Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είχαν από ένα ημίχρονο και όλα έμειναν ανοιχτά

Το ήθελαν και οι δύο, δεν το πήρε κανείς και συνεχίζουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός γνωρίζοντας πως σε μία εβδομάδα θα τα ξαναπούν. Τότε θα μάθουμε και το ποιος θα περάσει στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Η κάθε ομάδα είχε τις στιγμές της στο ντέρμπι και τα δικά της καλά διαστήματα. Στο πρώτο ημίχρονο έφεραν στα μέτρα τους οι «ερυθρόλευκοι» το παιχνίδι. Στο δεύτερο έγινε το αντίστροφο.

Δεν ήταν εύκολο, όμως, να βγουν φάσεις και δεν προκαλεί καμία εντύπωση που τα δύο τέρματα μπήκαν από στημένα.

Το αρχικό πλάνο στη μάχη των δύο πάγκων είχε νικητή τον Κάρλος Καρβαλιάλ. Ρίσκαρε πολύ αφήνοντας εκτός τους Καμαρά, Φορτούνη και Ποντένσε. Ωστόσο, του βγήκε. Η επιμονή με τον Αλεξανδρόπουλο και οι αλλεπάλληλες οδηγίες προς εκείνον, έπιασαν τόπο. Οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν, χτυπούσαν στις αντεπιθέσεις και ήταν αρκετά διαβασμένοι.

Αντιθέτως, αυτό το πείραμα με τους Τζούρισιτς και Μπερνάρ μαζί, δεν λειτούργησε. Ο πρώτος βγήκε αναγκαστικά, ο δεύτερος στο ημίχρονο. Ο Φατίχ Τερίμ έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά και με τις αλλαγές του πήγε να πάρει το παιχνίδι. Δεν το κατάφερε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αναμφίβολα κερδισμένος με όσα έκανε.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο πήγε ακριβώς όπως το ήθελε ο Ολυμπιακός. Ο Καρβαλιάλ επέλεξε με τρεις χαφ να θωρακίσει τον άξονά του και η ταυτόχρονη συμμετοχή των Μπερνάρ και Τζούρισιτς τον βόλεψε. Δεν μπορούσε να δώσει πλάτος στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός με αποτέλεσμα να είναι προβλέψιμος.

Οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν και προσπαθούσαν με βαθιές μπαλιές κυρίως να βγαίνουν στην κόντρα. Προσπαθούσαν κυρίως να σημαδέψουν τον Μασούρα. Προκάλεσε πάρα πολλά προβλήματα στον Μλαντένοβιτς. Εάν είχε και καλύτερες επιλογές ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, θα είχε βρει ένα γκολ ή έστω μία ασίστ. Ούτε στο 25′ ούτε στο 29′ ήρθε το 0-1.

Σε όλο το πρώτο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε ούτε να απειλήσει και σαν να μην έφτανε αυτό για εκείνον, είδε στο 45′ και ένα δικό του παιδί να τον πληγώνει. Από κόρνερ του Καρβάλιο η μπάλα στρώθηκε στον Αλεξανδρόπουλο και εκείνος εκτέλεσε υποδειγματικά για το 0-1.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Τερίμ κατάλαβε τι πήγαινε λάθος και οι αλλαγές του ήταν εξαιρετικές. Είχε προηγηθεί μία αναγκαστική, αυτή του ίσως κορυφαίου των «πράσινων» Μαντσίνι, ακολούθησαν και εκείνες των Σπόραρ και Βέρμπιτς. Είδαμε τον Παναθηναϊκό να παίζει με 4-4-2, να πιέζει και να έχει δύο «καθαρούς» εξτρέμ που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα.

Βέρμπιτς και Μαντσίνι προκάλεσαν ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα και ο δεύτερος ήταν εκείνος που κατέγραψε και μία ασίστ. Σκόρερ στο 65′ ο Ιωαννίδης μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ένα ακόμη γκολ από στημένο δέχτηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος με τον ίδιο τρόπο είχε δει λίγες μέρες πριν και την ΑΕΚ να σκοράρει.

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, οι δύο ομάδες έψαξαν το δεύτερο γκολ και υπήρξαν κάποιες ηρωικές αμυντικές προσπάθειες. Στο 90’+1 άγγιξε ο Ιωαννίδης το 2-1, ενώ στο φινάλε ο Ντόι απομάκρυνε σωτήρια πάνω τη γραμμή.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1

Σκόρερ: 65′ Ιωαννίδης – 45′ Αλεξανδρόπουλος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γέντβαϊ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (60’ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (46’ Σπόραρ), Αϊτόρ (46’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης, Τζούρισιτς (38’ λ.τ. Μαντσίνι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (61’ Κίνι), Χέσε, Αλεξανδρόπουλος (61’ Καμαρά), Καρβάλιο, Μασούρας (73’ Φορτούνης), Ναβάρο (74’ Γιόβετιτς), Ρίτσαρντς (56’ Ποντένσε).

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός,panathinaikos, olybiakos