Formula 1: O απολογισμός του Newey για τα χρόνια του στη Red Bull

Μπορεί το μεγάλο «μπαμ» του 2024 να αφορά την είδηση της μεταπήδησης του Lewis Hamilton από τη Mercedes στη Scuderia Ferrari, όμως είχαμε κι ένα ακόμα, εξίσου ισχυρό.

Αφορούσε την αποχώρηση του Adrian Newey από τη Red Bull Racing, η οποία έχει επισημοποιηθεί. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ακόμα

μία εκκρεμότητα: δεν γνωρίζουμε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Βρετανού

Ο κορυφαίος αεροδυναμιστής της Formula 1, θα αποχωρήσει από το Milton Keynes στο ξεκίνημα του 2025, μετά από 19 συναπτά έτη ως «ταύρος».

Σε αυτό το διάστημα, τα μονοθέσιά του έχουν κατακτήσει 118 νίκες ενώ έχει πανηγυρίσει 7 τίτλους οδηγών (4 με τον Sebastian Vettel και 3 με τον Max Verstappen) αλλά και 6 τίτλους κατασκευαστών.

Αναφερόμενος σε αυτή την πορεία, ο Newey είπε: «Από μικρό παιδί, ήθελα να σχεδιάζω γρήγορα αυτοκίνητο. Το όνειρό μου ήταν να γίνω μηχανολόγος στη Formula 1 και ήμουν αρκετά τυχερός για να κάνω το όνειρο αυτό πραγματικότητα. Για σχεδόν δύο δεκαετίες, είχα τη μεγάλη τιμή να παίξω σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Red Bull Racing. Από μία μικρή, πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα, σε μία πολυπρωταθλήτρια. Όμως νιώθω πως ήρθε η ώρα να δώσω τη σκυτάλη σε άλλους κι εγώ να αναζητήσω νέες προκλήσεις».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπέροχους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα σε αυτό το 18 ετών ταξίδι, για το ταλέντο τους, την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά τους. Ήταν προνόμιο για μένα και είμαι σίγουρος πως η τεχνική μας ομάδα είναι καλά προετοιμασμένη για την τελική εξέλιξη του μονοθεσίου μας σε αυτή την τετραετή περίοδο του συγκεκριμένου σετ κανονισμών».

Ο Newey θα παραστεί σε κάποια Grand Prix αλλά η προσοχή του θα στραφεί στην RB17, το εντυπωσιακό hypercar της Red Bull το οποίο φέρει τη σφραγίδα του και θα αποκαλυφθεί στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα