  «πολιτών», αλλά μόνο μια ομάδα έχει κάνει το back2back αυτά τα χρόνια στη διοργάνωση και δεν είναι άλλη από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα θα φτάσει σβηστά στα ημιτελικά, αλλά κάπου εκεί θα λυγίσει.

Το πήρε πέρυσι με σουρεάλ τρόπο, παίζοντα κυριολεκτικά 5 λεπτά μπάλα σε κάθε γύρο αποκλείοντας Τσέλσι, Παρί και Σίτι και τελικώς λυγίζοντας τη Λίβερπουλ. Γι’αυτό είναι η κορυφαία ομάδα όλων των εποχών και κανείς, ούτε σε 100 χρόνια, δεν θα ξεπεράσει το παλμαρέ της. Γεγονός.

Champions League: Τα γνωστά φαβορί και μια θέση για έκπληξη

Φέτος όμως; Μπορεί; Με βάση τα πεπραγμένα της, η απάντηση είναι η κλασική, ότι δεν γεμίζει το μάτι. Άρα είναι επικίνδυνη. Ας την προσθέσουμε κι αυτήν στο καλάθι της τετράδας.

Πάμε στην περσινή φιναλίστ σε πακέτο με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ταβάνι αμφότερων φέτος η τετράδα, αν και εφόσον η κληρωτίδα κάνει τα μαγικά της στα προημιτελικά.

Από τη συζήτηση βγάζουμε και την Άρσεναλ του Αρτέτα, η οποία θα επικεντρωθεί στην Premier League. Τουλάχιστον έτσι λέγεται στο νησί. Εκτός συζήτησης και η Μπαρτσελόνα, για τον απλούστατο λόγο ότι ακόμα δεν έχει ειδικό βάρος στο ρόστερ της, παρά μόνο μονάδες.

Όσο για τη Νάπολι, εδώ λιποθύμησε πέρυσι με ομαδάρα, νομίζετε ότι φέτος θα προχωρήσει πάνω από την οκτάδα; Σόρυ, Κβαραντόνα…

Ομάδα για τετράδα, όσο απίθανο ή κόντρα φαίνεται, η Μπάγερν Μονάχου. Δεν συγκινεί ποδοσφαιρικά, δεν είναι καν πρώτη στην Bundesliga, αλλά έχει αυτό το εκτόπισμα που αν δεν βρει απέναντί της τη Ρεάλ, είναι ικανό να της χαρίσει σειρά προκρίσεων. Έχει τα φόντα για τετράδα.

Για το τέλος, τα σιγανά ποταμάκια. Συχνά-πυκνά, στον θεσμό γίνονται εκπλήξεις. Όχι, δεν θα είναι έκπληξη να προχωρήσει η Παρί μέχρι την τετράδα. Αλλά σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να το κάνει σε χρονιά με μοναδικό mega star τον Κιλιάν Εμπαπέ. Εξάλλου, αν και σ’αυτή την έκδοση αποτύχουν οι Παριζιάνοι, μετά το μενού έχει ολικό ξήλωμα.

Η πραγματική, αλλά ωραία έκπληξη θα είναι άλλη. Να φτάσει η Ντόρτμουντ τετράδα, όπως τη σεζόν 2012-2013. Έχει ένα εξαιρετικό σύνολο, ικανό προπονητή, επιβίωσε από όμιλο-φωτιά ως πρώτη και αν δεν βρεθεί στον δρόμο του κακού δαίμονα, Μπάγερν, τότε μπορεί άνετα να φτάσει στους 4.

Επομένως, η τετράδα που θεωρείται φαβορί είναι η εξής: Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Παρί Σεν Ζερμέν ή Ντόρτμουντ ως έκπληξη. 

Από αυτές, η πιο φονική είναι η βασίλισσα, με δεύτερο φαβορί την Μπάγερν. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε και στο χορτάρι. Η πρώτη πρόβλεψη για το 2024 όμως έγινε.

Champions League: Τα ζευγάρια στη φάση των «16»Πόρτο – ΆρσεναλΝάπολι – ΜπαρτσελόναΠαρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ ΣοσιεδάδΊντερ – Ατλέτικο ΜαδρίτηςΛάτσιο – Μπάγερν ΜονάχουΜπορούσια Ντόρτμουντ – PSV ΑϊντχόβενΜάντσεστερ Σίτι – ΚοπεγχάγηΛειψία – Ρεάλ Μαδρίτης

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα