Παναθηναϊκός: Μόνο έτσι δε θα πάει στο Final-4!

15:14 3/4/2024 - Πηγή: Sportime

Τη φετινή περίοδο ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει με το… σπαθί του, τον τίτλου του φαβορί για να βρεθεί στο Final-4 της Euroleague.

Οι «πράσινοι» άλλαξαν τα πάντα με τον Εργκίν Αταμάν, έκανα ηχηρές κινήσεις, με εκείνη του Σλούκα σίγουρα να κάνει το κλικ παραπάνω και παρατάσσουν ένα σύνολο με πολύ ταλέντο στο παρκέ.

Έτσι, δίκαια η ομάδα της Αθήνα

φαίνεται ότι… κλειδώνει τη δεύτερη θέση και πολύ δύσκολα θα πέσει από αυτή, με τα δύο τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου να είναι του χεριού της.

Το πλεονέκτημα έδρας είναι στα χέρια της φυσικά και θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του, για να πάρει την πρόκριση και να βρεθεί εκεί που έχει πολλά χρόνια να πάει, με τον δρόμο για τον τελικό να είναι ορθάνοιχτος. 

Στόχος φυσικά να… ράψει το έβδομο αστέρι στη φανέλα του και να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης, ωστόσο για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα.

Παναθηναϊκός: Το μοναδικό πρόβλημα που θα έχει ο Αταμάν!

Ο Εργκίν Αταμάν έχει δείξει τη φετινή σεζόν, ότι έχει κάποια συγκεκριμένα κολλήματα, όπως άλλωστε όλοι οι προπονητές που βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο.

Αυτό έχει να κάνει με το ανοιχτό rotation, αφού δίνει πολύ χρόνο σε συγκεκριμένους παίκτες, τους βασικούς του, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται η κούραση.

Μερικά παραδείγματα είναι φυσικά ο Κέντρικ Ναν, που αποτελεί το βασικό… όπλο του Τούρκου κόουτς, ενώ τρελό… κουπί έχουν τραβήξει τόσο ο Τζέριαν Γκραντ αλλά και ο Ματίας Λεσόρ, που παίζουν το ίδιο καλά σε άμυνα και επίθεση.

Ειδικά ο Γάλλος σέντερ, βλέπει ότι δεν έχει δεύτερο σταθερό παίκτη στη θέση του η ομάδα, οπότε… χτυπάει 35+ λεπτά σχεδόν σε κάθε σημαντική αναμέτρηση.

Έτσι, σε μία σειρά που μπορεί να φτάσει ακόμα και στα πέντε ματς, τα οποία θα γίνουν σε λίγες μέρες, ο Παναθηναϊκός δε θα έχει πολύ χρόνο να ξεκουράσει τους παίκτες του.

Όποια ομάδα και να βρει μπροστά του, αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί και να χτυπήσει στις αδυναμίες του και την κούραση.

Ο Εργκίν Αταμάν στην πιο κρίσιμη στιγμή της χρονιάς, θα πρέπει να ανοίξει το rotation και να δώσει εμπιστοσύνη σε παίκτες όπως ο Χουάντσο και ο Παπαπέτρου, που με τη σειρά τους πρέπει να αποδείξουν πράγματα.

Η επιστροφή του Αντετοκούνμπο σίγουρα θα δώσει ανάσες στον Λεσόρ, ενώ και ο Λούκα Βιλντόζα θα πρέπει να ξεκουράζει τον Κώστα Σλούκα, που πάει στα… κόκκινα και αν τραυματιστεί τώρα, θα είναι καταστροφικό.

Γιώργος Νικολαΐδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα