Το εβδομαδιαίο ημερολόγιο πληρωμής των επιδομάτων

Από σήμερα συνεχίζεται η διαδικασία καταβολής των έκτακτων ενισχύσεων. Παράλληλα αρκετοί ακόμη εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δηλώσεις για να πάρουν τα βοηθήματα. Το «ημερολόγιο» για τις πληρωμές και τις αιτήσεις που μπορούν να υποβληθούν αυτήν την εβδομάδα έχει ως εξής:

1) Η τρίτη φάση καταβολής των 800 ευρώ στους δικαιούχους μισθωτούς θα πραγματοποιηθεί από αύριο 5 έως τις 7 Μαΐου.

2) Από αύριο έως την Παρασκευή 8 Μαΐου θα καταβληθούν

τα 800άρια και στους νέους 160.000 δικαιούχους (όπως σε οικοδόμους).

3) Από την Πέμπτη 7 Μαΐου έως τις 14 Μαΐου (στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr) θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις όσοι μισθωτοί είχαν αναστολή σύμβασης αλλά ήταν «αόρατοι» από το σύστημα Εργάνη (όπως εργαζόμενοι των οποίων τα στοιχεία πρόσληψης είχαν υποβληθεί χειρόγραφα ή έχουν δύο εργοδότες και στη μια δουλειά είχαν μπει σε αναστολή ενώ στη δεύτερη εργάστηκαν λιγότερο από το 30% των συνολικών ωρών εργασίας τους).

4) Η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αναμένεται να πιστωθεί σε όλους μέχρι σήμερα το απόγευμα.

5) Οσοι από τους δικαιούχους επιστήμονες είχαν μπει στην τηλεκατάρτιση και είχαν λάβει 400 ευρώ θα πάρουν τα υπόλοιπα για να συμπληρωθεί το 600άρι τις επόμενες ημέρες. Οσοι δεν είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «φιάσκο» δύνανται έως την Παρασκευή 8 Μαΐου να υποβάλουν αίτηση (στην πλατφόρμα (supportemployees.services.gov.gr). Οι πληρωμές θα αρχίσουν  την επόμενη εβδομάδα.

6) Από σήμερα συνεχίζεται και η καταβολή παρατάσεων επιδομάτων ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων που έληξαν τον Μάρτιο. Ταυτόχρονα αρχίζει η πληρωμή των αντίστοιχων παρατάσεων επιδομάτων τα οποία έληξαν τον Απρίλιο.

Το εβδομαδιαίο ημερολόγιο πληρωμής των επιδομάτων via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα