Πτώση F-16 στην Ψαθούρα: Αυτός είναι ο 29χρονος πιλότος που σώθηκε (Φωτογραφίες)

Ο 29χρονος Π. Αποστολάκης από το Πολυνέρι Τρικάλων είναι ο πιλότος του F-16 που σώθηκε μετά την πτώση του μαχητικού.Ρίγη ανακούφισης προκάλεσε η είδηση ότι ο πιλότος του F-16 Block 52+ που έπεσε κοντά στη νήσο Ψαθούρα, μεταξύ Χαλκιδικής και Αλοννήσου, είναι τελικά σώος. Πρόκειται για τον 29χρονο υποσμηναγό Παναγιώτη…

Πτώση F-16 στη νήσο Ψαθούρα: Τι είπε ο πιλότος στον ασύρματο

σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» του MEGA,

κάποια στιγμή o πιλότος διαπίστωσε ότι ο κινητήρας του έκανε «διακοπές» με αποτέλεσμα να σβήσει οριστικά. Εν συνεχεία, ο πιλότος έκανε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να τον επανεκκινήσει και αφού επέτυχαν όλες, τότε ενημέρωσε ότι εγκαταλείπει το αεροσκάφος με την προσθαλάσσωσή του να γίνεται με επιτυχία. Τα άλλα τρία αεροσκάφη που συμμετείχαν στην ίδια εκπαιδευτική άσκηση, συνέχισαν να πετούν σε χαμηλό ύψος προκειμένου να έχουν – όσο το δυνατόν – επαφή με τον πιλότο, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Αυτόπτες μάρτυρες, μάλιστα, σημείωναν ότι είδαν το αλεξίπτωτο του πιλότουνα ανοίγει στον ορίζοντα.

Ο πιλότος κατάφερε να ενεργοποιήσει εγκαίρως το εκτινασσόμενο κάθισμά του και να πέσει στη θάλασσα και, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, βρισκόταν επί μιάμιση ώρα στο νερό προτού εντοπιστεί και διασωθεί. Επισημαίνεται ότι ο πιλότος παρελήφθη από ελικόπτερο Super Puma που, λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, τον μετέφερε στο στρατόπεδο Σακέτα. Από εκεί, τον παρέλαβε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα