Ελλάδα: Πως αντιδρά στην αποκάλυψη για εκπαίδευση μελών του ISIS σε καταυλισμούς προσφύγων στην Τουρκία

Ελλάδα: Ανησυχεί η ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) για το ISIS Κορασάν που σπέρνει τον τρόμο στην Ευρώπη, για την ύπαρξη μελών του ISIS-K σε καταυλισμούς προσφύγων στην Τουρκία.

To Sportime σας ανέφερε οτι αμερικανικά ΜΜΕ βγάζουν στη… σέντρα τον Ερντογάν, καθώς αποκαλύπτουν την ύπαρξη βάσης εκπαίδευσης τρομοκρατών του ISIS

στην Τουρκία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα η «Wall Street Journal» επισημαίνει οτι «… αυτή η εκπαίδευση γίνεται στα στρατόπεδα φιλοξενίας των προσφύγων στην Τουρκία που εκεί υπολογίζεται ότι έχουν βρει καταφύγιο τουλάχιστον 9.000 μαχητές του ισλαμικού κράτους», ενώ από την πλευρά τους οι New York Times σημείωσαν μεταξύ άλλων πως: «Ο ISIS έχει στοχοποιήσει τα δύο τελευταία χρόνια τη Ρωσία και τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν για την προπαγάνδα του και κατηγορούν το Κρεμλίνο πως έχει στα χέρια του μουσουλμανικό αίμα, μετά τις επεμβάσεις της Μόσχας σε Αφγανιστάν Τσετσενία και Συρία.

Φυσικά οι παραπάνω εξελίξεις ανησυχούν και τις Αρχές στην Ελλάδα και συγκεκριμένα την ΕΥΠ. Αυτό που φοβίζει περισσότερο είναι οτι ο νέος ISIS, δηλαδή ο ISIS Κορασάν (είναι παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν και εμφανίστηκε το 2014) δεν είναι «χαρτογραφημένος». Εν αντιθέσει με τον παλιό ISIS ο οποίος ξεκίνησε από τη Συρία.

Μερικές δεκάδες χιλιάδες εκτιμάται οτι βρίσκονται στην Τουρκία, είτε σε καταυλισμούς προσφύγων είτε σε συγκεκριμένες περιοχές της Κωνσταντινούπολης όπου διαμένουν σε φτηνά ξενοδοχεία.

Αυτά φαίνεται ότι έχουν επισημανθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και το τελευταία διάστημα φαίνεται να υπάρχει κινητοποίηση από την Κυβέρνηση Ερντογάν έτσι ώστε να ελεγχθούν.

Αυτό που φοβάται λοιπόν η Ελλάδα είναι κάποια μέλη του νέου αχαρτογράφητου ISIS να περάσουν στην χώρα μας, είτε με νόμιμα χαρτιά είτε με πλαστά. Γι αυτό ακριβώς έχουν ενισχυθεί τα κλιμάκια στα Βόρεια σύνορα της χώρας τόσο της αντιτρομοκρατικής όσο και της ΕΥΠ.

Ελλάδα: Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ για την ανησυχία της χώρα μας σχετικά τις δυνάμεις του ISIS στην Τουρκία

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα