«Τα μυστικά του Ντάμπλντορ» της Πέρσας Σούκα

Ο Νιουτ Σκαμάντερ, ο συμπονετικός κι αξιαγάπητος μάγος-ζωολόγος, βρίσκεται στην Κίνα το 1932 για να βοηθήσει ένα θηλυκό Κιλίν –ένα μαγικό πλάσμα, που μπορεί να διαισθανθεί την αγνότητα στις άλλες οντότητες– να γεννήσει. Όμως ο διαβολικός Γκρίντελβαλντ, παλιός συμμαθητής και αγαπημένος του Ντάμπλντορ μα τώρα πια αδυσώπητος εχθρός του, έχει στείλει τους βοηθούς του να καιροφυλαχτούν. Αιφνιδιάζουν τον Σκαμάντερ και απάγουν το νεογνό, σκοτώνοντας πρώτα τη μητέρα. Λίγο πριν ξεψυχήσει όμως το Κιλίν, φέρνει στη ζωή και δεύτερο μωρό, που το παίρνει ο Νιουτ υπό την προστασία του.

Ο

Άλμπους Ντάμπλντορ γνωρίζει καλά τις δόλιες προθέσεις του Γκρίντελβαλντ και τον απώτερο σκοπό του, που δεν είναι άλλος από το να κυβερνήσει τον κόσμο των μάγων – και όχι μόνο. Το μικρό Κιλίν, αφού βρίσκεται υπό την κατοχή και την επήρεια της μαγείας του, είναι αυτό που θα του δώσει την ηγεσία επιλέγοντάς τον στη διαδικασία εκλογής ως τον αδιαμφισβήτητο ηγήτορα, καθιστώντας οριστική την κυριαρχία του. Ο Ντάμπλντορ βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω της συμφωνίας αίματος που έχει κάνει στα νεανικά του χρόνια μαζί του, κι έτσι είναι αδύνατον να τον πολεμήσει. Τότε ζητά την υποστήριξη του Σκαμάντερ και μιας ομάδας έμπιστων μάγων, καθώς και τη βοήθεια του κοινού θνητού Τζέικομπ Κοβάλσκι από τον κόσμο των Μαγκλ, για να μην καταφέρει ο Γκρίντελβαλντ να πάρει την εξουσία στα χέρια του. Η μάχη που καλούνται να δώσουν θα είναι σφοδρή. Θα χρειαστούν ευφυείς μεθόδους για να πολεμήσουν, να επιβιώσουν και να προσπαθήσουν να σώσουν τον κόσμο από τις άγριες διαθέσεις ενός σατανικού μυαλού...

Ο Νιουτ Σκαμάντερ και οι φίλοι του επιστρέφουν για το τρίτο μέρος των Fantastic Beasts και μας μεταφέρουν ξανά στον κόσμο του φανταστικού με μία εντυπωσιακή περιπέτεια.

Ο Έντι Ρέντμεϊν (Fantastic Beasts, Tο κορίτσι από τη Δανία), με τη χαρακτηριστική φυσιογνωμία του και το ιδιαίτερο στήσιμό του στη μεγάλη οθόνη, φορτίζει τις ψυχές με αθώα και καλοσυνάτα συναισθήματα, καλοκάγαθα κίνητρα, γεμάτος από αγάπη προς τη ζωή και τη φύση. Πάντοτε στοργικός και προστατευτικός απέναντι στα ζώα και, φυσικά, αιώνιος φρουρός του καλού.

Ο Τζουντ Λο (Enemy at the Gates, Sherlock Holmes) αποτελεί την άριστη επιλογή για τον ρόλο του καθηγητή και μετέπειτα διευθυντή του Χόγκουαρτς. Ενεργεί με σύνεση, παρασκηνιακά και αθόρυβα, με πίστη και οξυδέρκεια που καθρεφτίζεται στα μάτια του, σκιαγραφώντας μια αρχηγική παρουσία που αρνείται την εξουσία – και αυτό ακριβώς τον καθιστά ιδανικό ηγέτη.

