Στο Αγρίνιο θα δείξει ο Άρης αν το μυαλό του είναι κυρίως στο Κύπελλο και λιγότερο στο πρωτάθλημα

Ο Άρης έμεινε στο 0-0 απέναντι στον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα δείχνοντας οτι σκέφτεται περισσότερο τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό την προσεχή Τρίτη (13/2, 19:30). Αυτό όμως η ομάδα του Άκη Μάντζιου πρέπει να το αποδείξει στο γήπεδο. Αν δηλαδή κάνει επίτηδες «συντήρηση» ή της λείπει φρεσκάδα στο πιο σημαντικό σημείο της σεζόν για εκείνη.

Και το λέμε αυτό γιατί μετά την πολύ καλή παρουσία στα ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

(για το Κύπελλο) και Παναιτωλικό (για το πρωτάθλημα) ο Θεός του πολέμου δείχνει να έχει μπει σε μια περίεργη αγωνιστική συνθήκη. Από τη μία πλησιάζει το ματς του Κυπέλλου, από την άλλη δύσκολα θα φτάσει την 4άδα και από την… τρίτη υπάρχουν η κούραση και οι τραυματισμοί.

Έτσι στην τελευταία τριάδα αγώνων (Με Κηφισιά, Πανσερραϊκό και ΠΑΣ) ο Άρης δεν δείχνει να έχει τη συγκέντρωση, την ένταση και την διάθεση που θα περιμέναμε.

Μάλιστα το παιχνίδι κόντρα στους Γιαννιώτες ήταν και το χειρότερο ως εικόνα από την τριάδα αυτή. Ελάχιστες φάσεις, πάθος στο «ρελαντί» και αυτό απέναντι στην χειρότερη ομάδα της Super League. O ΠΑΣ έδινε «τελικό», ο Άρης έδειχνε να κάνει αγγαρεία και πάλι η ομάδα του Μάντζιου ελάχιστα απειλήθηκε. Κάτι τέτοια ματς θα πρέπει να τα παίρνει όμως. Θα ήταν καλό και για την ψυχολογία της ενόψει Αγρινίου αλλά και για να φύγει ο αρνητισμός και η γκρίνια που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Και λογικές οι πολλές αλλαγές στην αρχική 11άδα, ακόμη και οι «αλχημείες» όμως η αλήθεια είναι οτι περιμέναμε μεγαλύτερο πάθος στα Ιωάννινα. Η εικόνα δεν βελτιώθηκε ούτε όταν μπήκαν οι βασικοί.

Στο Αγρίνιο θα δείξει ο Άρης αν το μυαλό του στα Γιάννενα ήταν στο Κύπελλο

Τέλος πάντων δεν χρειάζεται να στεκόμαστε περισσότερο στο αρνητικό κομμάτι όμως οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να δείξουν κόντρα στον Παναιτωλικό ότι δικαίως τους δίνουν ελαφρυντικά το τελευταίο διάστημα. Να μπουν μέσα και να φέρουν τη νίκη, παίζοντας εξ αρχής γι αυτήν και ως το τέλος της αναμέτρησης.

Από εκεί και πέρα στο κακό πρόσωπο που έδειξαν οι περισσότεροι στα Γιάννενα υπάρχουν και κάποια θετικά στοιχεία. Πρώτον ο Μπένετ που έκανε ντεμπούτο ξεκινώντας μάλιστα στο ματς έδειξε κάποια καλά πράγματα. Γρήγορη σκέψη και εκτέλεση, κίνηση στον χώρο και παίξιμο της μπάλας «με τη μία». Τουλάχιστον για 20-25 λεπτά ο Κοσταρικανός ήταν θετικός, μετά «έπεσε» όμως και λογικά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Ο δεύτερος που πρέπει να γίνει αναφορά ήταν ο Φατόρε. Ο νεαρός Αργεντινός μετά τον Βόλο που αγωνίστηκε ως στόπερ, έπαιξε και πάλι σε άλλη θέση (αριστερό μπακ) από τη φυσική του (δεξί μπακ) και ήταν και πάλι… τίμιος.

Από εκεί και πέρα ο Σαμόρα ήταν αρκετά κινητικός (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο) και μέσα στις περισσότερες από τις λίγες φάσεις που δημιούργησε ο Άρης. Επίσης ο Μάνου Γκαρσία που πέρασε στο 57′, ήταν από τους λίγους που έδωσαν ώθηση είτε με προσωπικές ενέργειες, είτε δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του.

Και τέλος ο Φραν Βέλεθ μπήκε αντί του Ντουκουρέ και έδειξε ξανά ότι μπορεί να δώσει λύσεις και από τα χαφ. Ο Ισπανός έκανε αρκετά κλεψίματα και «φρέναρε» σε αρκετές περιπτώσεις τις επιθέσεις του ΠΑΣ.

ΥΓ: Στο 28′ υπάρχει πέναλτι στο τράβηγμα της φανέλας του Ντουκουρέ. Εντάξει να μην το δει ο διαιτητής Βάτσιος με «γυμνό» ματι, αλλά να μην το δούν ούτε οι Περράκης και Κωστάρας στο VAR; Οι άλλοι 4 θα το έπαιρναν και μετά θα έλεγαν για «επαγγελματική νίκη».

ΥΓ1: Πολύ σημαντικό το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο μπάσκετ. Και βαθμολογικά, αλλά περισσότερο για να συνεχιστεί αυτή η γιορτή με το γεμάτο γήπεδο, η καλή ψυχολογία σε ομάδα και κόσμο. Αντιθέτως για τον δικέφαλο έτσι όπως έχει εξελιχθεί η σεζόν τα δύο ματς με τον Άρη (το άλλο στο Κύπελλοο) είναι… όλη η χρονιά. Γι αυτό κι έχει επιδοθεί σε τόσες αλλαγές μέσα στις τελευταίες ημέρες.

ΥΓ2: Ακόμη ένας τραυματισμός φέτος. Με κάκωση αποχώρησε ο Τζούρασεκ και η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί σε 48 ώρες. Για να δουμε αν θα προλάβει το Αγρίνιο.

ΥΓ3: Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ βρίσκεται ήδη στα Γιάννενα (βίντεο κάτω) και μάλιστα μπήκε ήδη στο… κλίμα. Ο Ιρανός αποθεώθηκε από Γιαννιώτες Αρειανούς που μάλιστα «τραβήχτηκαν» ως το αεροδρόμιο για να τον υποδεχθούν.  Λογικά θα μπορέσει να βοηθήσει αν χρειαστεί στο Αγρίνιο.

https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2024/02/b0c653f7-21b2-4e91-b860-bf0b7f9dc401.mp4

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγρίνιο, Άρης, Γιάννενα, Κύπελλο,agrinio, aris, giannena, kypello