Χριστούγεννα με Netflix: Ταινίες-σειρές για μια cozy βραδιά

18:41 24/12/2020 - Πηγή: Youfly

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και μαζί τους έφτασε και ο καιρός να ξεκουραστούμε και να γεμίσουμε μπαταρίες για το νέο έτος που πλησιάζει. Τι καλύτερος τρόπος από το να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα μέσα από ταινίες και σειρές στο Netflix.

Επιλέξαμε

για εσάς μερικές από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες και μη ταινίες και σειρές για να δείτε μέσα στις γιορτές. Το Netflix είναι ο καλύτερος τρόπο να ταξιδέψουμε μέσα σε αυτή την δύσκολη περιόδο που διανύουμε και να χαλαρώσουμε μετά από μία δύσκολη χρονιά.

Το Netflix θα μας κρατήσει συντροφιά για αρκετό καιρό ακόμη, αφού έχει αναδειχθεί ως η καλύτερη online streaming πλατφόρμα με ένα μεγάλο αριθμό συνδρομητών. Πάρτε μία κουβέρτα, έναν ζεστό καφέ, σοκολάτα ή όποιο άλλο ρόφημα θέλετε κι ετοιμαστείτε για την πιο cozy βραδιά.

Ο Ουρανός του Μεταμεσονυχτίου

Ο Ουρανός του Μεσαμεσονυχτίου ή αλλιώς το “The Midnight Sky” μόλις κυκλοφόρησε στο Netflix και θα είναι από εκείνες τις ταινίες και σειρές που θα μας ταξιδέψουν πραγματικά. Το Midnight Sky είναι η νέα πολυαναμενόμενη ταινία του George Clooney, στην οποία όχι μόνο πρωταγωνιστεί, αλλά κι έχει σκηνοθετήσει. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα Good Morning, Midnight της Lily Brooks-Dalton και το σενάριο για τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη έχει αναλάβει ο Mark L. Smith.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός μοναχικού επιστήμονα στην Αρκτική, όπου μετά από μία παγκόσμια καταστροφή, προσπαθεί να προειδοποιήσει μία ομάδα αστροναυτών να μην επιστρέψουν στη Γη. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Felicity Jones, David Oyelowo, Tiffany Boone και Demián Bichir. Μία οσκαρική ταινία με εξαιρετική σκηνοθεσία και με μία υπέροχη χρωματική παλέτα που ντύνει τα πλάνα. Εκπληκτικές ερμηνείες από εκπληκτικούς ηθοποιούς. Τα χρονισμένα τοπία και οι σκηνές από την Αρκτική μας μεταφέρουν την κατάλληλη χειμωνιάτικη διάθεση που θέλουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τα Χρονικά των Χριστουγέννων 2

Ο Kurt Russel επιστρέφει ως τον πιο cool Άγιο Βασίλη που έχουμε δει ποτέ. Ίσως από τις καλύτερες οικογενειακές χριστουγεννιάτικες ταινίες που είδαμε το 2020. Τα Χρονικά των Χριστουγέννων 2 είναι αμερικάνικης παραγωγής του 2020 σε σκηνοθεσία Chris Columbus και σενάριο του ίδιου με τον Matt Lieberman. Πρωταγωνιστούν οι μοναδικοί Kurt Russell και Goldie Hawn.

Η ιστορία ακολουθεί την έφηβη πλέον Kate από την πρώτη ταινία τα Χρονικά των Χριστουγέννων, η οποία δυσαρεστημένη από τη μητέρα της το σκάει και βρίσκεται στον Βόρειο Πόλο, όπου ένα ξωτικό σχεδιάζει να καταστρέψει μία και καλή τα Χριστούγεννα. Τα Χρονικά των Χριστουγέννων 2 είναι μία απολαυστική ταινία γεμάτη περιπέτεια, δράση, αγωνία και γέλιο. Εάν έχετε άπλετο χρόνο να παρακολουθήσετε ταινίες και σειρές στο Netflix τα Χριστούγεννα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε στη λίστα σας τη συγκεκριμένη ταινία. Θα σας βάλει σίγουρα στο πνεύμα των εορτών και θα σας γεμίσει με αισιοδοξία και χαρά. Πατήστε το play και ετοιμαστείτε για μία μοναδικά χουχουλιάρικη βραδιά.