{jb_quote}Δημιουργεί έναν φανταστικό χωροχρόνο, πολυμορφικό, πολυεπίπεδο, με γρήγορες εναλλαγές, με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, παραμένοντας συνεπής στο χρώμα και στη ζώνη του γκρίζου.{/jb_quote}

Ο Μαντς Μίκελσεν (Hannibal, Another Round) αντικαθιστά το είδωλο του κινηματογράφου Τζόνι Ντεπ, ο οποίος απολύθηκε από το καστ λόγω της δικαστικής του διαμάχης με την πρώην σύζυγό του, και μάλλον ο Γκρίντελβαλντ βρίσκει στο πρόσωπο του Δανού ηθοποιού μια πιο μοχθηρή και υποχθόνια υπόσταση. Η σωματική του διάπλαση είναι σαφώς στα συν, ενώ το αδηφάγο, ραδιούργο και ταυτόχρονα μειλίχιο ύφος του αναδεικνύουν τη διεφθαρμένη ψυχή του μάγου.

Ο Νταν Φόγκλερ (Fantastic Beasts and where to Find Them), εξαίρετος ως Τζέικομπ Κοβάλσκι, συνθέτει με δεξιοτεχνία το μοναδικό ανθρώπινο και χιουμοριστικό στοιχείο της ταινίας. Η αγάπη του και η αφοσίωσή του στην τηλεπαθητική Κουίνι τού δίνουν τη δύναμη να σταθεί με κουράγιο απέναντι στο υπεράνθρωπο και στο αφύσικο.

Ο Ντέιβιντ Γέιτς, ο οποίος υπογράφει σκηνοθετικά την τριλογία και τέσσερις από τις ταινίες του Χάρι Πότερ, γνωρίζει πλέον πώς να κινηθεί στον χώρο του υπερφυσικού και να χαρίσει στον θεατή άφθονες στιγμές δράσης, αγωνίας και απόλαυσης. Δημιουργεί έναν φανταστικό χωροχρόνο, πολυμορφικό, πολυεπίπεδο, με γρήγορες εναλλαγές, με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, παραμένοντας συνεπής στο χρώμα και στη ζώνη του γκρίζου.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η δημιουργός του επιδραστικότατου και αξεπέραστου σύμπαντος του Χάρι Πότερ, υπογράφει το σενάριο και μας ταξιδεύει στο μαγικό της περιβάλλον. Ένα μαγικό περιβάλλον γνώριμο, αλλά αρκετά διαφορετικό, απόκοσμο, μουντό, με έντονη την οσμή του πολέμου και την υποψία ενός νεφελώδους και δυσοίωνου μέλλοντος. Στα Μυστικά του Ντάμπλντορ οι ήρωες ξεδιπλώνουν τη θολή πλοκή, περιπλεγμένοι στο χάος των μάγων και των ανθρώπων, προσπαθώντας να νικήσουν το έρεβος των σκοτεινών ψυχών και να βγουν στο φως με ατρόμητο βλέμμα και την καρδιά αγέρωχη.

Στον απόηχο του Χάρι Πότερ, η φαντασμαγορία του Χόγκουαρτς εξακολουθεί να μαγεύει χαρίζοντάς μας έναν κόσμο ουτοπικό, ονειρικό... Γιατί πέρα από τη συνήθεια, την καθημερινότητα και την πραγματικότητα, αυτό που εμπνέει την ανθρώπινη φύση, την ξαγρυπνά, την ηρεμεί, την εκπλήσσει και πυροδοτεί τη φαντασία της είναι πάντα μια ιστορία. Ένα παραμύθι.

Η ταινία προβάλλεται στις πλατφόρμες Google TV, YouTube, Amazon prime time, Apple TV, HBO max.

Keywords
Τυχαία Θέματα