Μπακογιάννη: Δεν μπορώ να διανοηθώ τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα

«Εδοξάσθησαν κρυπτόμενοι», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη για την είσοδο του κόμματος «Σπαρτιάτες» στη Βουλή.Για την εκλογική νίκη της ΝΔ, τους Σπαρτιάτες, αλλά και την αντιπολίτευση μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη,
τονίζοντας πως δεν μπορεί να φανταστεί τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα στο «τιμόνι»…

«Εδοξάσθησαν κρυπτόμενοι οι Σπαρτιάτες»

«Εδοξάσθησαν κρυπτόμενοι» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη για τους «Σπαρτιάτες», το ακροδεξιό κόμμα που μπήκε στη Βουλή και όλα δείχνουν πως έχει στενό δεσμό με τον νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη. Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, ευχαρίστησε δημόσια τον Ηλία Κασιδιάρη για την υποστήριξή του, ενώ ο φυλακισμένος για εγκληματική οργάνωση Κασιδιάρης έκανε λόγο για «ανεπανάληπτο θρίαμβο».

«Όταν θα αποκαλυφθεί ποιοι είναι θα έχει ενδιαφέρον ποια θα είναι η αντίδραση του ελληνικού λαού, όταν δηλαδή τοποθετηθούν στην ελληνική Βουλή», σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πολιτικός έθιξε το ζήτημα της Παιδείας στην πάταξη του φασισμού και της ακροδεξιάς.

«Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να δούμε από την αρχή τα θέματα εκπαίδευσης των παιδιών μας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο στα θέματα της Δημοκρατίας. Η λογική ότι όλα αυτά είναι κεκτημένα και δεν μας χρειάζονται πια, δεν είναι έτσι. Οφείλει κανένας να εκπαιδεύει τη νέα γενιά, να μαθαίνει τη σημασία της Δημοκρατίας και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Θέλει δουλειά αυτό το πράγμα. Με νόμους δεν αντιμετωπίζονται υπαρκτά πολιτικά θέματα, αντιμετωπίζονται πρόσκαιρα, όπως το θέμα Κασιδιάρη», δήλωσε.

Για τα ποσοστά αποχής στην κάλπη της 25ης Ιουνίου υποστήριξε πως με αυτό τον τρόπο κατάφεραν αν μπουν στη Βουλή μικρότερα κόμματα που θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία της και να την μετατρέψουν σε τσίρκο, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Άκουγα την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μας είπε με τη μετριοφροσύνη που τη διακρίνει, ότι κάνει για 100 βουλευτές και ότι θα μιλάει με δύο καπέλα. Κάποιος θα πρέπει να πει στην κα Κωνσταντοπούλου να ανοίξει τον κανονισμό της Βουλής. Δεν μιλάς με δύο καπέλα, το καπέλο του πρώην προέδρου και του αρχηγού κόμματος», είπε.

Σε περίπτωση που αποδειχτεί η ταύτιση των «Σπαρτιατών» με τον Ηλία Κασιδιάρη, η πολιτικός ανέφερε ότι η προσωπική της εκτίμηση είναι ότι δεν μπορεί να λυθεί δικαστικά το ζήτημα.

«Προσωπική μου γνώμη, δεν πιστεύω ότι δικαστικά λύνονται τέτοια θέματα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρη, δεν πιστεύω σε δικαστικές προσφυγές. Ηρωοποιείς κάποιους ανθρώπους άνευ λόγου και αιτίας. Ας τους ακούσουμε τι λένε στη Βουλή, ποια είναι η θεωρία τους, πε΄ρα από το ότι θεωρούν ότι πρέπει να βγει ο Κασιδιάρης από τη φυλακή. Τι άλλο έχουν να πουν;».

«Η Χρυσή Αυγή δεν καταδικάστηκε για τις ιδέες και τις Αρχές της, αλλά για εγκληματική οργάνωση, γιατί σκότωσε κόσμο. Δεν ποινικοποιούνται στη Δημοκρατία οι ιδέες. Οι ιδέες είναι ελεύθερες».

«Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης»

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε στο MEGA πως οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης είναι αναγκαίες και τόνισε πως αυτό το δύσκολο έργο καλείται να φέρει εις πέρας ο υπουργός Γιώργος Φλωρίδης.

«Δεν μπορεί να υπάρξει υγιής οικονομική δραστηριότητα όταν για κάποιο θέμα χρειάζονται 6 με 7 χρόνια για να απαντηθεί θέμα. Δρα εναντίον οποιουδήποτε πολίτη. Ο πολίτης θα κάνει σήμερα μία δίκη και θα πάρει δικάσιμο μετά από 3-4 χρόνια».

«Είναι ανάγκη να υπάρξει μία δραστική αναμόρφωση του τρόπου απονομής δικαιοσύνης στη χώρα κι αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο έργο που επωμίζεται ο κος Φλωρίδης».

«Εκπληκτικό το TikTok του Μητσοτάκη, είχε πάντα χιούμορ»

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για την ενασχόλησή της με το TikTok, αποκαλύπτοντας πως την… μύησαν στην πλατφόρμα τα εγγόνια της. Πάντως, η ίδια απολαμβάνει να παρακολουθεί το TikTok του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Το TikTok του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εκπληκτικό, γιατί έβγαλε το χιούμορ του. Έχει φοβερό χιούμορ, απλώς δεν το δείχνει. Αυτό το χιούμορ, η δυνατότητα να αυτοτρολλάρεται εμφανίζεται έντονα στο TikTok και του βγαίνει και πηγαία», δήλωσε.

Η ίδια δεν στενοχωρήθηκε που δεν έλαβε πρόταση για να αναλάβει κάποιο υπουργείο, τονίζοντας πως πάντα συνεχίζεται να μάχεται για τα Χανιά, ενώ συμπλήρωσε με νόημα πως υπάρχουν άπειροι τρόποι για να βοηθήσει.

«Δεν χρειάζεται να είσαι υπουργός για να βοηθήσεις, μπορείς να το κάνεις με πολλούς τρόπους. Ξέρω να βοηθώ ποικιλοτρόπως και να στηρίζω μία κυβέρνηση», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπακογιάννη, ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα,bakogianni, syriza, tsipra