Χριστούγεννα στην Καλιφόρνια

Χριστούγεννα και coziness πάνε μαζί. Τι γίνεται όμως όταν τα Χριστούγεννα είναι στην Καλιφόρνια με ένα σχετικά ζεστό κλίμα; Χάνεται η μαγεία των Χριστουγέννων; Φυσικά και όχι, γιατί τα Χριστούγεννα είναι Χριστούγεννα. Η ταινία Χριστούγεννα στην Καλιφόρνια είναι μία αμερικανική κομεντί του 2020 σε σκηνοθεσία Shaun Paul Piccinino και σενάριο Lauren Swickard. Πρωταγωνιστούν οι Lauren Swickard, Josh Swickard και Amanda Detmer.

Η πλοκή επικεντρώνεται σε έναν πλούσιο γόη, του οποίου η ανέμελη ζωή “κινδυνεύει”. Έτσι, αποφασίζει να υποδυθεί έναν εργάτη σε ράντζο για να πείσει μία αγρότισσα να πουλήσει τα χωράφια της πριν τα Χριστούγεννα. Ανάλαφρη, ρομαντική, χιουμοριστική. Ό,τι χρειαζόμαστε δηλαδή μέσα στις γιορτές. Απολαυστικές ερμηνείες με ωραία πλάνα που μας ταξιδεύουν στην όμορφη Καλιφόρνια.

Οι πέντε θρύλοι

Οι. πέντε θρύλοι δε θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη λίστα με ταινίες και σειρές που μπορούμε να παρακολουθήσουμε στο Netflix τα Χριστούγεννα. Είναι από τις πιο iconic ταινίες κινούμενων σχεδίων που θα δείτε ποτέ. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Peter Ramsey και το σενάριο ο David Lindsay-Abaire. Βασίζεται στο βιβλίο The Guardians of Childhood and The Man in the Moon του William Joyce. Τις φωνές τους χαρίζουν οι Chris Pine, Alec Baldwin, Hugh Jackman, Isla Fisher και Jude Law.

Η ιστορία επικεντρώνεται στους πέντε θρύλους που δεν είναι άλλοι από τον Άγιο Βασίλη, το Πασχαλινό Λαγουδάκι, την Νεράιδα των Δοντιών, τον Μορφέας και τον Jack Forst, το πνεύμα του χειμώνα. Οι πέντε τους συμμαχούν προκειμένου να πολεμήσουν ενάντια στο πνεύμα που έχει βαλθεί να καταστρέψει την αθωότητα και τα όνειρα των παιδιών. Απολαυστική ταινία, με εκπληκτικές ερμηνείες, εντυπωσιακά εφέ και καθηλωτική πλοκή που θα σας σαγηνεύσει και θα σας μαγνητίσει.

Η Χριστουγεννιάτικη χώρα των θαυμάτων

Μία ακόμη ρομαντική χριστουγεννιάτικη κομεντί για να ζήσετε το θαύμα των Χριστουγέννων. Η Χριστουγεννιάτικη χώρα των θαυμάτων είναι μία αμερικανική ταινία του 2018 σε σκηνοθεσία Sean Olson και σενάριο Jay Cipriani και Anna White. Πρωταγωνιστούν οι Emily Osment, Ryan Rottman και Kelly Hu.

Η ταινία ακολουθεί την Heidi Nelson, μία έφορος γκαλερί, η οποία αναβιώνει το πάθος της για την τέχνη όταν επιστρέφει στην γενέτειρά της για τις γιορτές και σμίγει με τον παιδικό της έρωτα. Μπορεί οι συγκεκριμένες χριστουγεννιάτικες ταινίες να μην είναι οσκαρικού επιπέδου, αλλά σίγουρα μας μεταφέρουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα και την αισιοδοξία που χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο. Έτσι και αυτή η ταινία με μία όμορφη σκηνοθεσία και απολαυστική, ανάλαφρη πλοκή έρχεται να μας χαλαρώσει και να μας ταξιδέψει στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα με τα όμορφα χριστουγεννιάτικα πουλόβερ και τους στολισμούς υπερπαραγωγή.

Αφού σας προτείναμε μερικές από τις πιο ωραίες ταινίες που μπορείτε να δείτε τα Χριστούγεννα στο Netflix, ας προχωρήσουμε σε ορισμένες απολαυστικές σειρές.

Πίσω για τα Χριστούγεννα

Η σειρά Πίσω για τα Χριστούγεννα ή αλλιώς το Over Christmas είναι γερμανικής παραγωγής του 2020 που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Netflix. Τη σειρά έχει σκηνοθετήσει ο Tobi Baumann και πρωταγωνιστούν οι Luke Mockridge, Seyneb Saleh και Cristina do Rego.

