Δημήτρης Νατσιός: Είναι θέμα χρόνου να αφανιστεί η ζωή στα χωριά της Ηπείρου αλλά και της Μακεδονίας

Στο τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός.

«Είναι θέμα χρόνου να αφανιστεί η ζωή στα χωριά της Ηπείρου αλλά και της ακριτικής Μακεδονίας και άλλων γεωγραφικών περιοχών της πατρίδας μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Νατσιός υπογράμμισε την κατάσταση που επικρατεί σε 55 οικισμούς

της Ηπείρου, όπου «δεν θα βρει παραπάνω από 30 κατοίκους στον καθένα». «Πολλοί έχουν μονοψήφιο αριθμό κατοίκων ενώ τρία χωριά ερημώθηκαν πλήρως και επισήμως έχουν μηδενικό αριθμό», συμπλήρωσε.

«Σαράντα σχολεια έκλεισαν στην Ήπειρο το 2021 λόγω έλλειψης μαθητών», ανέφερε.

Δημήτρης Νατσιός: Είναι θέμα χρόνου να αφανιστεί η ζωή στα χωριά της Ηπείρου αλλά και της Μακεδονίας

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Νατσιό οι νέοι δεν παραμένουν στα χωριά τους «καθώς δεν έχουν από την πολιτεία κανένα ουσιαστικό κίνητρο να μείνουν στον τόπο τους».

«Μαζί με τους κατοίκους που εξαφανίζονται χάνεται και ο πολιτισμός της παλιάς, της ωραίας Ελλάδας. Κόβονται οι δεσμοί με το πνεύμα τον προγόνων, τα σπίτια μένουν βουβά. Θα τα πάρουν μάλλον οι 300.000 μετανάστες που νομιμοποιείτε και ας λέει ο Παλαμάς “το σπίτι που γεννήθηκα και ας το πατούν οι ξένοι, στοιχειό είναι και με προσκαλεί, ψυχή και με προσμένει”», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ.

«Πεθαίνουν οι παραδόσεις, ερημώνουν ναοί και μένουν αλειτούργητοι, σβήνεται η σύνδεση με την ιστορία του τόπου, χάνονται μνήμες και έθιμα και παρακαταθήκες ολόκληρων γενεών», σημείωσε.

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα