Ολυμπιακός: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανακατεύει (αναγκαστικά) την τράπουλα σε άμυνα και επίθεση

11:43 1/3/2024 - Πηγή: Sportime

Έπειτα από περίπου είκοσι ημέρες ο Ολυμπιακός επιστρέφει στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, αντιμετωπίζοντας τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας (1/3, 20:00) στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» αφήνουν πίσω τους την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον επικεντρώνονται σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν με φόντο την

εξάδα.

Μπορεί λοιπόν η ψυχολογία από τις συνεχόμενες νίκες να βρίσκεται στα ύψη, ωστόσο το διάστημα της διακοπής για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε το… απουσιολόγιό του να γεμίζει και πάλι, καθώς για την σημερινή αναμέτρηση, πέρα από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, δεν υπολογίζονται ούτε οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ναζ Μήτρου-Λονγκ και Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος.

Για τον τελευταίο μάλιστα, αυτό θα είναι το 9ο ευρωπαϊκό παιχνίδι τη φετινή σεζόν από το οποίο θα απουσιάσει.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να προβεί σε αρκετές εσωτερικές ανακατατάξεις στο παιχνίδι της «Zalgirio Arena», η οποία ξυπνάει τις νωπές μνήμες του χαμένου τελικού του περσινού Final-4.

Βάσει των δεδομένων, οι μοναδικοί διαθέσιμοι περιφερειακοί είναι οι Τόμας Γουόκαπ,  Αϊζάια Κάνααν και Μιχάλης Λούντζης.

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο, φαντάζει βέβαιο πως θα… φορτωθεί με περισσότερα λεπτά, τη στιγμή μάλιστα που στα τελευταία παιχνίδια έβλεπε -επιτέλους- τον χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται.

Παράλληλα, αναμένεται η επανεμφάνιση του Λούντζη, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί δευτερόλεπτο  στην Ευρώπη μετά την 13η αγωνιστική και τη νίκη κόντρα στη Μπάγερν.

Φυσικά, πέρα από την επίθεση υπάρχει και το ζήτημα της άμυνας, με τον Κίναν Έβανς να συγκεντρώνει τα βλέμματα.

Ο Αμερικανός άσος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των Λιθουανών έχοντας κατά μέσο όρο 17,1 πόντους, 2,8 ριμπάουντ, 1.5 κλέψιμο και 4 ασίστ ανά παιχνίδι.

Στο μαρκάρισμά του δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη και ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα.

Απόστολος Γεωργιάδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα