Η πορεία της κακοκαιρίας EVA τις επόμενες ώρες - Οι περιοχές που χτυπά έως τη Δευτέρα

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και πολλοί κεραυνοί έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής από την κακοκαιρία Eva. Διακοπές κυκλοφορίας στον Πειραιά.Βροχερή ήταν η Κυριακή (06/11), καθώς η κακοκαιρία Eva που πλήττει τη χώρα προκάλεσε έντονα φαινόμενα, ιδίως κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Αττική, ενώ εξασθένηση των φαινομένων σε όλη…

Ακόμα, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί και σε δρόμους της Ελευσίνας και, συγκεκριμένα, στην οδό

Ωκεανίδων από το ύψος της οδού Αβέρωφ.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (06/11) στο νότιο Ιόνιο και στη δυτική Πελοπόννησο, μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (06/11) στην κεντρική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία, στην Αττική και στην ανατολική Πελοπόννησο.

Ακόμα, έντονα φαινόμενα αναμένονται μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06/11) στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στη δυτική Κρήτη. Από νωρίς, το απόγευμα της Κυριακής (06/11) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07/11), βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο ανατολικό Αιγαίο από την περιοχή Σάμου – Ικαρίας και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

Έτσι, χρειάζεται αρκετή προσοχή στην Αθήνα για τις επόμενες ώρες. Μάλιστα, για την αξιολόγηση των νέων μετεωρολογικών δεδομένων, νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο της εν λόγω σύσκεψης, εξετάστηκε η μέχρι τώρα εξέλιξη της κακοκαιρίας, ενώ αποφασίστηκε η αποστολή νέων προειδοποιητικών μηνυμάτων μέσω του 112, εφόσον κριθεί σκόπιμο.


Χάρτης με τα ύψη βροχόπτωσης έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής (06/11) | Πηγή: ΕΜΥ

Έπεσαν 7.500 κεραυνοί στην Ελλάδα

Σημαντική κεραυνική δραστηριότητα συνοδεύει την κακοκαιρία και την Κυριακή (06/11), με σχεδόν 7500 κεραυνούς μέχρι τις 13:00. Στον χάρτη που ακολουθεί δίνονται οι καταγραφές των κεραυνών, όπως έγιναν σε πραγματικό χρόνο από το σύστημα «ΖΕΥΣ» του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πάντως, επισημαίνεται ότι σημαντική κεραυνική δραστηριότητα παρατηρείται και στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σε συμφωνία με τα προγνωστικά δεδομένα.


Κεραυνική δραστηριότητα στην Ελλάδα την Κυριακή (06/11) | Πηγή: meteo.gr / Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Πότε θα σταματήσει η κακοκαιρία

Τα φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα της Δευτέρας (07/11), αφού θα επηρεάσουν αύριο κυρίως τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενώ την Τρίτη (08/11) προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα.

Άλλωστε, ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, έχει πει από το Σάββατο (05/11) ότι η τρίτη φάση της κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει, από το βράδυ της Κυριακής (06/11) έως το μεσημέρι της Δευτέρας (07/11), τα Δωδεκάνησα, τις Σποράδες και την ανατολική και νότια Θεσσαλία. Μάλιστα, πολύ νερό προβλέπεται πως θα πέσει στη Μαγνησία (και δη στο Πήλιο) και στη βόρεια Εύβοια. Βελτίωση του καιρού, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, σε όλη τη χώρα περιμένουμε από την Τρίτη (08/11).

Keywords
Τυχαία Θέματα