Ο Ολυμπιακός στους «16» του Conference League με πρωταγωνιστή τον Ελ Κααμπί (Βίντεο)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Φερεντσβάρος με 1-0 και σε συνδυασμό με την νίκη από το πρώτο παιχνίδι πήρε την πρόκριση για τους «16» του Conference League.Μεγάλη πρόκριση στους «16» του UEFA Europa Conference League πήρε ο Ολυμπιακός καθώς επικράτησε
εκτός έδρας της Φερεντσβάρος με 1-0 και σε συνδυασμό με την νίκη (1-0) του πρώτου αγώνα,…

Καθώς ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο γκρουπ των ανίσχυρων, για την φάση των «16» δεν μπορεί να κληρωθεί με τον ΠΑΟΚ, επομένως η πιθανή αντίπαλος θα είναι μία εκ των: Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Πλζεν, Μπριζ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα, Φενέρμπαχτσε. Ο επόμενος Ευρωπαϊκός αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 7 Μαρτίου, με την αναμέτρηση να λαμβάνει χώρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ η ρεβάνς της φάσης των «16» θα διεξαχθεί στην έδρα της αντιπάλους του Ολυμπιακού στις 14 Μαρτίου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες μνα είναι αρκετά διστακτικές και να κυκλοφορούν την μπάλα χωρίς να δημιουργούν ιδιαίτερα απειλητικές ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός όμως φάνηκε πιο «άνετος» με αποτέλεσμα να κρατήσει την Φερεντσβάρος μακριά από την περιοχή του, καταφέρνοντας όμως να κάνει κάποια μακριά σουτ χωρίς αποτέλεσμα.

Οι Πειραιώτες είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής της μπάλας και λίγο πριν την συμπλήρωση 40 λεπτών αγώνα είχαν δύο καλές στιγμές, στην πρώτη με τον Φορτούνη να σουτάρει άστοχα έπειτα από όμορφη συνεργασία των Τσικίνιο και Όρτα, και στην δεύτερη με Ποντένσε να μην κάνει καλό τελείωμα απέναντι στον Ντιμπούζ.

Στο 43ο λεπτό ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Oλυμπιακού, καθώς μετά την σέντρα του Ποντένσε και την κεφαλιά του Ελ Κααμπί, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαΐ με αποτέλεσμα να στηθεί στα 11 βήματα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο στο VAR, ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση γράφοντας το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Δείτε το γκολ:

Το δεύτερο μέρος είχε ήπιο ρυθμό, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το πάνω χέρι όπως επίσης και το προβάδισμα των δύο γκολ (σ.σ. 1-0 από τον πρώτο αγώνα και το γκολ του πρώτο ημιχρόνου), με αποτέλεσμα να έχει και μεγαλύτερη άνεση στην δημιουργία. Δεν απειλήθηκε από τους Ούγγρους και διαχειρίστηκε το προβάδισμα, προσπαθώντας μάλιστα να διευρύνει την διαφορά στο σκορ. Όμως δεν τα κατάφερε, αλλά η νίκη με 1-0 τον έστειλε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι αρχικές ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Φερεντσβάρος: Ντίμπουζ, Γουίνγκο, Σισέ, Μαέ, Τσίβιτς, Ζακάριασεν, Φανί, Μάιγκα, Μαρκίνιος, Βάργκα, Κόδρο.

Αναπληρωματικοί:Α. Βάργκα, Μπέσιτς, Ρομντάνε, Μπότκα, Αμπένα, Μακρέτσκις, Ανέμπα, Κατόνα, Τότ, Πέσις, Λίστες, Ραμίρες.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

Αναπληρωματικοί: Τζολάκης, Παπαδούδης, Ιμπόρα, Ελ Αραμπί, Αλεξανδρόπουλος, Κίνι, Μασούρας, Καρβάλιο, Γιόβετιτς, Ρίτσαρντς, Ντόη.

Keywords
Τυχαία Θέματα