Αντιτορπιλικό «Βέλος»: Σε εξέλιξη η ρυμούλκηση - Πάει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Δύο ρυμουλκά συνδράμουν στην επιχείρηση του «Βέλους» στη Θεσσαλονίκη.Ξεκίνησε η επιχείρηση ρυμούλκησης του αντιτορπιλικού «Βέλος» προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου θα είναι μια αρχική στάση, προτού αποφασιστεί στη συνέχεια, ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός του ιστορικού…

Ευάγγελος Αποστολάκης: «Επιτακτική ανάγκη να μεταφερθεί στο πλησιέστερο λιμάνι»

Ο βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφέρθηκε την Κυριακή (19/11) στο αντιτορπιλικό

«Βέλος» που χτυπήθηκε από την κακοκαιρία, ενώ ήταν αγκυροβολημένο στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα στην πρύμνη του πλοίου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Αποστολάκης τόνισε την «επιτακτική ανάγκη να μεταφερθεί το «Βέλος» στο πλησιέστερο λιμάνι προκειμένου να προστατευθεί». Μάλιστα, ο ίδιος έκανε λόγο για «υποχρέωση της Πολιτείας να διαφυλάξει το ιστορικό αυτό πλοίο, σύμβολο του αγώνα ενάντια στη δικτατορία και να μεριμνήσει για τη μεταφορά του στη θέση που ανήκει, δηλαδή στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης».

Ολόκληρη η δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη

«Όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα, τα οποία συνοδεύονται και από φωτογραφικό υλικό, το αντιτορπιλικό (Α/Τ) «Βέλος», σύμβολο του Αντιδικτατορικού αγώνα και πλωτό μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού, χτυπήθηκε με σφοδρότητα από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα στη πρύμνη του πλοίου.

Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, όπου και είναι εκτεθειμένο στον καιρό. Είναι επιτακτική η ανάγκη να μεταφερθεί το «Βέλος» στο πλησιέστερο λιμάνι προκειμένου να προστατευθεί, αλλά και να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες για να αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν προκληθεί. Όπως, επίσης, είναι αναγκαίο να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες το πλοίο για δεύτερη φορά βρέθηκε σε κίνδυνο. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διαφυλάξει το ιστορικό αυτό πλοίο, σύμβολο του αγώνα ενάντια στη δικτατορία και να μεριμνήσει για τη μεταφορά του στη θέση που ανήκει, δηλαδή στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Γερανός, Βέλος,thessaloniki, geranos, velos