Η σειρά επικεντρώνεται στον Μπαστιάν, έναν ξεπεσμένο μουσικό, ο οποίος παλεύει με τη μελαγχολία καθώς επιστρέφει στο πατρικό του για τις γιορτές. Εκεί, τον περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Η αλήθεια είναι ότι τα Χριστούγεννα πέρα από χαρούμενα και αισιόδοξα πολλές φορές μας γεμίζουν με μία μελαγχολία. Η συγκεκριμένη σειρά δείχνει ακριβώς αυτό, αλλά μας μεταφέρει το κατάλληλο χριστουγεννιάτικο mood των φετινών γιορτών. Χιονισμένα τοπία, χουχουλιάρικα πουλόβερ και όμορφες σκηνές γύρω από τζάκι. Η σειρά είναι μόνο μίας σεζόν με μόλις τρία επεισόδια των 40 λεπτών. Ό,τι πρέπει για τις ημέρες των γιορτών!

I am not okay with this

Αρκετά όμως με τις χριστουγεννιάτικες σειρές και ταινίες στο Netflix, αφού είναι γεγονός ότι τα Χριστούγεννα μπορούμε να δούμε τα πάντα, λόγω του άπλετου ελεύθερου χρόνου. Μία απολαυστική σειρά, λοιπόν, είναι το I am not okay with this, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ του Charles Forsman. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Jonathan Entwistle και πρωταγωνιστούν οι Sophia Lillis, Wyatt Oleff, Sofia Bryant και Kathleen Rose Perkins.

Η σειρά επικεντρώνεται στην Sydney, μία ατίθαση, αμήχανη έφηβη η οποία κυριεύεται από τα οικογενειακά δράματά της και τον ανεκπλήρωτο έρωτα για την κολλητή της. Παράλληλα, όμως, προσπαθεί να τιθασεύσει τις υπερδυνάμεις της. Η σειρά I am not okay with this είναι από τις καλύτερες σειρές του 2020, η οποία κέρδισε την αγάπη του κοινού και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια. Διαθέτει εξαιρετική σκηνοθεσία, ενδιαφέρουσα πλοκή, καλογραμμένο σενάριο, ενώ τα πλάνα με τα όμορφα παστέλ χρώματα προσδίδουν το κατάλληλο coziness που χρειάζομαστε τις μέρες των γιορτών. Εάν έχετε σκοπό να καείτε σε σειρές και ταινίες τα Χριστούγεννα και τις γιορτές τότε το I am not okay with this του Netflix είναι η κατάλληλη επιλογή.

Sherlock

Το Schelock είναι μία πολύ διπλωματική απάντηση εάν δε μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στο ερώτημα “ταινίες ή σειρές τα Χριστούγεννα στο Netflix;”. Ο Sherlock θεωρητικά είναι σειρά, στην πραγματικότητα όμως το κάθε επεισόδιο διαρκεί όσο μία ταινία. Επομένως, μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια και πρωταγωνιστούν οι οσκαρικοί Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Rupert Graves και Una Stubbs.

Ο διάσημος ντετέκτιβ Sherlock Holmes μεταφέρεται στη σύγχρονη εποχή και λύνει ανεξήγητα μυστήρια με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Μοναδικές ιστορίες, απίστευτα πλάνα, ερμηνείες που σ’αφήνουν με ανοιχτό το στόμα και σκηνοθεσία που ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Η σειρά του BBC απέσπασε τα καλύτερα σχόλια του κοινού, αλλά και των κριτικών με αποτέλεσμα να κερδίσει αμέτρητα βραβεία, ανάμεσά τους 3 Emmy. Τα μοναδικά λονδρέζικα πλάνα μας μεταφέρουν αυτή τη μελαγχολική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που θέλουμε να κουκουλωθούμε με μία κουβέρτα και να παρακολουθούμε Netflix δίχως προηγούμενο.

Οι ανατριχιαστικές περιπέτειες της Σαμπρίνα

Οι ανατριχιαστικές περιπέτειες της Σαμπρίνα δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τις σειρές και ταινίες που αξίζει να δούμε τα Χριστούγεννα στο Netflix. Το Χάλοουιν, τα Χριστούγεννα και οι γιορτές καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος στη σειρά, η οποία διαθέτει μία έξτρα δόση του ανατριχιαστικού στοιχείου. Η σειρά βασίζεται στην ομώνυμη ιστορία των Archie Comics. Πρωταγωνιστούν οι Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Jaz Sinclair και πολλοί ακόμα.

Η αγαπημένη μας μικρή μαγισσούλα Σαμπρίνα επιστρέφει ανανεωμένη και πιο δυναμική σε αυτή την υπερπαραγωγή σειρά του Netflix. Η σειρά ήδη από την πρώτη στιγμή κατέκτησε τις καρδιές του κοινού και επαινέθηκε από θεατές και κριτικούς. Μία σειρά με έξυπνο χιούμορ, καλογραμμένο σενάριο, εντυπωσιακές, καθηλωτικές ερμηνείες με όμορφα πλάνα κι έντονα χρώματα. Από τις σειρές που αξίζει να παρακολουθήσει κάποιος. Η σειρά διαθέτει μέχρι στιγμής 3 σεζόν, αλλά σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και η επόμενη!

Ρωσική κούκλα

Η Ρωσική κούκλα είναι μία ανατρεπτική σειρά που από τη στιγμή που κυκλοφόρησε αμέσως αναστάτωσε όλη την υφήλιο κι έγινε viral. Είναι μία δραματική κωμική σειρά του 2019, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Natasha Lyonne, Greta Lee και Yul Vazquez.

Η ιστορία περιτριγυρίζεται από την Nadia Vulvokov, μία game developer που πεθαίνει επανηλλημένα και ξαναζεί την ίδια νύχτα έχοντας παγιδευτεί μέσα σε μία χρονική λούπα. Η Nadia προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να λύσει το μυστήριο κι εμείς παρακολουθούμε μία καλογραμμένη σειρά με έξυπνο σενάριο γεμάτο ανατροπές. Η σειρά προοριζόταν να έχει τρεις σεζόν, αλλά λόγω της πανδημίας η δεύτερη σεζόν καθυστέρησε. Μετά το καθηλωτικό φινάλε, το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι για μία δεύτερη σεζόν.

Ωστόσο, η χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα της σειράς μας και η ανεμελιά της πρωταγωνίστριας μας βάζει στο χριστουγεννιάτικο mood και την καθιστούν μία σημαντική προσθήκη στη λίστα με τις σειρές και ταινίες που αξίζει να παρακολουθήσουμε στο Netflix τα Χριστούγεννα!

Δείτε επίσης: 

Netflix: Ποια σειρά να ξεκινήσεις στις γιορτέςΜαραθώνιος Netflix με Χριστουγεννιάτικες σειρέςNetflix: Χριστουγεννιάτικες ταινίες για να μπεις στο πνεύμα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

The post Χριστούγεννα με Netflix: Ταινίες-σειρές για μια cozy βραδιά appeared first on Youfly.

Keywords
Χριστούγεννα, netflix, ταινιες, βραδια, σειρες, netflix, george clooney, sherlock holmes, καιρος, online, σοκολατα, sky, νέα, clooney, smith, russell, δραση, play, paul, david, william, fisher, law, jack, αθωότητα, white, ryan, heidi, mood, bryant, rose, sydney, holmes, bbc, lee, game, μυστήριο, κινηση στους δρομους, χριστουγεννιατικες βιτρινες, Καλή Χρονιά, η ζωη ειναι ωραια, εξτρα, ξωτικο, χιονισμενα τοπια, χριστουγεννιατικα, μητερα, ονειρα, χρωματα, bbc, game, ryan, αγαπη, αγωνια, αθωότητα, αισιοδοξια, αξιζει, απιστευτα, ατμοσφαιρα, βιβλιο, βρισκεται, γεγονος, γελιο, γινεται, δειτε, δειχνει, εγινε, εφε, εποχη, ερχεται, ετος, τεχνη, εξυπνο, ζωη, ζησετε, ιδια, θαυμα, θρυλοι, λειπει, μαγεια, μυστήριο, μορφεας, μπαταριες, μπορειτε, μυθιστορημα, μυστηρια, νυχτα, ντετεκτιβ, ομαδα, παντα, οθονη, ουρανος, ομορφη, οπωσδηποτε, παθος, ραντζο, ροφημα, σεζον, σεναριο, σιγουρα, συντομα, σειρα, σκηνες, σκηνοθεσια, στομα, σχολια, τοπια, τρια, φυσικα, χιουμορ, χρονικα, χαρα, ομορφα, bryant, sky, white, clooney, david, επεισοδια, fisher, jack, george clooney, gomez, heidi, holmes, χωρα, καρδιες, law, lee, mood, paul, play, rose, russell, sydney, sherlock holmes, smith, online, θετικα, υπεροχη, william
Τυχαία Θέματα