Εμβολιασμός: Οι άνω των 55 λένε «όχι», ο χάρτης της πρώτης δόσης

Τραγωδία από τα στοιχεία για τα ποσοστά νέων εμβολιασμών. Σκληροί αντιεμβολιαστές οι άνω των 55 ετών. Συντριπτική ήττα υπέστει το πρόγραμμα εμβολιασμού στην χώρα με τα δεδομένα για νέα ραντεβού να είναι τραγικά. Μάλιστα οι ηλικίες που λένε ξεκάθαρα «όχι» στον εμβολιασμό είναι οι άνω των…

Την ίδια στιγμή η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια είναι στο 88%, στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 100% και οι διασωληνωμένοι

σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ έσπασε το φράγμα των 500 ασθενών.

Παράλληλα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 50% μέσα στην τελευταία εβδομάδα, ένα στα τέσσερα κρούσματα προέρχονται από την Αττική και τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη είναι πάνω από 7.500 και 3.379 στην ΠΕ Λάρισας.

«Το ΕΣΥ πιέζεται πάρα πολύ» είπε μεταξύ άλλων η Μίνα Γκάγκα προσθέτοντας παράλληλα:

«Έχουμε 124 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, σχεδόν σε όλα λειτουργούν τμήματα Covid και λειτουργούν και όλα τα υπόλοιπα τμήματα. Τα τμήματα Covid που λειτουργούν σημαίνει διπλάσια, τριπλάσια και πολλές φορές τετραπλάσια δουλειά για τους γιατρούς που βρίσκονται μέσα σε αυτά.

​Δηλαδή ένα επαρχιακό νοσοκομείο, παραδείγματος χάρη, που έχει μία Παθολογική Κλινική με 30 κρεβάτια, τώρα ξαφνικά χρειάζεται να νοσηλεύει και άλλους 25 ασθενείς Covid ή άλλους 70 ασθενείς Covid, κάτι που συμβαίνει πολλές φορές.

Στο Βόλο, τα Covid περιστατικά φτάνουν τα 110. Είναι ένα πολύ μεγάλο φορτίο,όχι μόνο γιατί είναι πολύ περισσότερα τα κρούσματα, αλλά γιατί είναι πολύ βαρύτερα τα κρούσματα.

Χρειάζονται όλοι οξυγονοθεραπεία με αποτέλεσμα οι δεξαμενές των νοσοκομείων για το οξυγόνο να αδειάζουν μέσα σε μία ημέρα αντί σε μία ή σε δύο εβδομάδες που άδειαζαν παλαιότερα. Είναι μία πολύ μεγάλη πίεση».

Τα σημερινά στοιχεία:

Θετικότητα όλων των τεστ: 2,2% Θετικότητα στις ανοιχτές δειγματοληψίες: 3,75% 47% αύξηση της διαγνώσεις 13% αύξηση στους θανάτους Παρακολούθηση στις ΜΕΘ αύξηση 5% Νέες εισαγωγές ακόμη και πάνω από 400 κάποιες ημέρες 24 από τις 75 περιφερειακές ενότητες είναι στο βαθύ κόκκινο
Keywords
Τυχαία Θέματα