Παναθηναϊκός: Η μεγάλη αλλαγή και η έξτρα μεταγραφή

Σε έναν μαραθώνιο κάθε νίκη είναι σημαντική είτε παίζεις καλά είτε όχι. Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κηφισιά δεν εντυπωσίασε. Λίγες μέρες μετά την απογοητευτική εμφάνιση με τη Ρεν, ήταν σβηστός. Πήρε, όμως, αυτό που ήθελε.

Είχε την περσινή συνταγή, δηλαδή τη σοβαρότητα στα μετόπισθεν και την αποτελεσματικότητα μπροστά. Αυτή λίγους μήνες πριν τον οδήγησε με χειρότερο ρόστερ μία νίκη μακριά από το πρωτάθλημα.

Επομένως, δεν μπορεί να υποτιμάται. Ειδικά όταν τη φετινή σεζόν σε πολλά ματς παρουσιάστηκαν αμυντικά προβλήματα.

Στην Καισαριανή ο Παναθηναϊκός μπορεί να μη δημιούργησε πολύ, αλλά δέχτηκε μόλις μία φάση. Από τη στιγμή που προηγήθηκε, μάλιστα, ούτε καν ίδρωσε. Σημαντικό αυτό, ακόμη σημαντικότερο το γεγονός πως δεν έχει χάσει βαθμό προς το παρόν εκτός έδρας.

Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που το «τριφύλλι» πετούσε σταθερά βαθμούς όποτε έπαιζε εκτός. Ακόμη και στην πρώτη χρονιά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα διπλά δεν έρχονταν με ευκολία. Το πρόβλημα ήταν εμφανές και κυρίως στην επαρχία.

Φέτος ο Παναθηναϊκός έχει ήδη περάσει από Ιωάννινα (0-1), Αγρίνιο (0-5), Τρίπολη (1-4), Λαμία (1-2), ενώ και με την Κηφισιά ήρθε το τρίποντο. Δεδομένου ότι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δεν το βάζουμε στη συζήτηση αν και ο Παναθηναϊκός για 50′ λεπτά ήταν και εκεί καλύτερος. Είναι μεγάλη αλλαγή η εκτός έδρας αποτελεσματικότητα των «πρασίνων».

Ο ξεχωριστός Αϊτόρ

Στον αγώνα με την Κηφισιά έλαμψε ο Μαντσίνι, αλλά και ο Αϊτόρ έδειξε καλύτερος από ποτέ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Τον περιμένουν τον Ισπανό στο «τριφύλλι». Το πόσο μπορεί να βοηθήσει, έχει φανεί τα δύο προηγούμενα χρόνια. Το ταβάνι του είναι πολύ υψηλότερο από κάθε άλλου εξτρέμ σε αυτό το ρόστερ.

Την Κυριακή (12/11) έβαλε ένα γκολ που ακυρώθηκε και είχε κάποιες ακόμη καλές ενέργειες. Πήρε πρωτοβουλίες και γενικότερα με την εμφάνισή του, έκανε τους ανθρώπους του κλαμπ να αισιοδοξούν εν όψει της συνέχειας. Εάν ο Αϊτόρ βρει τον αυτό του, θα αποτελέσει έξτρα μεταγραφή.

Με τον Βέρμπιτς να έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και τους Μαντσίνι και Παλάσιος να βολεύονται περισσότερο από τα δεξιά, ο Ισπανός είναι ακριβώς αυτό που λείπει ώστε να ανέβει ακόμη περισσότερο η αριστερή πλευρά. Παίζει τη θέση, άλλωστε, με ξεχωριστό τρόπο, κάτι που φάνηκε και στο ματς με τη Λαμία στο ελάχιστο που αγωνίστηκε.

Τα στιγμιότυπα στο Κηφισιά – Παναθηναϊκός

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα