Η ΑΕΚ έκανε ανατροπή τίτλου, 1-2 τον Άρη

Η ΑΕΚ με εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, γύρισε το ματς στη Θεσσαλονίκη. Έμεινε έτσι στην 1η θέση της Super League. Ο Άρης αντιστάθηκε ένα ημίχρονο. Στο πρώτο. Στο δεύτερο επιθετικά δεν βγήκε ποτέ από τα αποδυτήρια. Δεν έκανε απολύτως τίποτα. Είχε όμως πίσω τον εκπληκτικό Χουτεσιώτη.

Ο

πορτιέρε των γηπεδούχων μπήκε στην 11άδα τελευταία στιγμή. Επειδή ανέβασε πυρετό ο Κουέστα. Και ήταν ο καλύτερος του Άρη. Θα ήταν και του αγώνα, αν δεν υπήρχε ο Άμραμπατ.

Ο μαροκινός έκανε τα πάντα. Έτρεχε, μάρκαρε, έμπαινε στην περιοχή, έβγαζε σέντρες. Έχασε τεράστια ευκαιρία στο 44′ να ισοφαρίσει αλλά λίγο πριν βγει τελικά από το ματς σκόραρε. Στο 84′. Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο επιθετικά βγήκε μόνο αυτή. Και το γύρισε το ματς με διπλό τίτλου.

ΑΕΚ: Πίσω στο πρώτο ημίχρονο 

Το πρώτο ημίχρονο είχε ρυθμό αγώνα σα να ήταν στην αρχή της σεζόν. Πάνω κάτω η μπάλα. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Άρη με γρήγορες μεταβάσεις. Και χτυπούσε από τα δεξιά με τον Άμραμπατ. Ο Μάντζιος το είδε και ούτε στο δεκάλεπτο είχε φέρει τον Μοντόγια αριστερά και τον Φατόρε δεξιά ενώ είχαν ξεκινήσει αντίθετα.

Στο 2′ πλασέ του Ελίασον έδιωξε ο Χουτεσιώτης σε κόρνερ. Στο 4′ ο Αθανασιάδης απάντησε σε φοβερό σουτ του Μορόν. Στο 8′ κεφαλιά του Βίντα, μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης, στο 17′ πλασέ του Ελίασον λίγο άουτ. Απίστευτη διπλή ευκαιρία στο 23′ ο Άρης. Σουτ του Μορόν, το έβγαλε ο Αθανασιάδης, σουτ στη συνέχεια ο Γκαρθία λίγο άουτ.

Στο 38′ γκολ ο Άρης. Από το κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Μορόν, διπλή κόντρα στο σουτ του, ο Αθανασιάδης έβγαλε την μπάλα αλλά αυτή είχε περάσει τη γραμμή, όπως αποφάνθηκε ο VAR.

Απίστευτη ευκαιρία στο 44′ ο Άμραμπατ. Ξεχασμένος στην περιοχή έκανε κακό σουτ ψηλά άουτ.

Η ανατροπή 

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ΑΕΚ εναντίον Χουτεσιώτη. Η Ένωση κυριαρχική και ο τερματοφύλακας του Άρη να πιάνει σχεδόν τα πάντα. Στο 49′ νικήθηκε γιατί απέκρουσε το πλασέ του Πόνσε αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν ακολούθησε. Ο Σιντιμπέ πρόλαβε και σε κενή εστία ισοφάρισε.

Στο 54′ ο Πόνσε δεν σκόραρε, δυο λεπτά αργότερα ο Χουτεσιώτης μια από τις αποκρούσεις της χρονιάς. Κεφαλιά του Σιμάνσκι, πάνω στην γραμμή με το ένα χέρι. Στο 61′ σουτ του Άμραμπατ το αποκρούει εντυπωσιακά στη γωνία του. Στο 66′ νικά τον Ελίασον από τα άκρα μέσα στην περιοχή. Λίγο μετά τον Τσούμπερ σε σχεδόν τετ α τετ. Στο 79′ κεφαλιά του Αραούχο άουτ.

Ο Αλμέιδα διόρθωσε το λάθος στη μεσαία γραμμή. Δεν γίνεται το Σιμάνσκι, Γιόνσον, δεν τσουλάει. Με τις αλλαγές η ΑΕΚ έγινε ακόμα πιο φορτική. Στο 84′ σύγχυση στην περιοχή, δυνατό σουτ ο Άμραμπατ, αυτό δεν έβγαινε. Και 1-2.

Η Ένωση στο δεύτερο ημίχρονο έκλεισε τον Άρη στα καρέ του. Δεν έκαναν τίποτα επιθετικά οι γηπεδούχοι. Το γύρισε όμως στο τέλος γιατί ο Χουτεσιώτης ήταν απίστευτος.

ΓΚΟΛ: Μορόν 38′ / Σιντιμπέ 49′, Άμραμπατ 84′Κόκκινες:Κίτρινες: Φατόρε, Βερστράτε, Μοντόγια, Ρόουζ, Ζαμόρα, Ανσαριφάρντ / Σιμάνσκι, ΆμραμπατΔιαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Κούλα (Ξάνθης)VAR: Χανσλαμπάουερ (Γερμανία)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Μπράμπετς, Ρόουζ (90+3′ Δεληζήσης), Μοντόγια, Βερτσράτε (46′ Τζούρασεκ), Νταρίντα (77′ Ζουλ), Μανού Γκαρθία (64′ Φετφατζίδης), Ζαμόρα, Παναγίδης, Μορόν (77′ Ανσαριφάρντ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (82′ Φερνάντες), Χατζισαφί, Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι (71′ Αραούχο), Γιόνσον, Άμραμπατ (87′ Γαλανόπουλος), Τσούμπερ (82′ Λιούμπισιτς), Ελίασον (71′ Πινέδα), Πόνσε.

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα