Με Κάρμο και Ερνάντες ο Ολυμπιακός αλλάζει την ιεραρχία στους στόπερ – Θα παραμείνει Νο1 ο Ρέτσος;

Ο Ολυμπιακός ανεβάζει κατακόρυφα τον ανταγωνισμό στη θέση του σέντερ μπακ, καθώς φέρνει ΚάρμοΕρνάντες. Θα επηρεαστεί ο Παναγιώτης Ρέτσος;

Με το μείον έξι από την κορυφή της Stoiximan Super League να παραμένει, οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν ό,τι είνια μεταγραφικώς δυνατόν για να έρθουν καβάλα στ’άλογο.

Αφήστε

που πέρα από τους στόπερ, μπορεί να έχουμε και ριγιούνιον με Μπακαμπού.

Τέλος, έχουν πέσει και νέοι εξτρέμ στο τραπέζι, με τους Μπρέκαλο και Μπαρέ να έχουν προβάδισμα.

Βέβαια, αγωνιστικά, το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα τρομάζει ακόμα και τον Τάκη Τσουκαλά.

Οι ΚάρμοΕρνάντες καλούνται να προσφέρουν λύσεις στα άλυτα μέχρι στιγμής θέματα του Ολυμπιακού στην άμυνα. Στατικές φάσεις, build-up, ψυχραιμία στο πρέσινγκ του αντιπάλου. Τρεις άξονες που φέτος οι «ερυθρόλευκοι», με εξαίρεση τον Ρέτσο δεν έχουν καλύψει από κανέναν άλλον παίκτη.

Φρέιρε; Στο Μεξικό ακόμα πιασμένα είναι τα χείλη των ανθρώπων της Πούμας από τα χαμόγελα της συμφωνίας. Πορόζο, περνάει και δεν ακουμπάει. Οσο για Μπιανκόν και Ντόι, η απόδοση στο χορτάρι τα λέει όλα.

Ανασφάλεια λοιπόν που το πακετάκι των στόπερ έρχεται να διαλύσει. Φυσικά, αυτό φέρνει και μια αλλαγή στην ιεραρχία των αμυντικών. Θα παραμείνει ο Παναγιώτης Ρέτσος στη θέση Νο1;

Ο Ολυμπιακός ψάχνει και τον… Ευρωπαίο στόπερ

Η ποδοσφαιρική λογική υπαγορεύει στους Πειραιώτες να διατηρήσουν τον καλύτερό τους σέντερ μπακ σε βασικό ρόλο. Κοινώς, ο Ρέτσος παραμένει Νο1.

Γνωρίζει την πραγματικότητα, έχει… λουστεί με κριτική από την αρχή της σεζόν και πλέον φαντάζει σφυριλατημένος για να αντέξει το πιο απαιτητικό της κομμμάτι.

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος από τους δύο καινούργιους θα είναι ο παρτενέρ του. Με ρήτρα αγοράς στα 18 μύρια, θα ήταν πραγματικά ειρωνικό οι Πειραιώτες να έχουν πάρει σέντερ μπακ μόνο για το πρωτάθλημα.

Ο Νταβίντ Κάρμο, πιο μπροστά σε παραστάσεις από τον Ερνάντες, έχει παίξει σε Ευρώπη και φυσικά θέλει να αποδείξει στους δράκους του Οπόρτο ότι του χρόνου θα πρέπει να λογίζεται ως βασική επιλογή από τον Κονσεϊσάο.

Από την άλλη, ο Λατινοαμερικάνος, φιλόδοξος, σκυλί μαύρο, αλλά ίσως να χρειαστεί παραπάνω από ένα μήνα για να προσαρμοστεί. Και με τη Φερεντσβάρος να πλησιάζει, απαιτούνται έτοιμοι παίκτες.

Επομένως, το βασικό ευρωπαϊκό δίδυμο θα αποτελείται από τους Κάρμο-Ρέτσο.

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα