Ο Παναθηναϊκός το καθήκον του και ο μάγος Μπερνάρ το σόου του

Με τέτοιον Μπερνάρ τι να φοβηθεί ο Παναθηναϊκός; Ακόμη και εάν βρέθηκε σχετικά νωρίς πίσω στο σκορ, έφτασε στη νίκη με 3-1.

Σίγουρα έπαιξε ρόλο η γρήγορη ισοφάριση του πολύ καλού Τσέριν, αλλά ήταν ακόμη πιο σημαντική η εμφάνιση του Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος για ένα ακόμη παιχνίδι από τη μέρα που είπε ότι θα φύγει, ήταν εξαιρετικός. «Καθάρισε» μόνος του και χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο στους «πράσινους».

Αυτοί έκαναν το καθήκον τους, νίκησαν και περιμένουν το αποτέλεσμα της

ΑΕΚ. Αρκετά κινητικός και μέσα στις φάσεις ήταν ο Ιωαννίδης, ο οποίος έβαλε δύσκολα στους αντίπαλους στόπερ.

Για τη Λαμία, που συνεχίζει με ήττες στα πλέι άουτ, η εμφάνισή της δεν ήταν κακή. Το πάλεψε έως εκεί που μπορούσε. Απλώς αυτό δεν έφτανε.

Το ματς

Η αμυντική αφέλεια δεν έλειπε, αλλά αυτό ήταν το μόνο που θύμιζε την εμφάνισή του στον αγώνα της κανονικής διάρκειας στη Λεωφόρο. Τότε που γκέλαρε απέναντι στη Λαμία. Άλλη ομάδα ήταν ο Παναθηναϊκός σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.

Ακόμη και όταν έμεινε πίσω στο σκορ, έβγαζε μία σιγουριά πως θα το γυρίσει. Το ήθελε πολύ, ήξερε πώς να το κάνει και δεν έχασε το μυαλό του με το γρήγορο 0-1. Ένα πούλημα της μπάλας του Κώτσιρα στο 14′ και το ωραίο τελείωμα του Σλίβκα ήταν αρκετό για να μπουν μπροστά στο σκορ οι φιλοξενούμενοι. Ακολούθησε, όμως, ένας μονόλογος.

Η αρχή έγινε με το 1-1 του Τσέριν στο 18′. Ο Σλοβένος μετά από αυτό το γκολ πήρε και άλλες πρωτοβουλίες και θα μπορούσε να έχει σκοράρει ξανά στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Φάσεις είχε και άλλες τόσο αυτός όσο και οι Σπόραρ και Μπερνάρ. Η μεγαλύτερη ήταν του Βραζιλιάνου μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Ιωαννίδη στο 38′.

Με τον Σπόραρ να παίζει ξύλο με τους αντίπαλους αμυντικούς, ο Ιωαννίδης έβγαινε εκτός περιοχής και προσπαθούσε να δημιουργήσει. Κάποια γυρίσματά του ήταν πολύ καλά, άλλα όχι και τόσο. Ο Παναθηναϊκός απειλούσε και έτσι και με μακρινά σουτ όπως αυτό του Μπακασέτα στο 52′.

Σταδιακά η πίεση ανέβηκε από τους «πράσινους» και στο 60′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Μπερνάρ έκανε το 2-1. Κάπου εκεί μπήκε ο Παλάσιος αντί του Σπόραρ, ο σχηματισμός άλλαξε σε 4-3-3, αλλά η φιλοσοφία έμεινε η ίδια.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε και το τρίτο γκολ, είχε ορισμένες ημιτελικές προσπάθειες και τελικά το βρήκε στο 87′. Σκόρερ ξανά ο Μπερνάρ μετά την ασίστ του Ιωαννίδη. Ο Βραζιλιάνος γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο και έδειξε συγκινημένος από την αγάπη της κερκίδας.

Παναθηναϊκός – Λαμία 3-1

Σκόρερ: 18′ Τσέριν, 60′ και 87′ Μπερνάρ – 14′ Σλίβκα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Γέντβαϊ, Χουάνκαρ, Αράο, Τσέριν (89’ Ζέκα), Μπακασέτας (89’ Τζούρισιτς), Μπερνάρ (90+2’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (89’ Γερεμέγεφ), Σπόραρ (71’ Παλάσιος).

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν (70’ Στάνκο), Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Αμαράλ (55’ Σίντκλεϊ), Τζανδάρης, Νούνιες (71’ Τσούκαλος), Τσιλούλης (57’ Βασιλαντωνόπουλος), Σλίβκα, Λέικ (57’ Τόσιτς), Μάλτσι.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα