Αθήνα, όπως Παρίσι; Πόσο πιθανή είναι μία «επιδημία» κοριών στην Ελλάδα

Πόσο επικίνδυνοι είναι οι κοριοί και πόσες πιθανότητες υπάρχουν να αποτελέσουν κίνδυνο στην Ελλάδα. Για τα περιστατικά εμφάνισης κοριών αλλά και για την έξαρση του κορονοϊού μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στο Mega. Το Παρίσι βρίσκεται στο πόδι από…

Πώς εξολοθρεύονται οι κοριοί

Στους λόγους για την έξαρση στην εμφάνιση κοριών

σε αρκετές περιοχές στον κόσμο, στον «κοριό του κρεβατιού» που συναντάται στην Ελλάδα, αλλά και στις μεθόδους εξολόθρευσής του, αναφέρθηκε σήμερα, Πέμπτη (5/10) ο Λέκτορας υγιεινής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Κωνσταντίνος Ντελέζος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ, εδώ και πολλά χρόνια έχουμε εναλλαγές των μετακινήσεων που είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με παλαιότερα.

«Έχουμε έναν φυσικό ανταγωνιστή των κοριών, τις κατσαρίδες τις οποίες έχουμε εξολοθρεύσει και ταυτόχρονα έχουμε και την απαγόρευση χρήσης του εντομοκτόνου DDT, λόγω της μεγάλης τοξικότητάς του», υπογράμμισε ο ίδιος εξηγώντας τις αιτίες έξαρσης του φαινομένου.

Στη συνέχεια, ο κ. Ντελέζος είπε ότι ο κοριός στην Ελλάδα είναι ο «κοριός του κρεβατιού». «Κατά κύριο λόγο είναι από τα κρεβάτια και τα κλινοσκεπάσματα, τα σεντόνια, άρα και τα ρούχα τα οποία θα ακουμπήσουμε πριν τα βάλουμε στη βαλίτσα μας για να ταξιδέψουμε. Εκεί πρέπει να γίνει παρέμβαση. Σε ό,τι αφορά ρουχισμό, τα βάζουμε σε ζεματιστό νερό για να μειώσουμε τον πληθυσμό και να μην χρησιμοποιήσουμε χημικά», σημείωσε ο ίδιος.

Στα καθίσματα του σπιτιού μπορούμε να κάνουμε κάποιο ψεκασμό με χημικά, όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αθήνα, Παρίσι Πόσο, Ελλάδα,athina, parisi poso, ellada