Νέα κακοκαιρία: Καταιγίδες και χιόνια από απόψε - Η πρόγνωση για την Αττική

Και από την Αττική θα περάσει η νέα κακοκαιρία που ξεκινά από απόψε το βράδυ. Τι λένε για την Αττική οι μετεωρολόγοι. Τέλος τα χιόνια στην Πάρνηθα, αλλά χιονοπτώσεις στα βόρεια της χώρας και ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σε αυτή την πρόγνωση συμφωνούν οι περισσότεροι μετεωρολόγοι για τη νέα, διήμερη κακοκαιρία που…

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του OPEN:

«Επιμένει και σήμερα ο

άστατος καιρός με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας να μας απασχολεί από το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το διάστημα Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή πρωί, ενώ τα φαινόμενα αυτά θα συνοδεύονται και από θυελλώδεις ανέμους. Για την Αττική, σήμερα, η Τρίτη ξεκινά με συννεφιές, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το απόγευμα και στη συνέχεια επιμένει ο βοριάς με τοπικά ισχυρές εντάσεις. Μας τα χαλάει ο καιρός από Τετάρτη. Έρχεται οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που θα απασχολήσει τη χώρα μας με βροχές και καταιγίδες μέχρι και την Πέμπτη. Θα ξεκινήσει η βελτίωση του καιρού από Παρασκευή και στη συνέχεια».

Όπως έγραψε χθες στο Facebook, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Αττική:

«Τα πιο έντονα φαινόμενα (βροχές - καταιγίδες - χαλάζι - ισχυρούς κεραυνούς) αναμένονται στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου, στη Πελοπόννησο με έμφαση τα δυτικά και περισσότερο τα ανατολικά και νότια παράλια, στη Στερεά με έμφαση το κεντρικό και περισσότερο το ανατολικό τμήμα της συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία - Σποράδες, στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία - Θράκη καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.»

Σάκης Αρναούτογλου

Δυνητικά επικίνδυνα ύψη βροχής την Τετάρτη και την Πέμπτη προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου, στη νέα του ανάρτηση στο Facebook ενόψει της νέας κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα μας από απόψε το βράδυ μέχρι και την Πέμπτη.

Όπως γράφει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3:

«Βροχές αναμένονται στις περισσότερες περιοχές το επόμενο 48ωρο και με κατά τόπους μεγάλα έως και δυνητικά επικίνδυνα ύψη βροχής (χάρτης) και την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη!»

Δείτε αναλυτικά:

Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Επιδείνωση προβλέπεται την Τετάρτη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ. Αν και ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση από το βράδυ, από τα νοτιοδυτικά της χώρας προβλέπεται να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος βροχών. Την Τετάρτη θα βρέξει σχεδόν σε όλη τη χώρα, θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, τοπικά στα δυτικά και τα ανατολικά ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Η θερμοκρασία όμως θα σημειώσει μικρή άνοδο. Με τους ανατολικούς νοτιοανατολικούς ανέμους ο καιρός θα «γλυκάνει» θερμοκρασιακά λιγο. Βροχερή και η Πέμπτη όμως σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα