Στανόγεβιτς: Από τη Τούμπα στη Παρτιζάν των 19 νικών σε 20 παιχνίδια!

«Σπάει» τα κοντέρ με τη Παρτιζάν ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, όπου έχει μετατρέψει τους «ασπρόμαυρους» της Σερβίας… σε πραγματικό τρένο!

Στανόγεβιτς: Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, πέρασε και δεν ακούμπησε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ
τη σεζόν 2017/18… όπου πρόλαβε να καθίσει σε μόλις δύο επίσημα παιχνίδια του δικεφάλου του βορρά για τα προκριματικά του UEFA Europa League

εναντίον της Ολιμπίκ Ντόνετσκ, όπου μέτρησε μια ισοπαλία στην Ουκρανία και μια νίκη, με 2-0 στον επαναληπτικό της Τούμπας.

Πριν ακόμη λοιπόν προλάβει να μας μάθει και να τον μάθουμε… ο Σέρβος τεχνικός αποχώρησε από τη Θεσσαλονίκη. Ο αντικαταστάτης του άκουγε στο όνομα Ραζβάν Λουτσέσκου, με τα αποτελέσματα να είναι κάτι παραπάνω από γνωστά.

Μακριά από τη Τούμπα έψαξε να βρει την Ιθάκη του εκτός Ευρώπης, όπου κάθισε στους πάγκους των Al Qadisiyah (Σαουδική Αραβία) και Beijing Renhe (Κίνα). Αυτή η «περιπλάνηση» κράτησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, ώσπου κατάλαβε πως αυτό που ψάχνει βρίσκεται μπροστά στα πόδια του… και είναι η πατρίδα του, η Σερβία!

Στις 1 Σεπτεμβρίου του 2020 λοιπόν, ο 47χρονος προπονητής υπέγραψε με τη Παρτιζάν για δύο χρόνια και εξασφάλισε ταυτόχρονα ένα δεύτερο πέρασμα από τον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας. Εκεί όπου ξεκίνησε τη προπονητική του καριέρα.

Από εκείνη την ημέρα, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η Παρτιζάν έχει μετατραπεί σε ένα πραγματικό τρένο, όπου μετράει 19 σερί νίκες στα τελευταία 20 παιχνίδια!  16 από αυτές αφορούν το πρωτάθλημα και οι 3 το Κύπελλο της Σερβίας… ενώ η τελευταία της ήττα εντοπίζεται στις 26 Οκτωβρίου στην έδρα της Ραντνίτσκι.

Αυτή η ήττα είναι η μοναδική της στο πρωτάθλημα και μαζί με δύο ακόμη ισοπαλίες έχουν φέρει τους «ασπρόμαυρους» στη 2η θέση με 71 πόντους, 6 κάτω από τον πρωτοπόρο Ερυθρό Αστέρα.

Σε πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς έχει μετατραπεί και ο γνωστός από το πέρασμα του από τα μέρη μας, Μπίμπρας Νάτχο όπου περνάει μια δεύτερη νιότη στο Βελιγράδι και θυμίζει τον παλιό καλό Ισραηλινό της Ρουμπίν Καζάν και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 12 γκολ και 6 ασίστ σε 30 συμμετοχές!

Με τον Νάτχο μαέστρο  και τον Ιάπωνα Τακούμα Ασάνο να πετάει φωτιές στη μεσοεπιθετική γραμμή της Παρτιζάν, το 4-2-3-1 του Στανόγεβιτς έχει ως αποτέλεσμα να σπάσει τα κοντέρ και με ενδεχόμενη νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου στις 7 Απριλίου να εξαργυρώσει την εξαιρετική φετινή σεζόν μπαίνοντας για τα καλά στη διεκδίκηση της Serbian SuperLiga.

Έτσι, οι γνωστοί «Grobari» οπαδοί της Παρτιζάν, βλέπουν την ομάδα τους να είναι έτοιμη, με τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς στον πάγκο, να επιστρέψει στο θρόνο της πρωταθλήτριας Σερβίας μετά τη σεζόν 2016/17!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γκαρσία: Σαν σήμερα αποχαιρέτησε με δάκρυα στα μάτια – «Ο ΠΑΟΚ είναι μάχη και θυσία»

Το άρθρο Στανόγεβιτς: Από τη Τούμπα στη Παρτιζάν των 19 νικών σε 20 παιχνίδια! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα